ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Διαδικτυακό σεμινάριο για καθηγητές ξένων γλωσσών: “Mediation in teaching, learning and assessment”. 

Διάδωσέ το

 

Πρόσκληση συμμετοχής σε διαδικτυακό σεμινάριο του Ευρωπαϊκού Κέντρου Σύγχρονων Γλωσσών (ECML/CELV), για καθηγητές ξένων γλωσσών, με θέμα “Mediation in teaching, learning and  assessment”, 7 Δεκεμβρίου 2022

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η παρουσίαση της γλωσσικής διαμεσολάβησης στην καθημερινή διδακτική πρακτική των εκπαιδευτικών ξένων γλωσσών

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Σύγχρονων Γλωσσών (ECML/CELV) του Συμβουλίου της Ευρώπης θα πραγματοποιήσει διαδικτυακό σεμινάριο (webinar) για καθηγητές ξένων γλωσσών των κρατών-μελών του, στις 7 Δεκεμβρίου 2022 (ώρα Κ. Ευρώπης: 16:00-17:00 μ.μ.).

Θέμα : “Mediation in teaching, learning and assessment”.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς ξένων γλωσσών, σε υπεύθυνους για την επιμόρφωση των ανωτέρω, Διευθυντές σχολικών μονάδων Π.Ε. & Δ.Ε., καθώς και το προσωπικό των εκπαιδευτικών αρχών που είναι αρμόδιο για την εκπαίδευση και την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών ξένων γλωσσών (υπεύθυνους για τον σχεδιασμό αναλυτικών προγραμμάτων και διδακτικού υλικού).

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η παρουσίαση της γλωσσικής διαμεσολάβησης στην καθημερινή διδακτική πρακτική των εκπαιδευτικών ξένων γλωσσών.

Η θεματική της γλωσσικής διαμεσολάβησης αποτελεί μέρος ενός επιμέρους προγράμματος του Ευρωπαϊκού Κέντρου Σύγχρονων Γλωσσών (ECML/CELV) με τίτλο METLA / Mediation in teaching, learning  and assessment (2020-2022), που είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός «Οδηγού για Εκπαιδευτικούς Ξένων Γλωσσών» ο οποίος περιέχει πληροφορίες σχετικά με το θεωρητικό υπόβαθρο αλλά και την πρακτική εφαρμογή της διαμεσολάβησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αξιολόγηση: Το όχι σε όλα τελικά είναι πάντα ένα μεγάλο ΝΑΙ!

Στον «Οδηγό» περιλαμβάνονται ακόμα προτάσεις και συμβουλές σχετικά με τη χρήση της διαμεσολάβησης στη διδακτική πράξη, καθώς και παραδείγματα για εργασίες με βάση το Companion Volume του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις Γλώσσες (Common European Framework of Reference for  Languages / CEFR-CV).

Οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα εξοικειωθούν με την έννοια της διαμεσολάβησης1, τους σκοπούς και τους στόχους του προγράμματος METLA, το περιεχόμενο του «Οδηγού για Εκπαιδευτικούς» και τρόπους που αυτός θα μπορούσε να χρησιμεύσει για επιμορφωτικούς σκοπούς.

Θα παρουσιαστούν επίσης παραδείγματα, σε διάφορες γλώσσες, εργασιών που αφορούν τη διαμεσολάβηση και η τράπεζα δεδομένων METLA.

Απώτερος σκοπός του σεμιναρίου είναι η κατανόηση του τρόπου σχεδιασμού υλικού για την ανάπτυξη και την αξιολόγηση της απόδοσης των «μαθητών» στη γλωσσική διαμεσολάβηση.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, μέσω του εξής συνδέσμου: www.ecml.at/mediation .  Γλώσσα εργασίας: Αγγλικά. 

Δήλωση συμμετοχής στο διαδικτυακό σεμινάριο, μέσω του ακόλουθου συνδέσμου: https://www.ecml.at/Resources/Webinars/tabid/5456/language/en-GB/Default.aspx .

Είμαστε στη διάθεση των ενδιαφερομένων για τυχόν διευκρινίσεις.

Η ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ 

 ΖΕΤΤΑ Μ. ΜΑΚΡΗ   

Δείτε εδώ το έγγραφο

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …