ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κρίσεις διευθυντών: Μπαίνουν και αιρετοί σε τοπικά συμβούλια επιλογής!

Διάδωσέ το

Σύμβουλοι Εκπαίδευσης

Αιρετοί των εκπαιδευτικών θα είναι μέλη σε κάποια τοπικά συμβούλια επιλογής Διευθύνσεων Εκπαίδευσης στις επικείμενες κρίσεις διευθυντών σχολείων.

Συγκροτούνται σταδιακά τα τοπικά συμβούλια επιλογής των υποψήφιων διευθυντών σχολείων. Η διαδικασία συγκρότησης των τοπικών συμβουλίων επιλογής ξεκίνησε πριν από τις εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια των εκπαιδευτικών σε ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ.

Όμως κάποιοι εκπαιδευτικοί που εξελέγησαν ως αιρετοί σε ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ,  στις πρόσφατες εκλογές των εκπαιδευτικών, είχαν αιτηθεί προγενέστερα των εκλογών αυτών, να συμμετέχουν στα τοπικά συμβούλια επιλογής διευθυντών μετά από τις σχετικές προσκλήσεις  των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης. Κάποιες τέτοιες αιτήσεις έγιναν αποδεκτές, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή αιρετοί που αναδείχθηκαν στις εκλογές της 5ης Νοέμβρη να κατέχουν και τη θέση του μέλους σε τοπικά συμβούλια επιλογής Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, παρά τη σχετική διάταξη Κεραμέως για τη συγκρότηση των τοπικών συμβουλίων επιλογής χωρίς την παρουσία αιρετών που γίνεται σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην παρ. 12 του άρθρου 232 του Ν. 4823/2021, όπως αυτή τροποποιήθηκε με την παρ. 2 του άρθρου 190 του Ν. 4964/2022. Δείτε εδώ πότε θα βγεί η προκήρυξη για τις κρίσεις διευθυντών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αξιολόγηση: Το όχι σε όλα τελικά είναι πάντα ένα μεγάλο ΝΑΙ!

Δείτε επίσης:

Επιλογή Διευθυντών σχολείων: Εκπαιδευτικοί θα κρίνουν Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου για τα προσόντα τους

Επιλογές Διευθυντών σχολείων: Οι Διευθύνσεις εκπαίδευσης θα εκδώσουν τις προκηρύξεις

Διευθυντές σχολείων: “Το υπουργείο να διαλέξει: Μία ημέρα τον μήνα για συνεδριάσεις ή υπερωρίες στους εκπαιδευτικούς”

Σχολεία: Και από το σπίτι θα κάνουν παιδαγωγικές συνεδριάσεις οι εκπαιδευτικοί

Πηγή fresh-education με ενεργό σύνδεσμο. Το πρώτο εκπαιδευτικό site στην Ελλάδα με ειδήσεις και αναλύσεις μόνο για την εκπαίδευση. Εγκυρότητα ενημέρωσης και αναλύσεων για τους αναγνώστες του.

 

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …