ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

“Να θέλεις να κάνεις μάθημα και να μην δύνασαι…”

Διάδωσέ το

Η ανυπαρξία του «επιτελικού» κράτους των αρίστων

(και των υποψηφίων που κατόπιν ενεργειών τους…)

Τελικά η κυβέρνηση των «αρίστων» έχει βρει τη λύση. Πυρκαγιά;  112 και εγκατάλειψη – φυγή, μακριά από τα σπίτια, το βιός, τις περιουσίες. 

Τώρα η κυβέρνηση των «αρίστων» και ο κύριος που αγόραζε προεκλογικές υποσχέσεις, σε όλη τη Θεσσαλία ξανακλείνει για μια ακόμη εβδομάδα τα σχολεία. Θα πείτε «έ και τι έγινε για μια εβδομάδα ακόμη» . Το οριζόντιο κλείσιμο είναι καταστροφικό για την εκπαίδευση των παιδιών. ΄Αφρονες, μανδαρίνοι, της Περιφέρειας, δεν καταλαβαίνετε ότι σε πολλές περιοχές τα παιδιά ζουν, αν ζουν, σε ένα τοξικό και επιβλαβές περιβάλλον; Δεν καταλαβαίνετε ότι μετατρέψατε ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού, πρόσφυγες στη χώρα τους; Δεν καταλαβαίνετε ότι η εκκίνηση του εκπαιδευτικού έτους γίνεται με δύο μέτρα και σταθμά; Δεν καταλαβαίνετε ότι οφείλουμε να δώσουμε λίγη ελπίδα στα παιδιά αυτά; Δεν καταλαβαίνετε ότι πρέπει επειγόντως να  κοινωνικοποιηθούν με άλλους συμμαθητές και συμμαθήτριές τους, να ξεχαστούν από τη συμφορά που τους βρήκε;

Λένε κάποιοι υποψήφιοι, αποφεύγοντας την κριτική: «Δεν είναι η ώρα τώρα να αποδοθούν ευθύνες». Και τσουπ. Πότε ως κωπηλάτες, πότε ως περιφερόμενοι αη-βασίληδες προσφέρουν και μια αντλία, ή ένα καρβέλι ψωμί. Προφανώς καλά κάνουν και τα προσφέρουν. Αλλά λιγότερη κάμερα, ρε παιδιά. Εντάξει έχετε φωτογένεια, αλλά δεν φθάνει μόνο αυτό. 

Και τι προτείνεις θα έλεγαν πονηρά σκεπτόμενοι. Επειδή, άλλοι είναι νέοι ή άλλοι αμαθείς (σκόπιμα) να υπενθυμίσω ότι στον μεγάλο σεισμό των Γρεβενών που ισοπεδώθηκε η πόλη τα σχολεία που άντεξαν  δούλεψαν επί δύο χρόνια σε δύο βάρδιες. Πιθανόν Τρικαλινοί εκπαιδευτικοί που πηγαινοέρχονταν να το θυμούνται. 

Όφειλε η πολιτεία και η Περιφέρεια να βρει εναλλακτικούς χώρους διδακτηρίων, ώστε τα πληττόμενα παιδιά στην απογευματινή ζώνη να κάνουν τουλάχιστον ένα τετράωρο μάθημα.  Αυτό σημαίνει έξοδα μετακίνησης, (μίσθωση λεωφορείων, ταξί, κλπ). Θέλει να δώσει η περιφέρεια; Ή δεν είναι εγκαίνια δρόμου για τις απαραίτητες φωτό. Αν δεν γίνεται η μεταφορά αυτή με το ΚΤΕΛ και τα τουριστικά λεωφορεία υπάρχουν και τα «τζέιμς» του στρατού. Αυτά που έβγαζε στους δρόμους ο μπαμπάς Μητσοτάκης στη μεγάλη απεργία των αστικών λεωφορείων στην Αθήνα. Βέβαια εκεί ήταν καλά γιατί σπάζαμε τις απεργίες!

΄Οφειλε η πολιτεία να οργανώσει για τα παιδιά αυτά συσσίτια. Δεν μπορούν τα παιδιά των Μ. Καλυβίων και της Φαρκαδόνας (Τρικάλων) να σιτίζονται στις εγκαταστάσεις της ΣΜΥ; Η σε άλλους στρατιωτικούς χώρους που έχουν και την υποδομή, και να επιστρέφουν τουλάχιστον με γεμάτο στομάχι στο σπίτι τους. Ποια σπίτια;

Οφείλει η πολιτεία να προμηθεύσει τα λειτουργούντα σχολεία με διπλάσιες ποσότητες πετρελαίου και  να τα στελεχώσει με επαρκές βοηθητικό προσωπικό, ώστε να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους. Οφείλει με τη βοήθεια του στρατού (φορτηγών) να εφοδιάσει τους μαθητές με επαρκή ποσότητα βιβλίων. Ας μην είναι όλα, σε πρώτη δόση. Το νερό της μάθησης να μπει στο αυλάκι. 

Λύσεις υπάρχουν. Και λεφτά.  Όχι όμως για τους ημετέρους. Α ξέχασα και την ελεημοσύνη των πενήντα εκατομμυρίων ευρώ  των ελληνικών τραπεζών. Αυτών που δεν τις αφήσαμε να χρεοκοπήσουν .

Εμείς, όσοι έχουμε λειτουργικά σχολεία, είμαστε εδώ. Εσείς που ακριβώς βρίσκεσθε;

Βασίλειος Παππάς – εκπαιδευτικός Πρωτοβουλία Καθηγητών Τρικάλων 

ΥΓ1. όχι άλλη τηλεκπαίδευση. Σαν τη Μαρία Αντουανέτα που πρότεινε παντεσπάνι. Υποθέτω γνωρίζουν από Γαλλική Επανάσταση.

ΥΓ2. Ολημερίς οι περιφερειακοί το χτίζαν, το βράδυ, δις, γκρεμιζόταν. (Το γεφύρι της Διάβας, Καλαμπάκας).

Δείτε επίσης:

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Δεν θα γίνουν μαθήματα στα σχολεία από 18/9 έως 22/9

Δείτε επίσης

Τα “Τέμπη” των υπηρεσιακών συμβουλίων επιλογής στελεχών…

Διάδωσέ το Τα “Τέμπη” των υπηρεσιακών συμβουλίων (επιλογής στελεχών) , οι συνεντεύξεις και η υπηρεσιακή …