ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κεραμέως για κρίσεις διευθυντών: Τι απαντά για τις διαδικασίες

Διάδωσέ το

“Τις κρίσεις διευθυντών σχολείων δεν τις κάνει η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας  αλλά γίνονται αποκεντρωμένα από τα Συμβούλια Επιλογής”, είπε η κα Κεραμέως στο ρ/σ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων αναφορικά με τις διαδικασίες  και τον τρόπο συγκρότησης των τοπικών Συμβουλίων Επιλογής.

“Κα Κεραμέως σας ασκείται μια έντονη κριτική για τις κρίσεις διευθυντών σχολείων. Για ποιο λόγο σπεύσατε να συμπιέστε τις διαδικασίες λίγο πριν από τις εκλογές; Μήπως για να τοποθετήσετε ημετέρους σε αυτές τις θέσεις ευθύνης; Για ποιον λόγο δεν έγινε στη διάρκεια της τετραετίας;”, ερωτήθηκε η  Υπουργός Παιδείας και απάντησε:

“Αυτό ξεκίνησε την προηγούμενη σχολική χρονιά. Έχουμε στην εκπαίδευση χιλιάδες θέσεις στελεχών. Για να ξεκινήσει κανείς όλες αυτές τις κρίσεις πάει τμηματικά. Πρώτα οι Διευθυντές Εκπαίδευσης, μετά οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης και τέλος στους Διευθυντές σχολείων. Αυτές οι κρίσεις ξεκίνησαν πριν από δύο χρόνια

Ο Διευθυντής σχολείου παίζει καταλυτικό ρόλο στην εύρυθμη λειτουργία του σχολείου. Οι κρίσεις δεν γίνονται από το Υπουργείο Παιδείας, έγιναν από τα Τοπικά Συμβούλια.  Δεχόμαστε κριτική ότι έχουμε αυξήσει τα προσόντα και είναι γεγονός γιατί πιστεύουμε πάρα πολύ στον ρόλο του Διευθυντή. Δεν είναι τυχαίο που όταν μπαίνει κανείς σε ένα σχολείο σε 5 λεπτά καταλαβαίνει τον διευθυντή που έχει το σχολείο”.

Τις κρίσεις διευθυντών σχολείων δεν τις κάνει η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας 

Στη συνέχεια η κα Κεραμέως απαντώντας σχετικά με τον τρόπο που συγκροτήθηκαν τα τοπικά συμβούλια επιλογής που αξιολόγησαν τους διευθυντές σχολείων,  είπε:

“Από Διευθυντές Εκπαίδευσης … τα κριτήρια είναι στον νόμο, σχετικά με το πόση προϋπηρεσία  πρέπει να έχεις για να μπεις σε συμβούλια επιλογής. Τις κρίσεις διευθυντών σχολείων δεν τις κάνει η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας  αλλά γίνονται αποκεντρωμένα από τα Συμβούλια Επιλογής”

Δείτε επίσης:

Κρίσεις διευθυντών σχολείων: Εκπαιδευτικοί χωρίς συγγραφικό έργο θα κρίνουν υποψήφιους για το συγγραφικό τους έργο

Διευθυντές σχολείων: Θα τους κρίνουν τέσσερις εκπαιδευτικοί στα μισά Τοπικά Συμβούλια Επιλογής

Διευθυντές σχολείων: Οι ερωτήσεις στις συνεντεύξεις στόχευαν στο να “δικαιολογηθεί” η χαμηλή ή η υψηλή βαθμολογία υποψήφιων. 

freshedu

 

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …