ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μέντορας στα σχολεία: Ο τρόπος για να μειώσει τις διδασκαλίες του

Διάδωσέ το

Μέντορας στα σχολεία: Τρεις διδασκαλίες εντός διδακτικού έτους πρέπει να οργανώσει ο μέντορας με τον  καθοδηγούμενο εκπαιδευτικό του.

Όπως αναφέρει η υπουργική απόφαση οι διδασκαλίες αυτές θα γίνουν ως εξής:

α) από τον μέντορα με παρατηρητή τον καθοδηγούμενο εκπαιδευτικό,

β) από τον καθοδηγούμενο εκπαιδευτικό με παρατηρητή τον μέντορα και

γ) από κοινού.

Σύμφωνα πάλι με την ίδια υπουργική απόφαση, ένας μέντορας  μπορεί να έχει μέχρι 8 καθοδηγούμενους εκπαιδευτικούς στο σχολείο. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι, σε αυτή την περίπτωση  οι διδασκαλίες που πρέπει να γίνουν είναι 24 μέσα στο διδακτικό έτος. Αν είναι 5 οι καθοδηγούμενοι εκπαιδευτικοί, οι διδασκαλίες θα είναι 15 ..

Σε ενημέρωση όμως που έγινε πρόσφατα από στελέχη του ΙΕΠ σε διευθυντές σχολείων, διευκρινίστηκε ότι η διδασκαλία της περίπτωσης (α) μπορεί να γίνει από τον μέντορα σε όλους τους καθοδηγούμενους εκπαιδευτικούς του.

Με αυτόν τον τρόπο, οι 24 διδασκαλίες σε 8 καθοδηγούμενους εκπαιδευτικούς θα γίνουν 17  και οι 15 διδασκαλίες  με 5 καθοδηγούμενους εκπαιδευτικούς θα γίνουν 11.

Βέβαια στην περίπτωση αυτή, της “μαζικής” διδασκαλίας καθοδηγούμενων εκπαιδευτικών από  μέντορα, θα πρέπει να βρεθεί και ένα παράθυρο στο ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου με “κενό” χρόνο για όλους, πράγμα σχεδόν αδύνατο στα περισσότερα ωρολόγια προγράμματα των σχολείων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Οργανωτικός Γραμματέας ΔΟΕ: Όπου έχει εφαρμοστεί αξιολόγηση οδήγησε σε φυγή από την εκπαίδευση

Δείτε επίσης μόνο στο fresh -education.gr :

Έκθεση μέντορα: Σχέδιο ενεργειών μέντορα και υποστηριζόμενου εκπαιδευτικού

Αλ. Κόπτσης: Έξι επισημάνσεις για το θεσμό του Μέντορα στα σχολεία

Μέντορας στα σχολεία: Δείτε εδώ υλικό από σεμινάριο του ΠΕΚΕΣ Δ. Ελλάδας

Κόπτσης: Τι είπε για επίδομα σε μέντορες και συντονιστές εκπαιδευτικούς

Μακάρι να μπορούσαμε  να δώσουμε χρήματα σε Μέντορες και Συντονιστές εκπαιδευτικούς. Όταν όμως σκέφτεσαι το καλό όλων, υπάρχουν και εσωτερικά κίνητρα.”

Σύμφωνα με πληροφορίες του fresh education.gr , o Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘ κ Αλ. Κόπτσης, απαντώντας στην ερώτηση διευθυντων σχολείων, γιατί δεν δίνεται κάποιο επίδομα σε μέντορες και συντονιστές εκπαιδευτικούς, είπε ότι:

Δεν ψάχνουμε για “δωρεάν” Μέντορες και Συντονιστές εκπαιδευτικούς στα σχολεία. Μακάρι να μπορούσαμε  να δώσουμε χρήματα. Όταν όμως σκέφτεσαι το καλό όλων υπάρχουν και εσωτερικά κίνητρα.

Δείτε εδώ τη δημοσίευση του fresh education.gr

Πηγή fresh-education με ενεργό σύνδεσμο για τις ιστοσελίδες που αντιγράφουν Το πρώτο εκπαιδευτικό site στην Ελλάδα με ειδήσεις και αναλύσεις μόνο για την εκπαίδευση. Εγκυρότητα ενημέρωσης και αναλύσεων για τους αναγνώστες του.

freshedu

Δείτε επίσης

Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Τι πραγματικά είναι;

Διάδωσέ το Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Οι πραγματικές στοχεύσεις του νομοσχεδίου Ένα κείμενο για γονείς… και όχι …