ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σε κάθε γωνιά κι ένας ψυχολόγος-κοινωνικός λειτουργός;

Διάδωσέ το

“Σε κάθε γωνιά κι ένας ψυχολόγος-κοινωνικός λειτουργός; Σε κάθε πολυκατοικία κι ένας δάσκαλος; Κι όμως, αυτό ακούμε και διαβάζουμε όλο αυτό το διάστημα.”

“- Φταίει το ζαβό το ριζικό μας!
– Φταίει ο Θεός που μας μισεί!
– Φταίει το κεφάλι το κακό μας!
– Φταίει πρώτ’ απ’ όλα το κρασί!
Ποιος φταίει; ποιος φταίει;
Κανένα στόμα
δεν το ‘βρε και δεν το ‘πε ακόμα.”

Μπόλικο μελάνι, πανάκριβος τηλεοπτικός χρόνος και ειδικοί επί ειδικών δαπανώνται (ή σπαταλούνται και αναλώνονται…ποιος ξέρει…) τις τελευταίες ημέρες για το νέο κακό που βρήκε τη μικρή μας κοινωνία, εδώ, στην άκρη των Βαλκανίων.

Ανείπωτη η φρίκη κι όμως κανείς δεν ήξερε, δεν άκουσε, δεν είδε, δεν κατάλαβε…Είναι αλήθεια; Κανένας δεν ήξερε τη μητέρα με τα οχτώ κατάφτωχα στόματα και τον τοξικομανή σύζυγο στη φυλακή; Κανείς δεν έβλεπε το δωδεκαετές κορίτσι να εργάζεται σε μαγαζί; Κανείς δεν το είδε να μπαινοβγαίνει σε αμάξια με ενήλικους ανθρώπους; Καλά οι θεσμικοί φορείς. Ούτως ή άλλως το ίδιο νήμα, που καλύπτει τα μάτια της Θέμιδος, καλύπτει και τα μάτια των κοινωνικών υπηρεσιών και του κράτους γενικά. Τα καλύπτει οικεία βουλήσει των βεβαίως βεβαίως…

Σε κάθε γωνιά κι ένας ψυχολόγος-κοινωνικός λειτουργός; Σε κάθε πολυκατοικία κι ένας δάσκαλος; Κι όμως, αυτό ακούμε και διαβάζουμε όλο αυτό το διάστημα.

Χυδαιότερο ίσως κι από τις πράξεις αυτών των περισσότερων από διακόσιους ανθρώπους είναι η προσπάθεια αποσιώπησης των πραγματικών αιτιών τέτοιων φαινομένων: Η φτώχεια. Η ανείπωτη και αδιανόητη φτώχεια, αυτή που αποκτηνώνει τον άνθρωπο και τον απογυμνώνει από κάθε ικανότητα για πόνο, αγάπη, ντροπή, μίσος, για καθετί το ανθρώπινο. Αυτή, που οδηγεί τον άνθρωπο να διαβεί τον Ρουβίκωνα της απανθρωπιάς και να τον καταστήσει έρμαιο των ενστίκτων του και κυρίως αυτού της επιβίωσης. Όταν το μπόι της ανέχειας ξεπεράσει το ύψους της ανθρωπιάς, όλα είναι δυνατά.

Πορευόμαστε εν τω κοινό βίο κοινώς αποποιούμενοι τις κοινές μας ευθύνες, αποδίδοντας τω Καίσαρι τα των ανθρώπων. Πολίτες και πολιτεία υποκρινόμαστε, μέχρι το επόμενο επεισόδιο της φρίκης στις ειδήσεις των 21:00 να μας χτυπήσει την πόρτα και να ξαναπιάσουμε τις κρεμάλες και τις ευθύνες των «άλλων»…

Εις το επανιδείν (δυστυχώς)…

Δείτε επίσης:

Σχολεία: Φουλ γραφειοκρατία για μια εκπαιδευτική επίσκεψη!

Κεραμέως – εκπαιδευτικοί: H δέσμευση για ταχύτερη μισθολογική εξέλιξη όσων αξιολογούνται θετικά

Φωτογραφία από Pexels από το Pixabay

Δείτε επίσης

Τα “Τέμπη” των υπηρεσιακών συμβουλίων επιλογής στελεχών…

Διάδωσέ το Τα “Τέμπη” των υπηρεσιακών συμβουλίων (επιλογής στελεχών) , οι συνεντεύξεις και η υπηρεσιακή …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *