ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αξιολόγηση: Έρχεται έλεγχος στα σχολεία από τους Διευθυντές Εκπαίδευσης

Διάδωσέ το

 

Οι Διευθυντές Εκπαίδευσης θα έχουν πρόσβαση στην πλατφόρμα του ΙΕΠ  που αναρτώνται οι δράσεις και οι εκθέσεις των σχολείων για την αξιολόγηση.

Πριν λίγες ημέρες δημοσιεύτηκε η νέα υπουργική απόφαση που ορίζει ποιοι εκπαιδευτικοί και στελέχη εκπαίδευσης μπορούν να έχουν πρόσβαση στην ειδική εφαρμογή του ΙΕΠ στην οποία τα σχολεία δημοσιεύουν τις δράσεις/ εκθέσεις που αφορούν στην εσωτερική τους αξιολόγηση.

Αξιολόγηση: Πρόσβαση στην πλατφόρμα “κατά λόγο αρμοδιότητας”

Σύμφωνα με την απόφαση, οι Διευθυντές Εκπαίδευσης  θα έχουν πρόσβαση στην πλατφόρμα, αν και δεν αναρτούν κάτι σε αυτή. Με αυτόν τον τρόπο οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου δε θα αισθάνονται μόνοι απέναντι στα ενιαία κείμενα που καταθέτουν  σχολεία, αλλά θα έχουν πλέον τη διοικητική υποστήριξη και τον έλεγχο των Διευθυντών Εκπαίδευσης. Όπως αναφέρεται στην Υπουργική Απόφαση αυτό γίνεται  “κατά λόγο αρμοδιότητας”  για τα στελέχη και εκπαιδευτικούς που απαριθμεί.

Αναλυτικά: Σύμφωνα με τη υπουργική απόφαση πρόσβαση στην ηλεκτρονική εφαρμογή, κατά λόγο αρμοδιότητας (η νέα φράση στην Υ.Α.), έχουν οι παρακάτω:

“ο/η Διευθυντής/ντρια/Προϊστάμενος/η της σχολικής μονάδας,ο υπεύθυνος εκπαιδευτικός κάθε Ομάδας Δράσης της σχολικής μονάδας, οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης για τις σχολικές μονάδες που έχουν την Παιδαγωγική Ευθύνη, οι Επόπτες Ποιότητας της Εκπαίδευσης, οι Διευθυντές/ ντριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,οι Περιφερειακοί Επόπτες Ποιότητας της Εκπαίδευσης, οι Περιφερειακοί/ές Διευθυντές/ντριες Εκπαίδευσης, η Αρχή Διασφάλισης της Ποιότητας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (Α.ΔΙ.Π.Π.Δ.Ε.) και το Ι.Ε.Π..Πρόσβαση στα δεδομένα που καταχωρίζονται στην ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή του Ι.Ε.Π. για κάθε σχολική μονάδα έχουν κατά λόγο αρμοδιότητας οι προαναφερόμενοι”

Διευθυντές σχολείων: Εκδόθηκαν οι υπουργικές αποφάσεις – Πώς θα γίνουν οι αιτήσεις

Σύμφωνα με την απόφαση “Η υπό στοιχεία 122756/ΓΔ4/29-09-2021 κοινή υπουργική απόφαση (Β ́ 4501) παύει να ισχύει”. Η συγκεριμένη Υ.Α, που παύει να ισχύει,  δεν αναφέρει τη φράση ” κατά λόγο αρμοδιότητας“.

Το σχετικό απόσπασμα:

Δείτε επίσης:

Σχολεία: “Ψαλίδι” στην αξιολόγηση προτείνουν Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου

 Αξιολόγηση: Με νέο τρόπο θα βαθμολογούν τα σχολεία οι Συντονιστές

Αξιολόγηση σχολείων: Χρονοδιάγραμμα εφαρμογής της εσωτερικής αξιολόγησης 2022- 2023 

Κόπτσης για αξιολόγηση και ενιαία κείμενα: Ενημερώθηκαν οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου

Κόπτσης: Τι είπε για επίδομα σε μέντορες και συντονιστές εκπαιδευτικούς

Πηγή fresh-education με ενεργό σύνδεσμο για τις ιστοσελίδες που αντιγράφουν Το πρώτο εκπαιδευτικό site στην Ελλάδα με ειδήσεις και αναλύσεις μόνο για την εκπαίδευση. Εγκυρότητα ενημέρωσης και αναλύσεων για τους αναγνώστες του.

Φωτογραφία από Vitor Dutra Kaosnoff από το Pixabay

freshedu

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …