ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Διευκρινίσεις αναφορικά με τη συγκρότηση παιδαγωγικών ομάδων για την υλοποίηση eTwinning έργων

Διάδωσέ το

Διευκρινίσεις αναφορικά με τη συγκρότηση παιδαγωγικών ομάδων για την υλοποίηση eTwinning έργων κατά το σχολικό έτος 2021-2022» 

Σχετ: 

  1. Το υπ’ αριθ. 130715/14-10-2021 έγγραφο της Διεύθυνσής μας με θέμα: «Σχεδιασμός και υλοποίηση προγραμμάτων eTwinning για το σχολικό έτος 2021-2022» (ΑΔΑ: 6ΡΩΡ46ΜΤΛΗ-9Υ2) 
  2. H υπ’ αριθ. 1614/Υ1/8-1-2020 Απόφαση της Υπουργού και των Υφυπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΦΕΚ Β΄ 8/10-1-2020) 

Αναφορικά με το αντικείμενο του θέματος, σε συνέχεια των ανωτέρω σχετικών και με αφορμή τα ερωτήματα που τέθηκαν στον Εθνικό Οργανισμό Υποστήριξης eTwinning και στη Διεύθυνσή μας για τη διαδικασία συγκρότησης παιδαγωγικών ομάδων που υλοποιούν έργα eTwinning διευκρινίζεται ότι: 

  1. Έργα eTwinning δύνανται να υλοποιήσουν (α) όλα τα μέλη του εκπαιδευτικού προσωπικού (αναπληρωτές και μόνιμοι εκπαιδευτικοί και Διευθυντές/ντριες σχολικών μονάδων) που ασκούν διδακτικό έργο κατά το τρέχον σχολικό έτος (2021-2022) σε δημόσιες και ιδιωτικές σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλων των τύπων, καθώς και (β) μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) που ανήκουν στο προσωπικό του Σχολείου. 
  2. Αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί σε φορείς του Υ.ΠΑΙ.Θ. (π.χ. Υπεύθυνοι/ες Σχολικών Δραστηριοτήτων, Αγωγής Υγείας, Πολιτιστικών Θεμάτων, Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί σε Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Συντονιστές Εκπαίδευσης Προσφύγων κ.ά.), καθώς και στελέχη εκπαίδευσης (πλην των Διευθυντών/ντριών σχολικών μονάδων) δύναται να εγγραφούν στην πλατφόρμα του eTwinning και με αυτό τον τρόπο (α) να έχουν πρόσβαση στο εκπαιδευτικό υλικό που αυτή παρέχει, (β) να συμμετέχουν σε δράσεις επαγγελματικής ανάπτυξης που οργανώνει η Κεντρική Υπηρεσία ή/και ο Εθνικός Οργανισμός Υποστήριξης της δράσης, καθώς και (γ) να εγγραφούν στις Ομάδες eTwinning. Ωστόσο, δεν έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στις παιδαγωγικές ομάδες εκπαιδευτικών των σχολείων που υλοποιούν έργα eTwinning με τους/τις μαθητές/τριές τους. 

Για τους/τις εκπαιδευτικούς της ως άνω κατηγορίας (παρ. 2) επισημαίνεται ότι: 

α. Όσοι είναι ήδη εγγεγραμμένοι στο eTwinning και έχουν ορίσει ως φορέα απασχόλησής τους τη σχολική μονάδα της οργανικής τους θέσης, θα πρέπει να προχωρήσουν σε επεξεργασία του προφίλ τους και στην καρτέλα «το σχολείο/τα σχολεία μου» να προσθέσουν τον φορέα στον οποίο υπηρετούν κατά το τρέχον σχολικό έτος. 

β. Οι ιδρυτές έργων eTwinning στα οποία εκ παραδρομής συμμετέχουν εκπαιδευτικοί που δεν υπηρετούν σε σχολικές μονάδες κατά το τρέχον σχολικό έτος θα πρέπει να προχωρήσουν στη διαγραφή των εκπαιδευτικών αυτών από το έργο ή εάν αυτό δεν είναι εφικτό, να ενημερώνεται ο Εθνικός Οργανισμός Υποστήριξης της δράσης eTwinning (e-mail επικοινωνίας: etwinning@sch.gr ), ώστε να διευθετηθεί άμεσα το θέμα. 

γ. Δίνεται η δυνατότητα στους ιδρυτές ενός έργου eTwinning να προσκαλούν τους εν λόγω εκπαιδευτικούς ως «επισκέπτες» (guests) στο TwinSpace ενός έργου. Με αυτό τον τρόπο, αν και δεν συμμετέχουν στο έργο ως ενεργά μέλη, μπορούν να παρακολουθούν την πορεία υλοποίησής του και να συμβουλεύουν/ υποστηρίζουν τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες που εργάζονται σε αυτό. 

Διευκρινίζεται ότι οι εκπαιδευτικοί που προστίθενται ως «επισκέπτες» στο TwinSpace ενός έργου (i)  δε δικαιούνται βεβαίωση συμμετοχής έργου eTwinning (πιστοποιητικό εγγραφής έργου eTwinning), (ii) δεν μπορούν να συμμετέχουν σε διαδικασίες αξιολόγησης των eTwinning έργων στα οποία έχουν προσκληθεί (αίτηση αξιολόγησης για απονομή εθνικής/ ευρωπαϊκής ετικέτα ποιότητας) ή (iii) να πάρουν μέρος σε εθνικούς/ ευρωπαϊκούς διαγωνισμούς που οργανώνονται από τον Εθνικό Οργανισμό ή την Κεντρική Υπηρεσία Υποστήριξης της δράσης (εθνικά/ ευρωπαϊκά βραβεία eTwinning). 

Παρακαλούνται οι οικείες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να ενημερώσουν τις σχολικές μονάδες αρμοδιότητάς τους. 

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

Α/ΘΜΙΑΣ, Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ & ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΠΤΣΗΣ

Διαβάστε εδώ το έγγραφο

Διαβάστε επίσης:

ΙΕΠ: Ενημερωτική ημερίδα για τον εκπαιδευτικό μετασχηματισμό στην Ελλάδα (δελτίο τύπου)

Οριστικός Πίνακας υποψήφιων Επιμορφωτών Β’ «Εισαγωγική Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών»

Δείτε επίσης

Υπουργείο Παιδείας: Την Παρασκευή 28/4 η κλήρωση για την εισαγωγή στα Πειραματικά σχολεία

Διάδωσέ το Το Υπουργείο Παιδείας ενημέρωσε ότι η δημόσια ηλεκτρονική κλήρωση για την εισαγωγή στα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *