ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αξιολόγηση εκπαιδευτικών από Σεπτέμβρη του 2023 – Δεν έφτασε η τετραετία

Διάδωσέ το

σχέδια δράσης

Από τα δεδομένα, όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί μέχρι αυτή τη στιγμή, αρχές του 2023, η αξιολόγηση εκπαιδευτικών και ειδικά των νεοδιόριστων  φαίνεται ότι δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί εντός του σχολικού έτους 2022 -2023. Χρονοδιαγράμματα  για αξιολόγηση εκπαιδευτικών μπορούν να διαμορφώνονται μόνο από τον Σεπτέμβρη του 2023 και μετά.

11 μήνες για να βγουν οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης . Πόσοι μήνες για διευθυντές σχολείων; – Ποια είναι τα  δεδομένα που υπάρχουν

Οι διαδικασίες για την επιλογή 800 Συμβούλων Εκπαίδευσης έχουν ξεκινήσει με τη σχετική προκήρυξη από τον Απρίλιο του 2022  και ακόμη δεν έχουν τελειώσει. Η τοποθέτησή τους αναμένεται 11 μήνες μετά, περίπου μέσα στον Μάρτιο! Δείτε εδώ την ανάλυση του fresh -education

Η αξιολόγηση εκπαιδευτικών πραγματοποιείται από Συμβούλους Εκπαίδευσης και Διευθυντές σχολείων, όπως ορίζει ο νόμος 4823/2021. Δεν φτάνει λοιπόν να έχουμε μόνο Συμβούλους Εκπαίδευσης για να αξιολογηθούν οι εκπαιδευτικοί και ειδικά οι νεοδιόριστοι που θέλουν να μονιμοποιηθούν, αλλά θέλουμε και νέους Διευθυντές σχολείων.

Οι διαδικασίες για την επιλογή 14.000 διευθυντών σχολείων ξεκίνησαν πριν από λίγες ημέρες. Ο χρονικός ορίζοντας για την τελική τους επιλογή με αισιόδοξες προβλέψεις προσδιορίζεται στο τέλος της άνοιξης, έτσι ώστε να υπάρξει κάποιο χρονικό περιθώριο ενός μήνα πριν από το κλείσιμο των σχολείων για διακοπές, έτσι  ώστε να αξιολογηθούν οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί. Βέβαια και να γίνουν όλα αυτά είναι πολύ δύσκολο να περάσουν από αξιολόγηση τόσες χιλιάδες νεοδιόριστοι  εκπαιδευτικοί μέσα σε έναν μήνα πριν από τη λήξη των μαθημάτων. Από την άλλη δεν μπορούν Σύμβουλοι Εκπαίδευσης και Διευθυντές σχολείων να αρχίσουν με το καλημέρα την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών χωρίς ένα απαραίτητο διάστημα προεργασίας και γνωριμίας με σχολικές μονάδες και εκπαιδευτικούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αξιολόγηση: Το όχι σε όλα τελικά είναι πάντα ένα μεγάλο ΝΑΙ!

Όπως αναφέρει η ΟΛΜΕ σε ανακοίνωσή της, ο Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘ κος Αλ. Κόπτσης σε συνάντηση που είχε με το Δ.Σ. πριν λίγες ημέρες, είπε ότι : ” Η αξιολόγηση των νεοδιόριστων θα ξεκινήσει μετά την τοποθέτηση των νέων Συμβούλων και των νέων Διευθυντών/ντριών των  σχολείων”

Από την άλλη, η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ κάνει ότι δεν γνωρίζει διάταξη του νόμου 4823/2021 που η ίδια έφερε στη Βουλή και ψηφίστηκε, η οποία ορίζει ότι απαραίτητα στελέχη για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών είναι  ο Περιφερειακός Επόπτης Ποιότητας της Εκπαίδευσης και ο Επόπτης Ποιότητας της Εκπαίδευσης (άρθρο 77 παρ. 5 του Ν. 4823/2021).

Για αυτά τα στελέχη, όχι μόνο δεν γίνεται καμία αναφορά στην εμπλοκή τους στην αξιολόγηση εκπαιδευτικών, αλλά με τροπολογία της υπουργού κας Νίκης Κεραμέως,  ορίζεται ότι κρίνονται τελευταία από όλα τα στελέχη. Δείτε εδώ αναλυτικά την τροπολογία

Σύμφωνα με τα παραπάνω δεδομένα, που είναι επιλογές και αποτελέσματα της εκπαιδευτικής πολιτικής της ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ, οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι τουλάχιστον μέχρι τον επόμενο Σεπτέμβριο οι δόκιμοι εκπαιδευτικοί θα αναμένουν μονιμοποίηση, γιατί σύμφωνα με τις δηλώσεις,  για να μονιμοποιηθούν θα πρέπει πρώτα να  αξιολογηθούν.

Πηγή fresh-education με ενεργό σύνδεσμο για τις ιστοσελίδες που αντιγράφουν Το πρώτο εκπαιδευτικό site στην Ελλάδα με ειδήσεις και αναλύσεις μόνο για την εκπαίδευση. Εγκυρότητα ενημέρωσης και αναλύσεων για τους αναγνώστες του.

Δείτε επίσης:

Ποιοι και πώς θα γίνουν διευθυντές στα σχολεία που δε θα δηλωθούν

Υπουργείο Παιδείας: Σχεδιασμός και έγκριση προγραμμάτων «eΤwinning» 2022-2023

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …