ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κεραμέως: Οι έτοιμες εκθέσεις αποτίμησης δεν συνιστούν συμμετοχή στην αξιολόγηση

Διάδωσέ το

 

Υπάρχουν συγκεκριμένοι άξονες, διαδικασίες και οτιδήποτε άλλο συνιστά παραβίαση του νόμου με συγκεκριμένες συνέπειες.

Οι έτοιμες εκθέσεις αξιολόγησης που καταθέτουν σχολεία δεν συνιστούν συμμετοχή στην αξιολόγηση, η αξιολόγηση πρέπει να είναι εξατομικευμένη για κάθε σχολείο, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 η υπουργός Παιδείας, κα Νίκη Κεραμέως.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων και οι εκπαιδευτικοί πρέπει να μπουν σε μια διαδικασία να σκεφτούν τους στόχους που έχουν τεθεί κεντρικά από την Πολιτεία, να δουν πώς πάνε στην υλοποίηση αυτών των στόχων και να επιδιώξουν οι ίδιοι να βελτιώσουν την απόδοσή τους

Στον νόμο και την υπουργική  απόφαση υπάρχουν συγκεκριμένοι άξονες, διαδικασίες και συνεδρίαση και οτιδήποτε άλλο συνιστά παραβίαση του νόμου με συγκεκριμένες συνέπειες. Η αποχή από την αξιολόγηση προβλέπει συγκεκριμένες κυρώσεις. “Είναι προκλητικό για τους εκπαιδευτικούς όλο αυτό, οι εκπαιδευτικοί δεν μπορούν να συνεδριάσουν, να αποφασίσουν και να αξιολογήσουν; Χρειάζονται φασόν απαντήσεις από κάποιες συνδικαλιστικές ηγεσίες”

Είμαστε αποφασισμένοι να εφαρμόσουμε το νόμο, είπε η κ Κεραμέως.

Διαβάστε  Κεραμέως: Καμία επίδραση στους μαθητές οι συγχωνεύσεις τμημάτων
Μέχρι 12 Νοεμβρίου η κατάθεση εκθέσεων και προγραμματισμών από τα σχολεία

Σήμερα επίσης, με εγκύκλιο που απέστειλε στα σχολεία το υπουργείο Παιδείας, ενημερώνει ότι   ηλεκτρονική υποβολή της συνοπτικής έκθεσης αξιολόγησης των σχολικών μονάδων και του  συλλογικού προγραμματισμού, θα μπορεί να πραγματοποιείται έως την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου προκειμένου να υλοποιηθούν οι διαδικασίες που ορίζονται. Διαβάστε εδώ την εγκύκλιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αξιολόγηση: Το όχι σε όλα τελικά είναι πάντα ένα μεγάλο ΝΑΙ!

Αξιολόγηση: Στον αέρα οι πρώτες εκθέσεις “βόμβα” των σχολείων

Η πλατφόρμα του ΙΕΠ δέχεται κανονικά  τις συγκεκριμένες εκθέσεις που καταθέτουν τα σχολεία και μάλιστα “κατεβάζουν”  τη συνοπτική έκθεση και την αναρτούν στην ιστοσελίδα τους για να την διαβάσουν και οι γονείς.

Χθες  Τετάρτη  το fresh education.gr  σας ενημέρωσε για την νέα κίνηση της ΔΟΕ, με  μια εναλλακτική μορφή δράσης,  μετά την  απόφαση του Εφετείου που έκρινε  παράνομη την απεργία αποχή από την αξιολόγηση σχολείων.

Η ΔΟΕ έστειλε στους Συλλόγους Εκπαιδευτικών και τα σχολεία τις νέες οδηγίες και τα βήματα  για την αποτίμηση την περσινής χρονιάς, σύμφωνα με τις οποίες αναδεικνύονται οι μεγάλες ευθύνες όσων “δείχνουν” τους εκπαιδευτικούς.

Ήδη πολλά σχολεία, χθες και σήμερα, έχουν αναρτήσει στην πλατφόρμα του ΙΕΠ εκθέσεις αποτίμησης, σύμφωνα με τις παραπάνω οδηγίες της ΔΟΕ. Η πλατφόρμα του ΙΕΠ δέχεται κανονικά  τις συγκεκριμένες εκθέσεις που καταθέτουν τα σχολεία και μάλιστα “κατεβάζουν”  τη συνοπτική έκθεση και την αναρτούν στην ιστοσελίδα τους.

Δείτε παρακάτω μία από τις συνοπτικές εκθέσεις που άρχισαν να δημοσιεύουν πολλά σχολεία στην ιστοσελίδα τους, σύμφωνα με τις οδηγίες της ΔΟΕ και τις οποίες διαβάζουν πλέον και οι γονείς.

Διαβάστε πώς έγινε νόμος η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών: Ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών με άρθρα “κομήτες” και “τεχνικά προβλήματα”

Δείτε εδώ τις εκθέσεις σχολείων

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *