ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μισθοί Δημοσίων Υπαλλήλων: Αύξηση 50 ευρώ, συν δύο αυξήσεις

Διάδωσέ το

Οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος εν αναμονή των προγραμματικών δηλώσεων του Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη.

Για τους εργαζόμενους στο δημόσιο, πληροφορίες της ΕΡΤ αναφέρουν ότι κλειδώνουν τρεις επιμέρους αυξήσεις στους μισθούς των Δημοσίων Υπαλλήλων οι οποίες θα λειτουργούν αθροιστικά:

1. Ενιαία οριζόντια αύξηση τουλάχιστον 50 ευρώ τον μήνα σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους ανεξάρτητα από το αν κατατάσσονται στην βαθμίδα υποχρεωτικής εκπαίδευσης, στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, στην τεχνολογική ή στην πανεπιστημιακής. Επίσης, το ποσό θα είναι ίδιο ανεξάρτητα από το μισθολογικό κλιμάκιο, δηλαδή ανεξάρτητα από τα χρόνια προϋπηρεσίας, Το ύψος του ποσού αναμένεται ότι θα ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό.

2. Θα αναπροσαρμοστεί το επίδομα τέκνων. Γονιός με ένα παιδί θα λάμβάνει 70 ευρώ τον μήνα αντί για 50 ευρώ που είναι το σημερινό ύψος του επιδόματος ενώ για γονείς με δύο παιδιά, το επίδομα θα φτάσει στα 120 ευρώ.

3. Θα υπάρξει διψήφια ποσοστιαία αύξηση στα επιδόματα θέσης ευθύνης.

Μισθοί  δημοσίων υπαλλήλων – Άλλες πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ :

Αναπροσαρμογές από 6 έως 8% στο σύνολο των βασικών μισθών, ανάλογα με την εκπαιδευτική βαθμίδα στην οποία κατατάσσεται ο κάθε εργαζόμενος προβλέπονται για την ενίσχυση του εισοδήματος των  νεοεισερχόμενων στο   Δημόσιο.

Αλλαγή  στον υπολογισμό του μισθού και των πιο παλαιών δημοσίων υπαλλήλων με αναπροσαρμογές στα μισθολογικά κλιμάκιά τους. Όλοι οι Δημόσιοι υπάλληλοι θα έχουν αύξηση στο μισθό τους,    μικρότερη όμως από αυτή των νέων δημοσίων υπαλλήλων.

Δείτε επίσης:

Δόμνα Μιχαηλίδου: Τι είπε για προσλήψεις, αξιολόγηση και ΕΒΕ

freshedu

Δείτε επίσης

Οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης συναντήθηκαν με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ

Διάδωσέ το Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ είχε το Διοικητικό Συμβούλιο των Συμβούλων …