ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ζ. Μακρή: Προτεραιότητα μας οι μισθοί και η στέγαση των εκπαιδευτικών

Διάδωσέ το

“Προτεραιότητα του υπουργείου Παιδείας είναι η αύξηση των απολαβών των εκπαιδευτικών“, διαβεβαίωσε η  υφυπουργός Παιδείας κα Ζέττα Μακρή, σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα Παρασκήνιο.

Τι είπε η κα Μακρή για τις απολαβές των εκπαιδευτικών

“Προς την κατεύθυνση της στήριξης των εκπαιδευτικών και της έμπρακτης αναγνώρισης του έργου τους, η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας θα θέσουν, κατά προτεραιότητα για την επόμενη τετραετία, τόσο την αύξηση των απολαβών τους, μέσα από τον εξορθολογισμό των μισθών των Δημοσίων υπαλλήλων, όσο και την επίλυση  βασικών θεμάτων που τους απασχολούν, όπως του ζητήματος της στέγασης.”

Κεραμέως: Υπόσχεση για αυξήσεις μισθών στους εκπαιδευτικούς

Υπόσχεση για αυξήσεις στους μισθούς των εκπαιδευτικών, έδωσε και η υπουργός Παιδείας, κα Νίκη Κεραμέως, πριν λίγες ημέρες μιλώντας στην Όλγα Τρέμη και στο Meeting Point του newsbomb.gr.

Στο τέλος της συνέντευξης, η Υπουργός Παιδείας  είπε ότι: “Είναι σαφές ότι πρέπει να γίνει μια σημαντική προσπάθεια και είναι προτεραιότητά μας, όπως είπα, να αυξηθούν και να εξορθολογιστούν συνολικά οι απολαβές των εκπαιδευτικών μας.

Αναλυτικά όσα  είπε η κα Ν. Κεραμέως:

Ναι κυρία Τρέμη, έχετε δίκιο. Θα σας το πω, πώς το νιώθω ακριβώς. Πράγματι θα  πρέπει να επενδύσουμε στην εκπαίδευση. Και πράγματι σε επίπεδο αμοιβών είναι κάτι το οποίο το έχουμε δει. Θα ακούσατε τον Πρωθυπουργό στη Διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης ο οποίος εξήγγειλε αυξήσεις στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, ξεκινώντας από το ιατρικό προσωπικό από τον Ιανουάριο του 2023. Είναι σαφές ότι προτεραιότητα και της επόμενης τετραετίας είναι ο εξορθολογισμός αυτός συνολικά των δημοσίων υπαλλήλων με μία έμφαση στο εκπαιδευτικό προσωπικό. Θα έλεγα ότι πέρα από το οριζόντιο σχέδιο σχετικά με τις απολαβές των εκπαιδευτικών μας, επιπλέον προσπαθούμε και με άλλους τρόπους. Παράδειγμα: Για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας δόθηκε οριζοντίως σε όλους τους εκπαιδευτικούς της χώρας επίδομα για αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού. Δεν είναι πανάκεια είναι όμως μια έμπρακτη κίνηση εκ μέρους της πολιτείας στήριξης του εκπαιδευτικού και του έργου του με ψηφιακά εργαλεία και τεχνολογικό εξοπλισμό. Δεν έχει ξαναγίνει αυτό στο παρελθόν.

Είναι σαφές ότι πρέπει να γίνει μια σημαντική προσπάθεια και είναι προτεραιότητά μας, όπως είπα να αυξηθούν και να εξορθολογιστούν συνολικά οι απολαβές των εκπαιδευτικών μας.

Δείτε επίσης:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αξιολόγηση: Το όχι σε όλα τελικά είναι πάντα ένα μεγάλο ΝΑΙ!

Κόπτσης: Τι απάντησε για τους μισθούς των εκπαιδευτικών

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …