ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τ. Κουντούρης: Σε καμία περίπτωση αλλαγή διευθυντών σχολείων μέσα στη σχολική χρονιά

Διάδωσέ το

Διευθυντές σχολείων

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνει αλλαγή διευθυντών σχολείων μέσα στη σχολική χρονιά. Θα είναι έγκλημα αυτό θα οδηγήσει σε πλήρη διάλυση των σχολείων. Θέλω να πιστεύω ότι το Υπουργείο Παιδείας θα το σκεφτεί αυτό, αλλά μέχρι τώρα ξεκάθαρη απάντηση δεν έχει δοθεί”, τόνισε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών/ντριών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Τηλέμαχος Κουντούρης.

“Ο νόμος λέει ότι οι διευθυντές πρέπει να αλλάζουν την 1η Αυγούστου και το λέει αυτό γιατί δε θέλει να αναστατώνει τα σχολεία  στη μέση της χρονιάς. Ο νέος διευθυντής πρέπει να αναλάβει την 1η Αυγούστου, να γνωρίσει το σχολείο του. Δεν μπορείς να αλλάζεις τον διευθυντή στη μέση της χρονιάς ενώ έχει κάνει προγραμματισμό”, σημείωσε ο Τηλέμαχος Κουντούρης,  σε συνέντευξη που έδωσε στην Λαύρα Αργυροπούλου και στο κανάλι «Εκπαιδευτικών Ενδιαφέροντα».

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών/ντριών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κατέγραψε και άλλες συνέπειες  μιας τέτοιας κίνησης:

Δάσκαλοι θα αφήσουν τις τάξεις τους και τους μαθητές τους για να γίνουν διευθυντές

Διευθυντές που δε θα επιλεγούν ξανά, είτε γιατί δε θέλουν, είτε γιατί δε θα γίνουν λόγω μοριοδότησης, θα πρέπει να επιστρέψουν στην οργανική τους θέση και ο τελευταίος τοποθετηθείς εκπαιδευτικός να φύγει από το σχολείο, να αφήσει την τάξη του και να τεθεί στη διάθεση της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.

Θα αλλάξουν όλα τα ωρολόγια προγράμματα

Δείτε στο video που ακολουθεί

Για εγγραφή στο κανάλι «Εκπαιδευτικών Ενδιαφέροντα» πατήστε εδώ

Βρείτε και ακολουθήστε τη σελίδα του καναλιού στο Facebook εδώ

 

Τι θα συμβεί αν αλλάξουν οι διευθυντές σχολείων κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς

Δεν πρέπει να αλλάξουν οι Διευθυντές σχολείων κατά τη διάρκεια της σχολικής  χρονιάς. Κάτι τέτοιο είναι πέρα και έξω από  κάθε λογική, και θα οδηγήσει σε μεγάλη αναστάτωση τη λειτουργία των  σχολικών μονάδων (εκπαιδευτικοί θα εγκαταλείπουν στη μέση της χρονιάς την  τάξη τους για να αναλάβουν διευθυντές, διευθυντές  που δε θα επιλεγούν θα  πρέπει να επιστρέψουν στις οργανικές τους θέσεις με αποτέλεσμα να πρέπει  να μετακινηθεί σε άλλη σχολική μονάδα ο τελευταίος τοποθετηθείς  εκπαιδευτικός, αλλαγή ωρολογίων προγραμμάτων κ.ά. ), σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Διευθυντών. Δείτε εδώ τι θα συμβεί

Η ανακοίνωση της Ένωσης Διευθυντών  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αιρετός ΚΥΣΠΕ Αντωνιάδης: Τι είπε για αναπληρωτές και μόνιμους

Το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών/ντριών Σχολικών  Μονάδων Π.Ε., με αφορμή την έκδοση της με Αρ. Πρωτ. Φ.350/98/122749/Ε3/6-10-2022  εγκυκλίου του Υ.ΠΑ.Ι.Θ., που αφορά στη Συγκρότηση Συμβουλίων Επιλογής  Διευθυντών/ντριών σχολικών μονάδων, έχει να επισημάνει τα εξής: 

