ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κόπτσης: Ευθύνη των γονέων να κάνουν τα self test στα παιδιά τους

Διάδωσέ το

Το πρωί της Δευτέρας όλα τα σχολεία θα έχουν self test, ώστε οι γονείς των μαθητών που δεν πρόλαβαν να προμηθευτούν λόγω έλλειψης στα φαρμακεία να τα πάρουν, διαβεβαίωσε ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρος Κόπτσης σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ και στην εκπομπή ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ.

Ο κ. Κόπτσης τόνισε ότι έχουν ενημερωθεί από χθες όλες οι Διευθύνσεις των σχολείων της χώρας και μόνο κάποιες μονάδες σε Αττική και Θεσσαλονίκη έχουν ελλείψεις. Ωστόσο μέχρι το βράδυ -όπως είπε- θα τους αποσταλούν self test προκειμένου αύριο το πρωί να είναι όλα έτοιμα για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων.
Ο γενικός γραμματέας τόνισε ότι για πρώτη φορά δόθηκαν 6,7 εκατ. self test -αριθμός ρεκόρ- και έχει καλυφθεί το 90% των παιδιών, ενώ τις προηγούμενες φορές το ποσοστό έφτανε το 70%, και προσέθεσε ότι ένας μικρός αριθμός μαθητών δεν έχει πάρει self test επειδή δεν υπήρξε σωστή κατανομή από τις φαρμακαποθήκες ενώ είχαμε και υπερζήτηση.

Αύριο το πρωί σε όλα τα σχολεία της χώρας θα υπάρχουν τα απαιτούμενα self test και οι γονείς θα μπορούν να προσέρχονται και να τα παραλαμβάνουν. Σχετικά με κάποια σχολεία που βρίσκονται σε περιοχές που είναι δύσκολη η προμήθεια των τεστ ανέφερε ότι έχει υπάρξει συνεννόηση με Δήμους και φαρμακαποθήκες ώστε να τους αποσταλούν εντός της ημέρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αξιολόγηση: Το όχι σε όλα τελικά είναι πάντα ένα μεγάλο ΝΑΙ!

Σε ερώτηση ποιος θα κάνει αύριο το πρωί τα self test στα παιδιά, ο κ. Κόπτης ανέφερε ότι είναι ευθύνη των γονέων και εκείνοι θα το κάνουν στα παιδιά τους ώστε να ενημερώσουν και την πλατφόρμα edupass.

Διαβάστε επίσης:

Μίνα Γκάγκα: Στα σχολεία θα κάνουν τα self test οι μαθητές που δεν πήραν

ertnews.gr

 

ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ 
Διευκρινίσεις σχετικά με τη διάθεση δωρεάν self test

• Από την Τετάρτη 5/1 ως σήμερα δόθηκαν περισσότερα από 6,7 εκ. τεστ στο 87,4% των δικαιούχων μαθητών και εκπαιδευτικών. Είχαμε τη μεγαλύτερη προσέλευση από ποτέ και ευχαριστούμε θερμά την εκπαιδευτική κοινότητα για τη μαζική ανταπόκριση στο νέο πρωτόκολλο.

• Εχθές και σήμερα το πρωί, λόγω της υψηλής ζήτησης σε φαρμακεία, έγιναν αναγκαίες ενέργειες ανακατανομής εφοδιασμού των φαρμακείων από τις φαρμακαποθήκες για να καλυφθούν ανάγκες.

Στις λίγες περιπτώσεις μαθητών και εκπαιδευτικών που δεν προμηθεύτηκαν σελφ τεστ, μπορούν να διαθέσουν οι Σχολικές Μονάδες και οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, που έχουν κατά κανόνα αποθέματα σελφ-τεστ. Εφόσον δεν έχουν, μπορούν να ειδοποιήσουν τη Σχολική τους Επιτροπή να τις προμηθεύσει με σελφ τεστ για το άνοιγμα της Δευτέρας.

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *