ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Διευθυντές σχολείων: Χριστούγεννα με την πλατφόρμα – Διευθύνσεις έχουν εκδώσει μόνο το 10% των ΠΥΜ

Διάδωσέ το

Διευθύνσεις Εκπαίδευσης  έχουν εκδώσει μόνο  το 10% των ΠΥΜ που τους ζητήθηκαν από τους υποψήφιους διευθυντές σχολείων

Φαίνεται ότι δεν έφταναν τέσσερα ολόκληρα χρόνια στην ηγεσία του ΥΠΑΙΘ να  επιλέξει Διευθυντές σχολείων και αποφάσισε λίγο πριν την λήξη της τετραετίας  να ξεκινήσει  διαδικασίες την περίοδο των Χριστούγεννων. Το χρονοδιάγραμμα που έβαλε για τις αιτήσεις των υποψήφιων διευθυντών και επομένως για την έκδοση των Πιστοποιητικών Υπηρεσιακών Μεταβολών  είναι μέσα στην πιο δύσκολη περίοδο σχολείων και εκπαιδευτικών με γιορτές, βαθμολογίες, εκδηλώσεις.

Το fresh-education.gr λαμβάνει μηνύματα από αναγνώστες του ότι μέχρι σήμερα Παρασκευή 16/12  (6 εργάσιμες πριν την λήξη της προθεσμίας) δεν έχουν λάβει το ΠΥΜ τους από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, αν και έχουν κάνει αίτηση από την ημέρα της προκήρυξης. Οι περισσότεροι δηλώνουν την ανησυχία τους ότι τα Χριστούγεννα θα ασχολούνται με την πλατφόρμα αιτήσεων.

Από την άλλη πλευρά, οι λίγοι υπάλληλοι στις Διευθύνσεις εκπαίδευσης που δεν απεργούν και οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί, εκδίδουν τα πιστοποιητικά  με ρυθμό χελώνας. Το fresh έχει περιγράψει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι υπάλληλοι,  εδώ. 

Δεν είναι σίγουρο ότι οι υποψήφιοι Διευθυντές σχολείων θα παραλάβουν εγκαίρως τα ΠΥΜ

Σύμφωνα με πληροφορίες του fresh – education.gr, μέχρι σήμερα Παρασκευή, κάποιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης έχουν εκδώσει μόνο  το 10% των ΠΥΜ που τους ζητήθηκαν από τους υποψήφιους διευθυντές σχολείων ενώ υποβάλλονται ακόμη κάποιες τελευταίες αιτήσεις.  Άλλες διευθύνσεις εκπαίδευσης έχουν αποστείλει μεγαλύτερο αριθμό πιστοποιητικών. Με αυτούς τους ρυθμούς δεν είναι σίγουρο ότι οι υποψήφιοι θα παραλάβουν εγκαίρως τα ΠΥΜ τους  ή μετά την προθεσμία της πλατφόρμας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αξιολόγηση: Το όχι σε όλα τελικά είναι πάντα ένα μεγάλο ΝΑΙ!

Όλο αυτό το σκηνικό που διαμορφώνεται στην εκπαίδευση, με αιτήσεις υποψήφιων διευθυντών σχολείων χριστουγεννιάτικα, είναι πρωτόγνωρο. Γιατί τόση βιασύνη για μία τόσο κορυφαία διαδικασία που δεν πρέπει να γίνουν λάθη; Αν δινόταν άμεσα παράταση από το Υπουργείο Παιδείας, τα πιστοποιητικά θα εκδίδονταν γρήγορα αφού θα επανέρχονταν στην εργασία τους οι διοικητικοί υπαλληλοι, αν και πάλι έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος. Μια τέτοια  παράταση όμως θα αποφόρτιζε τους υπαλλήλους από την πίεση και θα περιορίζονταν τα λάθη στο ελάχιστο.

Επίσης πρέπει οι υποψήφιοι να γνωρίζουν ότι η πλατφόρμα αιτήσεων έχει πολλές γκρίζες ζώνες,  θέλει μεγάλη χρόνο, προσοχή και  εξοικείωση και μπορεί να συμπληρωθεί μόνο με τη βοήθεια της αλληλεπίδρασης που πάντα έχουν οι εκπαιδευτικοί μεταξύ τους. Μία αλληλεπίδραση όμως που δεν θα υπάρχει, αν αυτή συμπληρωθεί μέσα στις αργίες των Χριστουγέννων.

Πηγή fresh-education με ενεργό σύνδεσμο για τις ιστοσελίδες που  αντιγράφουν από το freshΤο πρώτο εκπαιδευτικό site στην Ελλάδα με ειδήσεις και αναλύσεις μόνο για την εκπαίδευση. Εγκυρότητα ενημέρωσης και αναλύσεων για τους αναγνώστες του χωρίς αντιγραφές.

Δείτε επίσης:

Υπουργείο Παιδείας: Πώς μπορούν να μπαίνουν συνεργεία στα σχολεία και να κάνουν εργασίες

Διευθυντές σχολείων: Υπολογίστε τα μόρια σας για τις κρίσεις (Πίνακας)

freshedu

Φωτογραφία από David Schwarzenberg από το Pixabay

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …