ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Διευθυντές σχολείων – αιτήσεις: Οδηγίες συμπλήρωσης της πλατφόρμας

Διάδωσέ το

Σημαντικές οδηγίες  έχουν δημοσιευτεί στην πλατφόρμα ηλεκτρονικών αιτήσεων για τους υποφήφιους διευθυντές σχολείων. Κομβικό σημείο για τις αιτήσεις των υποψήφιων διευθυντών σχολείων είναι να έχουν στη διάθεσή τους τα Πιστοποιητικά Υπηρεσιακών Μεταβολών. Όμως πάρα πολλοί υποφήφιοι Διευθυντές Σχολείων ακόμη δεν έχουν παραλάβει τα ΠΥΜ λόγω προβλημάτων που υπάρχουν και το fresh -education.gr τα έχει περιγράψει σε δημοσιεύσεις του εδώ και εδώ

Δείτε εδώ τον συγκεντρωτικό πίνακα για να υπολογίσετε τις μονάδες στα μετρήσιμα κριτήρια

Οι οδηγίες συμπλήρωσης της πλατφόρμας για τους Διευθυντές Σχολείων

Προτού αρχίσετε την συμπλήρωση της αίτησης σας και προκειμένου να προβείτε σε σωστή υποβολή, θα πρέπει να διαβάσετε προσεχτικά τα άρθρα 4, 30, 31, 32, 33 και 35 του  νόμου 4823/2022.

Πέραν αυτού, σημειώνουμε και τα εξής:

Προϋποθέσεις Αίτησης 

Για να συμμετάσχει κάποιος εκπαιδευτικός στην διαδικασία επιλογής Δ/ντων Σχολικών  μονάδων πρέπει να εκπληρώνει τις προϋποθέσεις του άρθρου 3 του νόμου (παρ. 1, 11 & 12).  Η εκπλήρωση των 5 αυτών «Υποχρεωτικών προϋποθέσεων επιλογής» δηλώνεται στον  πρώτο τομέα του «Βήματος 2: Βασικά στοιχεία αίτησης» του ηλ. συστήματος υποβολής  αίτησης.

Οι υποψήφιοι έχουν την υποχρέωση 

α) να απαντήσουν καταφατικά στα πέντε πεδία/δηλώσεις.

β) να αναρτήσουν αρχείο με τα πιστοποιητικά/έγγραφα που βεβαιώνουν την κατοχή  γνώσης Τ.Π.Ε. Α΄ επιπέδου.

γ) να αναρτήσουν αρχείο με υπεύθυνη δήλωση του νόμου 1599/1986 (Α’ 75) στην οποία  βεβαιώνεται η εκπλήρωση των 5 προϋποθέσεων.

Η οριστική υποβολή της αίτησης του υποψηφίου χωρίς συμμόρφωση με τα  ανωτέρω α, β, γ σημεία ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΗ. 

Καταχώριση Προϋπηρεσίας 

Πίνακας Α: Σε αυτόν συμπληρώνονται προϋπηρεσίες τύπου ωρομισθίου, που έχουν  παρασχεθεί προ της ημερομηνίας διορισμού σας στην εκπαίδευση, και οι οποίες,  σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο νόμο, προσμετρώνται τόσο στην εκπαιδευτική  υπηρεσία όσο και στην διδακτική υπηρεσία του υποψηφίου.

Επισημαίνεται ότι: 

α) τυχόν υπηρετήσεις ωρομισθίου που προσμετρώνται στην εκπαιδευτική υπηρεσία, αλλά δεν προσμετρώνται, κατά το νόμο, στην διδακτική υπηρεσία καταχωρούνται στον  πίνακα ΣΤ (π.χ. προσφορά έργου ωρομισθίου σε ιδρύματα της τριτοβάθμιας  εκπαίδευσης). 

β) οι υπηρετήσεις του πίνακα Α δεν μπορεί να αλληλοεπικαλύπτονται χρονικά με αυτές  των άλλων πινάκων εκτός αν πρόκειται για εγγραφές του πίνακα ΣΤ. 

γ) οι υπηρετήσεις του πίνακα Α μπορούν να αλληλοεπικαλύπτονται χρονικά μεταξύ τους. Οι εγγραφές του πίνακα Α απαιτούν τη μεταφόρτωση δικαιολογητικών (π.χ.  ΠΥΜ, βεβαιώσεις, κ.λπ.) που να πιστοποιούν την αναγωγή των ωρών της ωρομίσθιας  υπηρέτησης σε Έτη/Μήνες/Ημέρες

Δείτε εδώ όλες τις οδηγίες

Δείτε επίσης

Υπουργείο Παιδείας: Την Παρασκευή 28/4 η κλήρωση για την εισαγωγή στα Πειραματικά σχολεία

Διάδωσέ το Το Υπουργείο Παιδείας ενημέρωσε ότι η δημόσια ηλεκτρονική κλήρωση για την εισαγωγή στα …