ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Νεκτάριος Κορδής (ΟΛΜΕ): Αναδρομή στο έργο της Κεραμέως

Διάδωσέ το

 

Νεκτάριος Κορδής (ΟΛΜΕ): Αναδρομή στο έργο της Υπουργού Παιδείας, κ. Νίκης Κεραμέως. Ο κ. Κορδής, μέλος της ΟΛΜΕ, μέσα από την παρούσα τηλεσυζήτηση με τη Νηπιαγωγό ΕΑΕ, Λαύρα Αργυροπούλου, στην εκπομπή “Από το Βήμα του Αιρετού” στο διαδικτυακό κανάλι “Εκπαιδευτικών Ενδιαφέροντα”, μας ενημερώνει αρχικά περί των επικείμενων διορισμών και εξηγεί γιατί έπρεπε να υπάρξει αναβολή τους, ενώ στη συνέχεια κάνει μια σύνοψη – σύντομη ανασκόπηση στο έργο της Υπουργού.

Παρακολουθήστε το βίντεο ώστε να μάθετε τι είπε ο κ. Κορδής σχετικά με τα εξής θέματα: 1) Διορισμοί, 2) αξιολόγηση, 3) νεοδιόριστοι, 4) δικαστήριο για το πρόγραμμα PISA, 5) διαχείριση της πανδημίας, 6) κάμερες στην τάξη, 7) υπηρεσιακά συμβούλια, 8) επιλογές διευθυντών σχολικών μονάδων, 9) απαξίωση συλλόγου διδασκόντων, 10) χιλιάδες λειτουργικά κενά, 11) φαινόμενα βίας, 12) έλλειψη διαλόγου, 13) επίδομα στέγασης αναπληρωτών, 14) υποχρηματοδότηση της παιδείας, 15) απεργία, διαδηλώσεις, δικαστήρια και ρεκόρ διώξεων για απίθανους λόγους, 16) ελάχιστη βάση εισαγωγής, 17) κολέγια, 18) τράπεζα θεμάτων, 19) θεωρίες του αγέννητου παιδιού, 20) διάλυση εργασιακών σχέσεων στην ιδιωτική εκπαίδευση, 21) πανεπιστημιακή αστυνομία, 22) μισθοί και αξιοπρέπεια των εκπαιδευτικών.

Μεταβείτε στον διαδικτυακό χώρο του καναλιού από εδώ και μη ξεχάσετε να κάνετε εγγραφή

Μεταφερθείτε και ακολουθήστε τη σελίδα του καναλιού στο Facebook εδώ

 

Η συμμόρφωση, η επιμόρφωση και η … παραμόρφωση!
Ολοκληρώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα ο Α΄ κύκλος επιμορφώσεων στα νέα αναλυτικά προγράμματα σπουδών. Την ίδια περίπου περίοδο ολοκληρώθηκε και η περιβόητη εισαγωγική επιμόρφωση των νεοδιόριστων. Αυτές τις τελευταίες μέρες των μαθημάτων ολοκληρώνονται και οι εναπομείνασες επιμορφωτικές δράσεις στα σχολεία στο πλαίσιο της Αυτοαξιολόγησης της Σχολικής Μονάδας, όπου «τρέχει» ο σχετικός άξονας. Ένας επιμορφωτικός αναβρασμός, λοιπόν, φτάνει στο τέλος του με τη λήξη των μαθημάτων. Είναι ώρα επομένως να κάνουμε τον απαιτούμενο απολογισμό. Τι καταφέραμε με όλη αυτή τη θύελλα επιμορφώσεων; Τι έσπρωξε τόσους συναδέλφους να συμμετάσχουν σε τόσες επιμορφωτικές δράσεις και πόσο τελικά αυτές ανταποκρίθηκαν στους στόχους που τέθηκαν; Αλλάζει πράγματι το σχολείο, η δουλειά του εκπαιδευτικού και η εκπαίδευση μέσα από…συνεχίστε την είδηση εδώ
Κρίσεις διευθυντών σχολείων: “Οι χειρότερες που έγιναν ποτέ”

Ανακοίνωση της ¨ΟΣ Για την οικολογία της εκπαίδευσης¨για τις κρίσεις διευθυντών σχολείων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αξιολόγηση: Το όχι σε όλα τελικά είναι πάντα ένα μεγάλο ΝΑΙ!

Ως οι χειρότερες στην ιστορία τους μπορούν να χαρακτηρισθούν οι διαδικασίες για την επιλογή των διευθυντών των σχολείων, δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων, όπως φάνηκε από πληθώρα καταγγελιών αλλά και όπως αποδεικνύεται από τη στατιστική μελέτη των βαθμολογιών των συνεντεύξεων, για τις οποίες το βασικό κριτήριο φαίνεται πως ήταν οι κομματικές προτιμήσεις των υποψηφίων.

Είναι οι χειρότερες, επειδή το τόσο προχειροφτιαγμένο θεσμικό πλαίσιο που εφαρμόστηκε ψευδονομότυπα και εσπευσμένα την τελευταία στιγμή, τις παραμονές εκλογών, μετά από…συνεχίστε την είδηση εδώ

 

Ιδιωτική εκπαίδευση – Εκλογές 2023: Οι θέσεις των κομμάτων
Στις αρχές Απριλίου η ΟΙΕΛΕ απέστειλε προς τα κοινοβουλευτικά κόμματα πρόσκληση αποστολής θέσεων για την ιδιωτική εκπαίδευση, ώστε οι χιλιάδες συνάδελφοί μας να έχουν τη δυνατότητα πριν τις εκλογές να γνωρίζουν ποιες είναι οι δεσμεύσεις των παρατάξεων για το χώρο μας. Για το σκοπό αυτό η Ομοσπονδία απέστειλε στα κόμματα ερωτηματολόγιο (βασισμένο σε προτάσεις και υποδείξεις περίπου 200 εκπαιδευτικών ιδιωτικών σχολείων, Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης, Κέντρων Ξένων Γλωσσών και ΙΕΚ και μετά από επεξεργασία του Κλαδικού Ινστιτούτου της ΟΙΕΛΕ). Ταυτόχρονα ζήτησε και συνάντηση, έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους εκπροσώπους των κομμάτων να αναλύσουν και να εξειδικεύσουν περισσότερο τις θέσεις τους.
Η ΟΙΕΛΕ από το 2012 προχωρά σε αυτή την πρωτοβουλία, επιχειρώντας να εφαρμόσει τον κοινωνικό διάλογο στην πράξη, όπως ακριβώς γίνεται στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Οι κοινωνικοί φορείς ζητούν προεκλογικά από τα κόμματα τις θέσεις και αυτά ανταποκρίνονται, προκειμένου οι πολίτες να έχουν εικόνα των προγραμμάτων πριν λάβουν τις αποφάσεις τους.
Στη φετινή πρόσκληση για την αποστολή θέσεων, ανταποκρίθηκαν τα ακόλουθα κόμματα (η σειρά προβολής είναι…συνεχίστε την είδηση εδώ

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …