ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Υποψήφιοι Διευθυντές σχολείων: Χωρίς κλικ τα υπηρεσιακά τους στοιχεία

Διάδωσέ το

Χωρίς κλικ αναζητούνται από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης τα υπηρεσιακά  στοιχεία για τους υποψήφιους διευθυντές  σχολείων. Οι μέθοδοι και τα συστήματα αποθήκευσης που εφαρμόζονται παραπέμπουν σε εποχές πριν 20 -30 χρόνια αλλά και παλαιότερα.  Το ψηφιακό κλικ στις κρίσεις διευθυντών σχολείων του 2022 δεν υπάρχει, αλλά υπάρχει ένα κορδόνι που πρέπει να λύσεις για να ανοίξεις έναν φάκελο που όμως δεν είναι ηλεκτρονικός και μικρός, αλλά είναι χάρτινος, μεγάλος και με σκληρό εξώφυλλο, που μέσα του περιέχει 4-5  άλλους υποφακέλους.

Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις από τους υποψήφιους διευθυντές σχολείων στις πανάκριβες παλτφόρμες  που δήθεν επιταχύνουν την διαδικασία και της προσδίδουν αξιοπιστία, δεν σημαίνει ταυτόχρονα ότι περάσαμε και στον ψηφιακό  μετασχηματισμό που διαφημίστηκε πολύ. Ακόμη δεν έχει γίνει το αυτονόητο που κάνουν οι ιδιωτικές επιχειρήσεις εδώ και χρόνια, να διατηρούν όλα  τα στοιχεία του προσωπικού τους ηλεκτρονικά.

Μέσα σε αυτούς τους φακέλους ανακαλύπτεις υπηρεσιακές βεβαιώσεις και έγγραφα γραμμένα στην γραφομηχανή,  έγγραφα τυπώμενα με καρμπόν, δυσανάγνωστα, που χρησιμοποιούσαν οι υπηρεσίες της εκπαίδευσης πριν αρκετές δεκαετίες.

Οι υπάλληλοι  καθημερινά κάνουν προσθέσεις – αφαιρέσεις συμμιγών αριθμών για να λογαριαστούν όλες οι άδειες που έχουν πάρει οι υποψήφιοι και βρίσκονται μέσα στον φάκελό τους. Μάλιστα ο Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘ έστειλε και σχετική ενημερωτική εγκύκλιο στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για τις άδειες, μετά από το αυστηρό χρονοδιάγραμμα υποβολής αιτήσεων.

Διευθύνσεις Εκπαίδευσης  έχουν εκδώσει μόνο  το 10% των πιστοποιητικών υπηρεσιακών μεταβολών για τους υποψήφιους διευθυντές σχολείων

Το fresh-education.gr λαμβάνει μηνύματα από αναγνώστες του ότι μέχρι την Παρασκευή 16/12  (6 εργάσιμες πριν την λήξη της προθεσμίας) δεν είχαν λάβει το ΠΥΜ τους από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, αν και έχουν κάνει αίτηση από την ημέρα της προκήρυξης. Οι περισσότεροι δηλώνουν την ανησυχία τους ότι τα Χριστούγεννα θα ασχολούνται με την πλατφόρμα αιτήσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αξιολόγηση: Το όχι σε όλα τελικά είναι πάντα ένα μεγάλο ΝΑΙ!

Από την άλλη πλευρά, οι λίγοι υπάλληλοι στις Διευθύνσεις εκπαίδευσης που δεν απεργούν και οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί, εκδίδουν τα πιστοποιητικά  με ρυθμό χελώνας χωρίς δική τους ευθύνη.

Δεν είναι σίγουρο ότι οι υποψήφιοι Διευθυντές σχολείων θα παραλάβουν εγκαίρως τα Πιστοποιητικά

Σύμφωνα με πληροφορίες του fresh – education.gr, μέχρι σήμερα Παρασκευή, κάποιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης έχουν εκδώσει μόνο  το 10% των ΠΥΜ που τους ζητήθηκαν από τους υποψήφιους διευθυντές σχολείων ενώ υποβάλλονται ακόμη κάποιες τελευταίες αιτήσεις.

Δυστυχώς, αυτή είναι μία όψη της πραγματικότητας  στη διαδικασία κρίσεων των υποψήφιων διευθυντών σχολείων. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός στην εκπαίδευση σε αυτό το κομμάτι απουσιάζει παρά  τις ηλεκτρονικές αιτήσεις των διευθυντών, τις σχετικές διαβεβαιώσεις και τα αυστηρά χρονοδιαγράμματα

Πηγή fresh-education με ενεργό σύνδεσμο για τις ιστοσελίδες που  αντιγράφουν από το freshΤο πρώτο εκπαιδευτικό site στην Ελλάδα με ειδήσεις και αναλύσεις μόνο για την εκπαίδευση. Εγκυρότητα ενημέρωσης και αναλύσεων για τους αναγνώστες του χωρίς αντιγραφές.

Δείτε επίσης:

Διευθυντές σχολείων: Υπολογίστε τα μόρια σας για τις κρίσεις (Πίνακας)

Τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για επίδομα και στους εκπαιδευτικούς. “Αναγκάστηκαν να καλύψουν τις ανεπάρκειες του συστήματος”

Διευθυντές σχολείων: Χριστούγεννα με την πλατφόρμα – Διευθύνσεις έχουν εκδώσει μόνο το 10% των ΠΥΜ

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …