ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Διευθυντές σχολείων: Έξτρα κίνητρο γιατί έχουν μεγάλη ευθύνη

Διάδωσέ το

 

Για τους διευθυντές σχολείων τις κενές θέσεις που υπάρχουν  και την αύξηση του επιδόματός τους, τις αυξήσεις μισθών νεοδιόριστων και των εκσυγχρονισμό των ειδικών σχολείων, μίλησε στο Mega η υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Έξτρα κίνητρο στους διευθυντές σχολείων

Μέχρι τώρα έχουμε τοποθετήσει τους νέους Διευθυντές σχολείων και ελέγχουμε που μπορεί να υπάρχουν κενά διευθυντών. Τα κενά αυτά δεν έχουν καλυφθεί γατί μέχρι τώρα η πολιτεία δεν έχει θεραπεύσει το έξτρα κίνητρο που πρέπει να δώσει σε έναν δημόσιο λειτουργό, για να γίνει διευθυντής και να πάρει όλη την ευθύνη επάνω του. Το να είσαι διευθυντής σε κάποιο σχολείο είναι μια μεγάλη ευθύνη, είπε η υφυπουργός Παιδείας. Είναι μεγάλη προτεραιότητα να αυξήσουμε τους μισθούς των εκπαιδευτικών που μπαίνουν τώρα στην εκπαίδευση αλλά και όσων έχουν θέσεις ευθύνης, συμπλήρωσε.

 Εκσυγχρονισμός των ειδικών σχολείων 

«Θέλουμε να κάνουμε αρκετές μεταρρυθμίσεις τόσο στα ειδικά σχολεία, ώστε οι υπηρεσίες που προσφέρονται στα παιδιά να είναι εξατομικευμένες και στο πλαίσιο της παράλληλης στήριξης, πως αυτά τα παιδιά εντάσσονται μέσω αυτής στην κοινότητα και στην αγορά εργασίας. Το μεγάλο πρόβλημα είναι πως θα καταφέρουμε τη διασύνδεση των παιδιών με αναπηρία στην αγορά εργασίας, αυτό είναι το μεγάλο μας στοίχημα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αξιολόγηση: Το όχι σε όλα τελικά είναι πάντα ένα μεγάλο ΝΑΙ!

Όπως ανέφερε η υφυπουργός Παιδείας, μέριμνα του υπουργείου είναι να διασφαλιστεί ότι τα παιδιά θα είναι προστατευμένα στην κοινότητα, το σχολείο, αλλά και μέσα στην ίδια τους την οικογένεια, ενώ ανάμεσα στις προτεραιότητές του είναι να δοθεί έμφαση στην εξειδικευμένη και εξατομικευμένη φροντίδα των παιδιών μέσω ειδικής αγωγής και παράλληλης στήριξης.

Τελειώνοντας η υφυπουργός Παιδείας υποσχέθηκε ότι για τα επόμενα τέσσερα χρόνια θα προσλαμβάνονται περίπου 4.000 με 5.000 εκπαιδευτικοί ετησίως για την στελέχωση των σχολικών μονάδων.

Δείτε επίσης:

Ποιος θέλει να γίνει διευθυντής σχολείου για ψίχουλα και να πάθει βλάβη η υγεία του

Επιμορφωτικό πρόγραμμα: Επίλυση Συγκρούσεων και Διαχείριση Κρίσεων στο Σχολείο – Διαχείριση Σχολικής Τάξης

freshedu

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …