ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μη παραγραφή ΜΚ ετών 2016 και 2017: Μπλόκαρε το σύστημα από τις αιτήσεις των εκπαιδευτικών και των Δ.Υ.

Διάδωσέ το

 

Από τις χιλιάδες αιτήσεις των εκπαιδευτικών και δημοσίων υπαλλήλων για μη παραγραφή της αξίωσης αποδοχών των  ΜΚ ετών 2016 και 2017 μπλόκαρε το σύστημα

“Για τη δυσλειτουργία στην ηλεκτρονική διαδικασία παραλαβής αιτήσεων προς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, παρακαλούμε διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση” , αναφέρει στην ιστοσελίδα του το ΝΣΚ.

Εναλλακτικά, μπορείτε να μπείτε στην εφαρμογή των Ηλ. Αιτήσεων πατώντας εδώ.

Διαβάστε  ανακοίνωση της ΠΟΣΥΠ: Αιτήσεις στο ΝΣΚ: Κανονικά η υποβολή τους και μετά τις 31/12/2022

Η ανακοίνωση του  Νομικού Συμβουλίου του Κράτους,

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΑΡ. 9 ΑΡΘΡΟΥ ΜΟΝΟΥ ΥΑ 272/2019» 

Κατά τα προβλεπόμενα στην παράγραφο 9 της Απόφασης του Υπουργού  Οικονομικών, με αριθμό 272/2019 (ΦΕΚ Β’ 2763/03.07.2019) βεβαιώνουμε ότι από τις  28 Δεκεμβρίου 2022 έως και σήμερα παρουσιάζεται δυσλειτουργία στη διαδικασία  ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεις ιδιωτών προς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για  την εξώδικη αναγνώριση απαιτήσεων ή τη συμβιβαστική επίλυση διαφορών μεταξύ αυτών  και του Δημοσίου, η οποία έχει ως αποτέλεσμα την αδυναμία παραλαβής των αιτήσεων. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αξιολόγηση: Το όχι σε όλα τελικά είναι πάντα ένα μεγάλο ΝΑΙ!

Σε περίπτωση που η δυσλειτουργία εξακολουθήσει να παρουσιάζεται και σε επόμενες  ημέρες θα εκδοθεί και νέα ψηφιακή βεβαίωση.  

Περαιτέρω, αναφορικώς με την παραγραφή των χρηματικών απαιτήσεων κατά του  Δημοσίου σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την περ. β’ του άρθρου 143 του ν. 4270/2014  (ΦΕΚ Α’ 143), αυτή διακόπτεται και με την «υποβολή στην αρμόδια δημόσια αρχή  αίτησης για την πληρωμή της απαίτησης, οπότε η παραγραφή αρχίζει εκ νέου από  τη χρονολογία που φέρει η έγγραφη απάντηση του διατάκτη ή της αρμόδιας για την  πληρωμή της απαίτησης αρχής.». Στην περίπτωση δε αυτή δεν απαιτείται η περαιτέρω διαβίβαση της αίτησης στο Ν.Σ.Κ.  

Τέλος, όσον αφορά τους υπαλλήλους των ΟΤΑ και ΝΠΔΔ, η κατάθεση ή η διαβίβαση  αιτήσεων προς το ΝΣΚ, δεν επιφέρει διακοπή παραγραφής, γιατί απευθύνεται σε αναρμόδια  αρχή. 

Η παρούσα εκδίδεται ψηφιακώς και είναι αναρτητέα στον ιστότοπο του Ν.Σ.Κ.  (http://www.nsk.gov.gr).

Δείτε επίσης:

Ποιοι και πώς θα γίνουν διευθυντές στα σχολεία που δε θα δηλωθούν 

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …