ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εκπαιδευτική Ημερίδα: Οι εκπαιδευτικοί μιλούν για τον εαυτό τους

Διάδωσέ το

Πρόσκληση στην εκπαιδευτική ημερίδα «Οι εκπαιδευτικοί μιλούν για τον εαυτό τους» του ερευνητικού πιλοτικού προγράμματος «Κοινότητες Μάθησης: Αξιολόγηση Ομοτέχνων/Συνεργατικές πρακτικές εκπαιδευτικών» στο ΥΠΑΙΘΑ στις 24-2-2024

Αγαπητές/οι συνάδελφοι,

Με χαρά σας προσκαλούμε στην Ημερίδα του Ερευνητικού Πιλοτικού Προγράμματος «Το σχολείο ως Οργανισμός και Κοινότητα Μάθησης», με τίτλο: «Οι εκπαιδευτικοί μιλούν για τον εαυτό τους», που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2024, και ώρα 9:00-14:00, στην αίθουσα «Γαλάτεια Σαράντη» του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α.

Το αντικείμενο του προγράμματος για το σχολικό έτος 2023-2024, είναι: «Κοινότητες Μάθησης: Αξιολόγηση Ομοτέχνων—Συνεργατικές πρακτικές εκπαιδευτικών». Το πρόγραμμα απευθύνεται αποκλειστικά σε εκπαιδευτικούς και εφαρμόζεται σύμφωνα με το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο και τις κείμενες διατάξεις σχετικά με την οργάνωση, τη λειτουργία και την αξιολόγηση των σχολικών μονάδων.

Την ευθύνη της εποπτείας και του Συντονισμού του Προγράμματος έχει η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής – κατόπιν έγκρισής του από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής – ενώ την ευθύνη της υλοποίησής του έχει επιστημονική επιτροπή (Καθηγητές ΕΚΠΑ, Σύμβουλοι Εκπαίδευσης, ειδικοί επιστήμονες).

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν μέχρι στιγμής 42 σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων.

Στην ημερίδα προγραμματίζεται να γίνει κατάθεση της εμπειρίας των εκπαιδευτικών των συνεργαζόμενων σχολείων, αναφορικά με τη συμμετοχή τους στις δράσεις του προγράμματος. Θα πραγματοποιηθεί, επίσης, παρουσίαση πολύτιμων ερευνητικών στοιχείων από την Επιστημονική Επιτροπή του προγράμματος, από την μέχρι τώρα εφαρμογή του και ως εκ τούτου, αναμένεται να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εκπαιδευτική και την επιστημονική κοινότητα.

Την ημερίδα θα παρακολουθήσουν δια ζώσης εκπαιδευτικοί του προγράμματος και στελέχη εκπαίδευσης ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα εξ αποστάσεως ζωντανής παρακολούθησης για όλη την εκπαιδευτική κοινότητα στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://minedu-primary.webex.com/minedu-
primary/j.php?MTID=m936b80f473cf0c2993c50a8c5ac2abe8

Meeting password: KoinotMath

Πρόγραμμα ημερίδας

Περισσότερα δείτε εδώ

Δείτε επίσης

Ζ. Μακρή για αξιολόγηση: Το παράδειγμα των τριών εκπαιδευτικών

Διάδωσέ το “Για να είναι κάποιος καλός εκπαιδευτικός χρειάζεται να βάλει την ψυχή του, να …