ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κεραμέως για απουσίες εκπαιδευτικών: Υπάρχουν διάφορες τεχνικές που μπορεί να χρησιμοποιηθούν

Διάδωσέ το

 

Με τον Παύλο Τσίμα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100.3 μίλησε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως για το άνοιγμα σχολείων και αναφέρθηκε και στον τρόπο κάλυψης των εκπαιδευτικών που θα απουσιάσουν αύριο Δευτέρα 10/1 από τα σχολεία για λόγους που οφείλονται στην πανδημία.

Η Υπουργός είπε ότι οι απουσίες μπορούν να καλυφθούν

με διάθεση εκπαιδευτικών από τις Διευθύνσεις,

με αναμόρφωση ωραρίου

με διάφορες τεχνικές που μπορεί να χρησιμοποιηθούν

Διαβάστε εδώ για το Σχέδιο “πλεονάζουσες ώρες” για τις απουσίες εκπαιδευτικών

 

Αναλυτικά η υπουργός κα Νίκη Κεραμέως είπε: 

Όταν έχουμε πάρα πολλά κρούσματα είναι σαφές πως θα έχουμε ελλείψεις σε προσωπικό σε πάρα πολλούς κρίσιμους τομείς και αυτό αφορά και στην εκπαίδευση. Γίνονται συνεννοήσεις με τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και τους Διευθυντές σε όλη τη χώρα προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες προσαρμογές στην περίπτωση που υπάρξουν κρούσματα ανάλογα και με την έκταση αυτών προφανώς, δηλαδή μέσω διάθεσης εκπαιδευτικών που είναι σε Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, μέσω αναμόρφωσης ωραρίου, υπάρχουν διάφορες τεχνικές που μπορεί να χρησιμοποιηθούν, αλλά θα υπάρξουν αρρυθμίες.

Από τις πληροφορίες που συλλέγει το fresh -education.gr, οι ερωτήσεις/ απόψεις που διαμορφώνονται και  πρέπει να απαντήσει το Υπουργείο Παιδείας είναι:

Πόσο ανοικτό θα είναι ένα μονοθέσιο που νοσεί ο εκπαιδευτικός; Πόσο ανοικτό θα είναι ένα 6/θ με 3 εκπαιδευτικούς νοσούντες και έναν με παιδί που νοσεί; Μήπως το Υπουργείο Παιδείας περιμένει οι γονείς να μην στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο;

Να λένε οι γονείς στο σχολείο “μα αφού το Υπουργείο και η επιτροπή των ειδικών αποφάσισε ότι τα σχολεία είναι ανοικτά;” και οι Διευθυντές να έρχονται σε δύσκολη θέση για το πώς θα τους πούνε  ότι δεν υπάρχει κανείς να αναπληρώσει και να είναι αναγκασμένοι να τους αναλύσουν σημαντικές λεπτομέρειες για το πώς λειτουργούν τα σχολεία. Και γιατί να τους νοιάζει τους γονείς; Αφού θα σκέφτονται ότι ολόκληρη επιτροπή ειδικών λοιμοξιολόγων και Υπουργείο Παιδείας διατυμπανίζει ότι είναι ανοικτά.

Γνωρίζει το Υπουργείο Παιδείας τι είναι να λείπουν δύο εκπαιδευτικοί από ένα σχολείο; Δεν είναι υπηρεσία γραφείου που μπορείς να λείψεις, δεν παθαίνουν τίποτα τα μολύβια και τα έγγραφα, αλλά υπάρχουν παιδιά που οι εκπαιδευτικοί έχουν την ευθύνη τους.

Μήπως το ίδιο έγινε και την προηγούμενη περίοδο. Τα στοιχεία των μαθητών που απουσίαζαν, γιατί τα κρατούσαν οι γονείς στο σπίτι, είναι εύκολο να τα βρει το υπουργείο στο myschool για να διαπιστώσει αν γινόταν κάτι τέτοιο.  Και αν τα βρει να τα παρουσιάσει να δούμε μήπως αυτά τα κρυφά νούμερα επηρεάζουν και τα στατιστικά των κλειστών τμημάτων με το  πρωτόκολλο 50%+1 που “θαύμασε” όλη η Ελλάδα

 www.facebook.com/freshedu

Δείτε επίσης

Οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης συναντήθηκαν με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ

Διάδωσέ το Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ είχε το Διοικητικό Συμβούλιο των Συμβούλων …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *