ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κεραμέως: Υπάρχει περίπτωση τα σχολεία να κλείσουν;

Διάδωσέ το

Σε συνέντευξη που έδωσε η υπουργός Παιδείας κα Νίκη Κεραμέως στην Εφημερίδα «Παραπολιτικά»  και το δημοσιογράφο Κώστα Παπαχλμίτζο,  χθες Σάββατο 8/1, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και στο ενδεχόμενο τα σχολεία να κλείσουν. Η υπουργός Παιδείας  σημείωσε ότι έχουμε μία δυναμική κατάσταση και  σε συνεργασία με τους ειδικούς παρακολουθούμε στενά την εξέλιξή της και πορευόμαστε αναλόγως.

Πολλοί εκτιμούν ότι το επόμενο διάστημα τα σχολεία θα κλείσουν αναγκαστικά, λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης της μετάλλαξης Όμικρον και του μεγάλου αριθμού ανεμβολίαστων μαθητών. Είναι προετοιμασμένο το Υπουργείο για το ενδεχόμενο αυτό; 

Κύριε Παπαχλιμίντζο, η πανδημία, βεβαίως, είναι μία δυναμική κατάσταση. Σε συνεργασία με τους ειδικούς παρακολουθούμε στενά την εξέλιξή της και πορευόμαστε αναλόγως. Επί του παρόντος, τα σχολεία αποτελούν το ασφαλέστερο περιβάλλον για τα παιδιά μας, δεδομένου ότι η λειτουργία τους διέπεται από αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο αλλά και από όλα τα μέτρα προστασίας και πρόληψης από τον κορωνοϊό, που τηρούνται σχολαστικά. Καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, προτεραιότητά μας ήταν και παραμένει η προστασία της δημόσιας και ατομικής υγείας, ταυτόχρονα με τη δια ζώσης λειτουργία των σχολείων. Για αυτόν ακριβώς το λόγο, σε συνεργασία με την Επιτροπή των Ειδικών, καταρτίσαμε νέο Πρωτόκολλο για τη φετινή σχολική και ακαδημαϊκή  χρονιά, το οποίο προβλέπει αυξημένους διαγνωστικούς ελέγχους, συστηματικά κάθε εβδομάδα, αλλά και ενισχυτικά σε περίπτωση κρούσματος, προσαρμοσμένο στη νέα μετάλλαξη Όμικρον. Ο αυξημένος έλεγχος συμβάλλει καθοριστικά στον περιορισμό της διασποράς στα σχολεία, σε συνδυασμό φυσικά με το μεγάλο δώρο της επιστήμης, το εμβόλιο, και τα λοιπά ισχύοντα μέτρα προστασίας. Σε κάθε περίπτωση, η πλατφόρμα της τηλεκπαίδευσης είναι διαθέσιμη στην εκπαιδευτική κοινότητα για τις περιπτώσεις που θα αναστέλλεται προσωρινά η λειτουργία τμήματος, αλλά και για επιπλέον χρήσεις, π.χ. συνεδριάσεις συλλόγων, συνεργασίες εκτός σχολικού ωραρίου κ.ά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αξιολόγηση: Το όχι σε όλα τελικά είναι πάντα ένα μεγάλο ΝΑΙ!

Διαβάστε επίσης:

Κόπτσης: Ευθύνη των γονέων να κάνουν τα self test στα παιδιά τους

Μίνα Γκάγκα: Στα σχολεία θα κάνουν τα self test οι μαθητές που δεν πήραν

Κεραμέως για αξιολόγηση: Έρχονται κυρώσεις για όσους δεν συμμορφώθηκαν

Κεραμέως για απουσίες εκπαιδευτικών: Υπάρχουν διάφορες τεχνικές που μπορεί να χρησιμοποιηθούν

 www.facebook.com/freshedu

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *