ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κόπτσης: Τι απάντησε για τους μισθούς των εκπαιδευτικών

Διάδωσέ το

Για τους μισθούς των εκπαιδευτικών και την αύξησή τους, ερωτήθηκε ο Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘ κ. Αλέξανδρος Κόπτσης κατά της διάρκεια επιμορφωτικής τηλεδιάσκεψης που είχε την Παρασκευή 18/11 με Διευθυντές/ντριες, δημόσιων και ιδιωτικών σχολικών μονάδων Π.Ε. για τους Μέντορες, Ενδοσχολικούς Συντονιστές και Υπεύθυνους Εκπαιδευτικών Ομίλων.

Ο Γενικός Γραμματέας, αν και ερωτήθηκε εκτός θεματολογίας της συνάντησης,  απάντησε ότι “δεν μπορούμε να συζητάμε αυτά τα θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων και άλλων Υπουργείων. Είναι ένα θέμα που μπορούμε να το συζητήσουμε κάποια άλλη στιγμή.”

Πρόσφατα η Υπουργός Παιδείας κα Νίκη Κεραμέως υποσχέθηκε αυξήσεις στους μισθούς των εκπαιδευτικών

Υπόσχεση για αυξήσεις στους μισθούς των εκπαιδευτικών, έδωσε η υπουργός Παιδείας, κα Νίκη Κεραμέως.  μιλώντας στην Όλγα Τρέμη και στο Meeting Point του newsbomb.gr.

Στο τέλος της συνέντευξης, η Υπουργός Παιδείας  είπε ότι: “Είναι σαφές ότι πρέπει να γίνει μια σημαντική προσπάθεια και είναι προτεραιότητά μας, όπως είπα, να αυξηθούν και να εξορθολογιστούν συνολικά οι απολαβές των εκπαιδευτικών μας”

Αναλυτικά τα όσα είπε η Υπουργός Παιδείας

Όλγα Τρέμη: Έψαξα λίγο και είδα ότι ένας νεοδιόριστος δάσκαλος – καθηγητής, χωρίς προϋπηρεσία,  τον πρώτο χρόνο παίρνει 737 ευρώ τον μήνα και είναι ο άνθρωπος που του εμπιστευόμαστε το μέλλον των παιδιών μας, αυτό σας έχει   απασχολήσει, υπάρχει τρόπος να το αλλάξετε; Γιατί δεν μας τιμά ο μισθός  737 ευρώ.

Ν. Κεραμέως: Ναι κυρία Τρέμη, έχετε δίκιο. Θα σας το πω, πώς το νιώθω ακριβώς. Πράγματι θα  πρέπει να επενδύσουμε στην εκπαίδευση. Και πράγματι σε επίπεδο αμοιβών είναι κάτι το οποίο το έχουμε δει. Θα ακούσατε τον Πρωθυπουργό στη Διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης ο οποίος εξήγγειλε αυξήσεις στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, ξεκινώντας από το ιατρικό προσωπικό από τον Ιανουάριο του 2023. Είναι σαφές ότι προτεραιότητα και της επόμενης τετραετίας είναι ο εξορθολογισμός αυτός συνολικά των δημοσίων υπαλλήλων με μία έμφαση στο εκπαιδευτικό προσωπικό. Θα έλεγα ότι πέρα από το οριζόντιο σχέδιο σχετικά με τις απολαβές των εκπαιδευτικών μας, επιπλέον προσπαθούμε και με άλλους τρόπους. Παράδειγμα: Για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας δόθηκε οριζοντίως σε όλους τους εκπαιδευτικούς της χώρας επίδομα για αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού. Δεν είναι πανάκεια είναι όμως μια έμπρακτη κίνηση εκ μέρους της πολιτείας στήριξης του εκπαιδευτικού και του έργου του με ψηφιακά εργαλεία και τεχνολογικό εξοπλισμό. Δεν έχει ξαναγίνει αυτό στο παρελθόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αξιολόγηση: Το όχι σε όλα τελικά είναι πάντα ένα μεγάλο ΝΑΙ!

Όλγα Τρέμη: Πάντως αναγνωρίζετε ότι αυτά τα χρήματα είναι εξαιρετικά λίγα για την δουλειά που κάνουν οι άνθρωποι. Υποθέτω, έτσι δεν είναι;

Ν. Κεραμέως: Είναι σαφές ότι πρέπει να γίνει μια σημαντική προσπάθεια και είναι προτεραιότητά μας, όπως είπα να αυξηθούν και να εξορθολογιστούν συνολικά οι απολαβές των εκπαιδευτικών μας.

Δείτε επίσης:

Κόπτσης: Τι είπε για επίδομα σε μέντορες και συντονιστές εκπαιδευτικούς

Κρίσεις διευθυντών: Μπαίνουν και αιρετοί σε τοπικά συμβούλια επιλογής!

Εγκύκλιος: Οδηγίες για τις εφημερίες των εκπαιδευτικών και την ασφάλεια των μαθητών

Έρχεται νέα επιμόρφωση Β’ επιπέδου ΤΠΕ για εκπαιδευτικούς

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …