ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ευρωπαϊκά σχολεία: Διαδικασία επιλογής προσωπικού-στελεχών διοίκησης

Διάδωσέ το

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ  απόφαση που υπογράφει η Υπουργός Παιδείας κα Νίκη Κεραμέως που καθορίζει τη διαδικασία επιλογής διδακτικού προσωπικού  και υποψηφίων στελεχών διοίκησης για τα Ευρωπαϊκά Σχολεία. 

Σύμφωνα με την απόφαση στη διαδικασία επιλογής μετέχουν μόνιμοι δημόσιοι εκπαιδευτικοί που πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

α) Έχουν άριστη γνώση της επίσημης γλώσσας της χώρας στην οποία λειτουργούν τα Ευρωπαϊκά Σχολεία ή μιας από τις γλώσσες εργασίας των Ευρωπαϊκών Σχολεί ων (αγγλική, γαλλική, γερμανική). Τα αποδεικτικά γλωσ σομάθειας που πιστοποιούν την άριστη γνώση της ξένης γλώσσας και θα πρέπει να υποβληθούν από τον υποψή φιο, είναι όσα προβλέπονται, σύμφωνα με το άρθρο 28 του π.δ. 50/2001 «Καθορισμός των προσόντων διορι σμού σε θέσεις φορέων του δημοσίου τομέα» (Α’ 39).

β) Εκπαιδευτικοί της Δημόσιας Εκπαίδευσης Πρωτο βάθμιας και Δευτεροβάθμιας, οι οποίοι διαθέτουν τουλά χιστον τετραετή συνολική και αναγνωρισμένη διδακτική υπηρεσία στην οικεία βαθμίδα, μέχρι τις 31 Αυγούστου του σχολικού έτους κατά το οποίο υποβάλλεται η σχετική αίτηση. Στην προϋπηρεσία προσμετράται τυχόν παράλ ληλη υπηρέτηση σε θέση στελέχους της εκπαίδευσης.

γ) Έχουν πιστοποιημένη γνώση Τεχνολογιών Πληρο φορίας και Επικοινωνιών (Τ.Π.Ε.) Α’ επιπέδου, σύμφωνα με τα οριζόμενα από το ΑΣΕΠ.

Διαβάστε εδώ την απόφαση

Διαβάστε επίσης:

Διευκρινίσεις αναφορικά με τη συγκρότηση παιδαγωγικών ομάδων για την υλοποίηση eTwinning έργων

ΦΕΚ: Εισαγωγή μαθητών στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία

Δείτε επίσης

Υπουργείο Παιδείας: Την Παρασκευή 28/4 η κλήρωση για την εισαγωγή στα Πειραματικά σχολεία

Διάδωσέ το Το Υπουργείο Παιδείας ενημέρωσε ότι η δημόσια ηλεκτρονική κλήρωση για την εισαγωγή στα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *