ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Υπουργείο Παιδείας: “Έτοιμη η πλατφόρμα για τη σχολική βία”. Οι διαβεβαιώσεις της ηγεσίας

Διάδωσέ το

Το Υπουργείο Παιδείας έχει έτοιμη την πλατφόρμα για τη σχολική βία ή δεν την έχει; “Άμεσα θα είναι έτοιμη”, “την άλλη εβδομάδα θα είναι έτοιμη“, “σύντομα θα είναι έτοιμη“, είναι ενδεικτικά κάποιες “διαβεβαιώσεις” υπουργών και υφυπουργών Παιδείας σε γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές τον τελευταίο  χρόνο.  Το fresh -education που έχει δεχτεί πολλά ερωτήματα αναγνωστών του  για το πότε θα είναι έτοιμη, κατέγραψε ενδεικτικά κάποιες από αυτές τις διαβεβαιώσεις.

Πριν από έναν χρόνο, η πρώην υπουργός  κ. Κεραμέως υποσχόταν στην εκπαιδευτική κοινότητα ότι “πολύ άμεσα” θα είναι έτοιμη η πλατφόρμα για τη σχολική βία ( δείτε εδώ τι έλεγε στο 4:40)

Τον Νοέμβριο του 2023,  η υφυπουργός Παιδείας κα  Δόμνα Μιχαηλίδου διαβεβαίωνε ότι “την επόμενη εβδομάδα ανεβάζουμε την ψηφιακή πλατφόρμα”. (Δείτε εδώ τι έλεγε η υφυπουργός). Τώρα όμως που η υφυπουργός, μετά τον ανασχηματισμό, πήγε σε άλλο υπουργείο, πήρε μαζί της και τις υποσχέσεις της.

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Κυριάκου Πιερρακάκη, μέσα στον Νοέμβριο θα τεθεί σε λειτουργία η ειδική ψηφιακή πλατφόρμα για τις αναφορές των περιστατικών ενδοσχολικής βίας.

Κάποιος όμως μπορεί να ισχυριστεί ότι το κράτος έχει συνέχεια και παρά την καθυστέρηση που μπορεί να υπήρξε, το έργο με την πλατφόρμα θα το συνεχίσει η νέα υφυπουργός κα Ζέττα Μακρή,  η οποία πλέον είναι υπεύθυνη για την ενημέρωση τις εκπαιδευτικής κοινότητας σε ό,τι αφορά στις νέες αρμοδιότητες της.

Η υφυπουργός κα Ζέττα Μακρή, τον Αύγουστο του 2023, έλεγε σε συνέντευξή της: “δρομολογείται η δημιουργία πλατφόρμας για αναφορές περιστατικών ενδοσχολικής βίας” και τον Νοέμβριο του 2023  “Σύντομα θα δημοσιευθεί και η σχετική Υπουργική Απόφαση για τη λειτουργία της πλατφόρμας στην οποία θα έχουν πρόσβαση οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί..”

Μήπως τα παραπάνω συμβαίνουν και με άλλες πλατφόρμες; Όπως το πρόγραμμα e-Parents, η πλατφόρμα αξιολόγησης εκπαιδευτικών από τους Διευθυντές. Έχει χρονοδιάγραμμα και ημερομηνίες το Υπουργείο Παιδείας ή αυτά είναι μόνο για τους εκπαιδευτικούς και τα σχολεία;

Δείτε επίσης:

Υπουργείο Παιδείας: Νέα υφυπουργός η Ιωάννα Λυτρίβη

Φωτογραφία από fancycrave1 από το Pixabay

Δείτε επίσης

Διευθυντές σχολείων

Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: με το βλέμμα στο 2050, παγκόσμιες καινοτομίες και πιστοποίηση ISO

Διάδωσέ το “Ιδιαίτερο ενδιαφέρον… είναι βέβαιο πώς θα επιδείξουν στελέχη εκπαίδευσης από αγγλοσαξονικές χώρες. Παρά …