  1. Είναι απολύτως αναγκαίο να πραγματοποιηθεί επιλογή νέων  Διευθυντών/ντριών σχολικών μονάδων, αφού η θητεία τους έχει λήξη από τις  31 Ιουλίου 2020. 
  2. Οι διαδικασίες επιλογής Δ/ντών-Δ/ντριών σχολικών μονάδων θα πρέπει να  πραγματοποιούνται πάντα το δεύτερο τρίμηνο του έτους (Απρίλιος–Ιούνιος), και οι νέοι/ες Δ/ντές-Δ/ντριες να αναλαμβάνουν υπηρεσία στις σχολικές  μονάδες τους την 1η Αυγούστου, ώστε να διασφαλίζεται η εύρυθμη και ομαλή  λειτουργία τους. 
  3. Η αλλαγή Δ/ντών-Δ/ντριών σχολικών μονάδων κατά τη διάρκεια της σχολικής  χρονιάς-όπως φημολογείται το τελευταίο διάστημα- είναι πέρα και έξω από  κάθε λογική, και θα οδηγήσει σε μεγάλη αναστάτωση τη λειτουργία των  σχολικών μονάδων(εκπαιδευτικοί θα εγκαταλείπουν στη μέση της χρονιάς την  τάξη τους για να αναλάβουν διευθυντές, διευθυντές που δε θα επιλεγούν θα  πρέπει να επιστρέψουν στις οργανικές τους θέσεις με αποτέλεσμα να πρέπει  να μετακινηθεί σε άλλη σχολική μονάδα ο τελευταίος τοποθετηθείς  εκπαιδευτικός, αλλαγή ωρολογίων προγραμμάτων κ.ά. ). 
  4. Εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας στο ενδεχόμενο να  πραγματοποιηθεί αλλαγή Δ/ντών-Δ/ντριών κατά τη διάρκεια της σχολικής  χρονιάς, λόγω της τεράστιας αναστάτωσης που θα επιφέρει στην  εύρυθμη και ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων.
  5. Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. να δεσμευτεί άμεσα, ότι όποτε  και να ολοκληρωθούν οι κρίσεις Δ/ντών-Δ/ντριών η τοποθέτησή τους στις  σχολικές μονάδες θα πραγματοποιηθεί την 1η Αυγούστου 2023, ώστε να  διασφαλιστεί η εύρυθμη και ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Δείτε επίσης:

Διευθυντές σχολείων: “Το υπουργείο να διαλέξει: Μία ημέρα τον μήνα για συνεδριάσεις ή υπερωρίες στους εκπαιδευτικούς”

Επέτειος Πολυτεχνείου: Πώς θα εορταστεί στα σχολεία

Δείτε επίσης

Οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης συναντήθηκαν με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ

Διάδωσέ το Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ είχε το Διοικητικό Συμβούλιο των Συμβούλων …

Πρώτο σχόλιο

  1. Ερωτηση:Δασκαλος ΠΕ70 ΕΑΕ, που υπηρετει με οργανικη θεση σε ΕΕΕΕΚ (δομη ε.α) της Δ/θμιας Εκπ/σης, αν ζητησει αποσπαση σε ΣΜΕΑΕ της Α/θμιας. Εκπ/σης , εντος του ιδιου νομου ,που θα κανει αιτηση;στο τοπικο ΠΥΣΠΕ μεσω της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης `η. στο ΚΥΣΠΕ μεσω ΟΠΣΥΔ; Στη Δ/θμια, εντος του ιδιου νομου,δε μπορει να ζητησει αποσπαση,γιατι θεσεις δασκαλων ΕΑΕ δεν υπαρχουν σε καμια δομη της, εκτος απο τα ΕΕΕΕΚ που συνηθως ειναι ενα σε καθε νομο.Περιμενω την απαντηση σας.Ευχαριστω.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *