ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΙΤΥΕ –«Διόφαντος»: Κάποιοι επιχειρούν να συλλέξουν από τα σχολεία υλικό για ανακύκλωση

Διάδωσέ το

Αγαπητοί κυρίες και κύριοι,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως το Ι.Τ.Υ.Ε. – «Διόφαντος» στο πλαίσιο του προγράμματος «Το Χαρτί του Μέλλοντός μας – Ανακύκλωση Χαρτιού στα Σχολεία» είναι αποκλειστικά υπεύθυνο και αρμόδιο για την οργάνωση των απαραίτητων διαδικασιών για την ανακύκλωση σχολικών βιβλίων και χαρτιού σε σχολεία της χώρας, εκπονώντας, για το λόγο αυτό, ετήσια προγράμματα ανακύκλωσης.

Κατόπιν σχετικών αναφορών, θα θέλαμε να επισημάνουμε την προσοχή σας στα εξής:

Το πρόγραμμα της ανακύκλωσης σχολικών βιβλίων, αυτή τη στιγμή, πραγματοποιείται σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας και ειδικότερα σε σχολεία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, της Περιφέρειας Αττικής καθώς και των Δήμων Πατρέων, Κορίνθου, Αιγιαλείας, Θεσσαλονίκης και Αμυνταίου (Φλώρινας), σε συνεργασία πάντοτε με τους αντίστοιχους Δήμους και Φορείς.

Στην περίπτωση που μελλοντικά επεκταθεί το πρόγραμμα και σε άλλες περιοχές, πέραν των ανωτέρω, θα υπάρξει επίσημη ενημέρωση αποκλειστικά από το Ι.Τ.Υ.Ε. – «Διόφαντος» μέσω του ιστότοπου https://myfuturemypaper.gr καθώς και μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος στον λογαριασμό (mail) των σχολείων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Τα καθήκοντα του «Συμβούλου Καθηγητή» στα ΕΠΑ.Λ.

Παρατηρείται συχνά, το τελευταίο διάστημα, άγνωστα προς το Ι.Τ.Υ.Ε. άτομα και ισχυριζόμενα ότι δραστηριοποιούνται στον τομέα της ανακύκλωσης να επικοινωνούν απευθείας με Σχολικές Μονάδες και Κέντρα Διανομής της χώρας και, επικαλούμενα τάχα υφιστάμενη σχέση συνεργασίας με το Ι.Τ.Υ.Ε. – «Διόφαντος», ή ενεργώντας δήθεν κατ’ εντολή του Ι.Τ.Υ.Ε. – «Διόφαντος», επιχειρούν να συλλέξουν τυχόν διαθέσιμο υλικό προς ανακύκλωση.

Για το ως άνω ζήτημα, και προς διαφύλαξη των συμφερόντων των Σχολικών Μονάδων της χώρας και του αμιγώς ανταποδοτικού χαρακτήρα του προγράμματος, έχουν ενημερωθεί όλες οι Σχολικές Μονάδες καθώς και τα Κέντρα Διανομής της χώρας μέσω σχετικών ανακοινώσεων και ηλεκτρονικών μηνυμάτων, με τα οποία παρακαλούνται οι υπεύθυνοι των Σχολικών Μονάδων και των Κέντρων Διανομής, που δεν ανήκουν στις περιοχές που έχουν ενταχθεί την τρέχουσα περίοδο στο πρόγραμμα της ανακύκλωσης, σύμφωνα με τα παραπάνω, να μη διαθέτουν σε τρίτους υλικό προς ανακύκλωση. Εξυπακούεται ότι είναι στην ευχέρεια τους να διαθέσουν το χαρτί για ανακύκλωση όπου και όπως επιθυμούν – εφόσον φυσικά δεν πρόκειται για σχολικά βιβλία κατάλληλα για χρήση – αλλά οφείλουν να γνωρίζουν ότι δεν εντάσσεται στα πλαίσια του προγράμματος «Το Χαρτί του Μέλλοντός μας – Ανακύκλωση Χαρτιού στα Σχολεία». Ταυτόχρονα, και για τους ίδιους ως άνω λόγους, παρακαλούνται οι υπεύθυνοι των Σχολικών Μονάδων και των Κέντρων Διανομής, που ανήκουν σε περιοχές που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα της ανακύκλωσης, προτού διαθέσουν ανακυκλώσιμο υλικό, να ζητούν από τους αναδόχους, κάθε φορά, την αναφορά του αριθμού της σύμβασης που τους συνδέει με το Ι.Τ.Υ.Ε. καθώς και να επικοινωνούν με το Ι.Τ.Υ.Ε. – «Διόφαντος» προκειμένου να επιβεβαιώσουν τα ακριβή στοιχεία του αναδόχου του έργου της ανακύκλωσης υλικού από τις σχολικές μονάδες και τα Κέντρα Διανομής ανά περιοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Παιδαγωγική Κατάρτιση και Αποτελεσματικός Εκπαιδευτικός (Κωνσταντίνου Χαράλαμπος)

Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλείσθε όπως μεριμνήσετε για την άμεση ενημέρωση των Σχολικών Μονάδων και Κέντρων Διανομής αρμοδιότητάς σας, ή/και τυχόν άλλων εμπλεκόμενων φορέων στο πρόγραμμα ανακύκλωσης «Το Χαρτί του Μέλλοντός μας – Ανακύκλωση Χαρτιού στα Σχολεία», με σκοπό την πιστή τήρηση των ανωτέρω οδηγιών.

Με εκτίμηση,

Εκ μέρους της Διεύθυνσης Εκδόσεων του ΙΤΥΕ Διόφαντος

Δείτε επίσης

Σχολεία Θεσσαλίας: Δέσμευση Μητσοτάκη για άμεση αποκατάσταση ζημιών

Διάδωσέ το Στα σχολεία της Θεσσαλίας που καταστράφηκαν από την κακοκαιρία «Ντάνιελ» αναφέρθηκε στη Βουλή …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *