ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κόπτσης: Τι είπε για επίδομα σε μέντορες και συντονιστές εκπαιδευτικούς

Διάδωσέ το

Κόπτσης: Μακάρι να μπορούσαμε  να δώσουμε χρήματα σε Μέντορες και Συντονιστές εκπαιδευτικούς. Όταν όμως σκέφτεσαι το καλό όλων, υπάρχουν και εσωτερικά κίνητρα.

Το Υπουργείο Παιδείας και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, διοργάνωσε την Παρασκευή 18/11 επιμορφωτική τηλεδιάσκεψη, με Διευθυντές/ντριες,  δημόσιων και ιδιωτικών σχολικών μονάδων Π.Ε. και Δ.Ε., Μέντορες, Ενδοσχολικούς Συντονιστές & Υπεύθυνους Εκπαιδευτικών Ομίλων

Στην τηλεδιάσκεψη μίλησαν ο Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘ κ Αλ. Κόπτσης, ο πρόεδρος του ΙΕΠ κ. Ιωάννης Αντωνίου και ο κ Παναγιώτης Πήλιουρας, Σύμβουλος του ΙΕΠ .

Σύμφωνα με πληροφορίες του fresh education.gr , o Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘ κ Αλ. Κόπτσης, απαντώντας στην ερώτηση διευθυντων σχολείων, γιατί δεν δίνεται κάποιο επίδομα σε μέντορες και συντονιστές εκπαιδευτικούς, είπε ότι:

Δεν ψάχνουμε για “δωρεάν” Μέντορες και Συντονιστές εκπαιδευτικούς στα σχολεία. Μακάρι να μπορούσαμε  να δώσουμε χρήματα. Όταν όμως σκέφτεσαι το καλό όλων υπάρχουν και εσωτερικά κίνητρα.

Μέντορας στα σχολεία: Ο τρόπος για να μειώσει τις διδασκαλίες του

Πόσα μόρια παίρνει ο μέντορας και ο ενδοσχολικός συντονιστής

Τα μόρια που παίρνουν ο μέντορας και ο ενδοσχολικός συντονιστής για τις κρίσεις στελεχών εκπαίδευσης ορίζονται στον νόμο 4823/2021 “Αναβάθμιση του σχολείου, ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών και άλλες διατάξεις”

Σύμφωνα με τον νόμο η άσκηση  καθηκόντων ενδοσχολικού συντονιστή , παιδαγωγικού συμβούλου μέντορα, λαμβάνει για  τις  κρίσεις στελεχών 0,50 μονάδες ανά έτος

Πηγή fresh-education με ενεργό σύνδεσμο για τις ιστοσελίδες που αντιγράφουν Το πρώτο εκπαιδευτικό site στην Ελλάδα με ειδήσεις και αναλύσεις μόνο για την εκπαίδευση. Εγκυρότητα ενημέρωσης και αναλύσεων με σεβασμό στους αναγνώστες του.

Νίκη Κεραμέως: Θα υπάρχει για τους μέντορες ανταμοιβή ή μείωση ωραρίου; Τι απάντησε η Ν. Κεραμέως

Στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ μίλησε πριν λίγες ημέρες η Υπουργός Παιδείας κα Νίκη Κεραμέως για θέματα εκπαίδευσης. Μεταξύ άλλων, ερωτήθηκε το εξής: “Για τους μέντορες θα υπάρχει ανταμοιβή ή μείωση ωραρίου;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αξιολόγηση: Το όχι σε όλα τελικά είναι πάντα ένα μεγάλο ΝΑΙ!

Η απάντηση της Υπουργού Παιδείας.

“Το σχολείο γίνεται πιο απαιτητικό. Αυτός είναι ο στόχος μας. Είχαμε μια περίοδο της ήσσονος προσπάθειας και πήγαμε σε ένα σχολείο που είναι πιο απαιτητικό, γιατί όσο πιο απαιτητικό είναι το σχολείο τόσο περισσότερα εφόδια θα έχουν τα παιδιά μας. Να σας το πω με ένα παράδειγμα: Πλησιάζει η εθνική μας εορτή. Στην παρέλαση θυμόσαστε ποιος κρατούσε τη σημαία; Όποιος κληρωνόταν. Τι μήνυμα περνούσε τότε; Ότι στη ζωή δεν χρειάζεται  να  προσπαθείς. Αρκεί να έχεις τύχη. Σήμερα, ποιος κρατάει τη σημαία; Ο άριστος, ο καλύτερος! Αυτά πρεσβεύει η κυβέρνηση του Κυριακου Μητσοτάκη, για αυτά αγωνιζόμαστε. Προσπαθούμε για ένα σχολείο που θα γίνεται διαρκώς καλύτερο, γιατί από την Παιδεία που θα δώσουμε στα νέα παιδιά θα εξαρτηθεί το τι χώρα θα έχουμε αύριο.

Ακούστε εδώ την απάντηση (στο τέλος της συνέντευξης)

Δείτε επίσης:

Πότε θα βγει η προκήρυξη για τους υποψήφιους Διευθυντές σχολείων

Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.: Μέντορες και ενδοσχολικοί συντονιστές  Πάνω από 70 τα καθήκοντα των εκπαιδευτικών

Μετά από τέσσερα χρόνια θα πάρουν τα μόρια οι μέντορες και οι συντονιστές για διευθυντές σχολείων

Μέντορας στα σχολεία: Υλικό από σεμινάριο του ΠΕΚΕΣ Δ. Ελλάδας

freshedu

 

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …