ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Θα δούμε διορισμούς εκπαιδευτικών το 2023; Τι απάντησε η Ν. Κεραμέως

Διάδωσέ το

Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Νίκη Κεραμέως, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm και στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα σχέδια της κυβέρνησης για νέους διορισμούς εκπαιδευτικών.

Η υπουργός Παιδείας κα  Ν. Κεραμέως ερωτήθηκε αν έχουν δρομολογηθεί προσλήψεις μέσα στο 2023

Ν. Κεραμέως: Για 12 χρόνια στη χώρα δεν είχε γίνει ούτε ένας διορισμός. Εμείς από το 2020 και μετά έχουμε διορίσει 25.000 μόνιμους εκπαιδευτικούς. Επιπλέον κάνουμε και πολλές προσλήψεις για κενά που εκδηλώνονται στα σχολεία, ο οποίος είναι ένας ζωντανός οργανισμός και άρα είμαστε σε μια διαρκή διαδικασία κάλυψης κενών.

Γίνονται προσλήψεις και διορισμοί και ο στόχος μας είναι τα επόμενα χρόνια, αν και εφόσον ο ελληνικός λαός μας τιμήσει με την εμπιστοσύνη του, είναι σιγά–σιγά να φύγουμε από την στρεβλή εφαρμογή του καθεστώτος του αναπληρωτή-εκπαιδευτικού, δηλαδή ο αναπληρωτής να κάνει αυτό που λέει η λέξη να αναπληρώνει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αξιολόγηση: Το όχι σε όλα τελικά είναι πάντα ένα μεγάλο ΝΑΙ!

Δημοσιογράφος: Άρα θα δούμε διορισμούς και το 2023;

Ν. Κεραμέως: Τα επόμενα χρόνια… Το 2023 θα πέσει μαζί με τις εκλογές. Συνεπώς θα έχουμε προσλήψεις , δε βλέπω πώς…..Θα δούμε ποιο θα είναι το χρονοδιάγραμμα, αλλά ο στόχος είναι σιγά-σιγά να φύγουμε από το καθεστώς του αναπληρωτή και ο αναπληρωτής να αναπληρώνει σε κατάσταση ανάγκης. Είναι ένα σχέδιο μακροπρόθεσμο έχουμε ήδη ξεκινήσει δυναμικά με 25.000 διορισμούς και ο στόχος με αυτούς τους διορισμούς είναι σιγά –σιγά να φύγουμε από αυτό το καθεστώς και πλέον έχουμε περισσότερους μόνιμους εκπαιδευτικούς απ’ ότι αναπληρωτές.

Παρακολουθήστε από 1:32 έως 3:30

Δείτε επίσης:

Αξιολόγηση- σχολεία: Παρατηρήσεις Συντονιστών έως και την Τρίτη 31/01/2023

Σχολεία: Για ποια θέματα ζητήθηκε η συνδρομή Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου

Αξιολόγηση εκπαιδευτικών από Σεπτέμβρη του 2023 – Δεν έφτασε η τετραετία

ΙΕΚ: Καθήκοντα, προσόντα και επιλογή Συντονιστών  Συμβούλων (ΦΕΚ)

freshedu

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …