ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κεραμέως – σχολική βία: Τι είπε για τον κίνδυνο κατάχρησης καταγγελιών από μαθητές και γονείς

Διάδωσέ το

 

“Υπάρχει αυτός ο κίνδυνος, αλλά προτιμώ αυτόν τον κίνδυνο και όλοι να έχουμε περισσότερη δουλειά” είπε η  κα Νίκη Κεραμέως μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Alpha για τον κίνδυνο  κατάχρησης της δυνατότητας καταγγελίας στην πλατφόρμα για τη σχολική βία.

Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας οι αναφορές των μαθητών στην ηλεκτρονική πλατφόρμα   θα μπορούν να γίνονται ακόμη και σε ανώνυμη βάση. Το κάνουμε για να βοηθήσουμε να σπάσει η σιωπή. Οι αναφορές θα πηγαίνουν στη διεύθυνση του σχολείου και στη διεύθυνση εκπαίδευσης. Για τον κίνδυνο κατάχρησης των συγκεκριμένων καταγγελιών από μαθητές αλλά και από γονείς, η κα Κεραμέως είπε ότι “Υπάρχει αυτός ο κίνδυνος, αλλά προτιμώ αυτόν τον κίνδυνο και όλοι να έχουμε περισσότερη δουλειά και να ξεψαχνίζουμε τις καταγγελίες παρά να αφήσουμε παιδιά που θέλουν να μιλήσουν  Το βασικό είναι να μιλούν τα παιδιά, και να δώσουμε φωνή σε όσα φοβόντουσαν”.

Μετά το Πάσχα η πλατφόρμα για άμεσες καταγγελίες από γονείς και μαθητές

Πριν λίγες ημέρες ο Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘ  κ. Κόπτσης μιλώντας στην ΕΡΤ είπε ότι   η βία δεν είναι ένα μεμονωμένο φαινόμενο που εμφανίζεται στο σχολείο ξαφνικά. «Είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο, που η γενεσιουργός αιτία βρίσκεται κυρίως εκτός σχολείου. Απλά το σχολείο σαν κοινωνικό πεδίο συνάθροισης είναι πιο πρόσφορο για να εκδηλωθούν τέτοια φαινόμενα εκδηλώνονται και αλλού, αλλά πιθανόν να είναι ερμητικά κλειστές οι πόρτες, να μην ανοίγουν στόματα”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αξιολόγηση: Το όχι σε όλα τελικά είναι πάντα ένα μεγάλο ΝΑΙ!

“Στην πλατφόρμα μπορούν να μπαίνουν μαθητές είτε ανώνυμα είτε επώνυμα, οι δε γονείς μόνο επώνυμα και να καταγράφουν το περιστατικό βίας και αυτό αυτομάτως να πηγαίνει στην ομάδα δράσης του σχολείου και παράλληλα και στην Ομάδα Δράσης σε κάθε Διεύθυνση Εκπαίδευσης, δηλαδή σε 116 Διευθύνσεις Εκπαίδευσης. Θα λειτουργήσουμε αμέσως μετά το Πάσχα, άρα ακόμα δεν υπάρχει πλατφόρμα αυτή», είπε ο κ Κόπτσης.

Ο Γ.Γ. εξήγησε ότι τα τελευταία χρόνια «κατορθώσαμε να ανοίξουν στόματα, να μην κρύβεται κάτω από το χαλί κανένα απολύτως πρόβλημα βίας. Γι’ αυτό και υπάρχει αυτή η κινητοποίηση όλου του κόσμου. Αλλά πρέπει να πω ότι απαιτείται μια συνεχής προσπάθεια και μια συνεργασία όλων και χρόνος, γιατί ξέρετε, θέματα που έχουν να κάνουν με την ψυχή των παιδιών, δεν θεραπεύονται με μια προτροπή, με μια ποινή”

Δείτε επίσης:

 Αξιολόγηση: Ποιο είναι το σχολείο “παράδειγμα” για την Κεραμέως

freshedu

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …