ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εκπαιδευτικοί Σερρών: Στο πλευρό του Διευθυντή – Τι αναφέρουν για τα σχολεία και τις εργασίες

Διάδωσέ το


“Πολλά σχολεία δεν έχουν οικοδομικές άδειες και σε άλλα έχουν γίνει προσθήκες. Ξέρουμε πολύ καλά, εκπαιδευτικοί, γονείς και η Δημοτική Αρχή πότε γίνονται οι τεχνικές εργασίες στα σχολεία, χρόνια τώρα. Πάντα σε ώρες λειτουργίας των σχολείων, πάντα γίνεται αυτό γιατί  οι ώρες που τους βολεύουν είναι αυτές… .. δεν περιμέναμε να στοχοποιηθούμε από τον Δήμο”, αναφέρουν οι εκπαιδευτικοί – μέλη του Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Σερρών σε συνέντευξη που έδωσαν  στα  NEA SERRES και καλούν σε διαμαρτυρία αύριο Τρίτη 13 Δεκεμβρίου στις 13:00 το μεσημέρι στο δημαρχείο Σερρών τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών «Εμμανουήλ Παπάς»

Το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών «Εμμανουήλ Παπάς» εκφράζει τη βαθιά οδύνη και την ανείπωτη θλίψη του για την τραγική απώλεια του μαθητή μας στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών. Εκφράζουμε τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του.

Η εκπαιδευτική κοινότητα παραμένει συγκλονισμένη. Την ώρα αυτή, παράλληλα, νιώθουμε την ανάγκη και την υποχρέωση να σταθούμε πλάι τόσο στους εκπαιδευτικούς όσο και στον Διευθυντή του σχολείου, οι οποίοι βιώσαν αυτό το τραγικό σκηνικό.

Δυστυχώς, λίγες ώρες μόνο μετά από την απώλεια του μαθητή μας, υπήρξε η εκ προοιμίου στοχοποίηση του Διευθυντή του σχολείου και η μετάθεση ευθυνών στο πρόσωπό του τόσο από την Δημοτική Αρχή όσο και από ορισμένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, πριν ακόμη αναλάβουν έργο οι πραγματογνώμονες.

Εδώ και μέρες στο πρόσωπο του Διευθυντή του συγκεκριμένου σχολείου προσβάλλεται η αξιοπρέπεια όλων των εκπαιδευτικών, η ανθρώπινη και κοινωνική υπόστασή μας, για αρμοδιότητες και παραλείψεις άλλων. Απαξιώνεται ο ρόλος και το έργο του εκπαιδευτικού με την λανθασμένη ανάθεση ευθυνών από αυτούς που πραγματικά ευθύνονται. Η φωτογράφιση του πιο αδύναμου κρίκου, αυτού του Δ/ντή της σχολικής μονάδας στην αναζήτηση ενός «αποδιοπομπαίου τράγου», αποτελεί ένα ακόμη χαστούκι στην εκπαιδευτική κοινότητα και δείχνει με τον πιο ακραίο τρόπο την αποποίηση των ευθυνών όλων των εμπλεκομένων στην παροχή της Δημόσιας εκπαίδευσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αξιολόγηση: Το όχι σε όλα τελικά είναι πάντα ένα μεγάλο ΝΑΙ!

Γι’ αυτό ο Σύλλογός μας στηρίζει ηθικά, νομικά και με οποιονδήποτε άλλο τρόπο χρειαστεί τον Διευθυντή και τους εκπαιδευτικούς του 9ου ΔΣ Σερρών.

Όλοι/ες οι εν δυνάμει Διευθυντές/ντριες και προϊστάμενοι/ες σχολικών μονάδων μπορούν να κατηγορηθούν για παρακώλυση κάποιου έργου, όταν δικαιωματικά υποδεικνύουν στα συνεργεία να έρχονται σε ώρες μη λειτουργίας του Σχολείου και αναγκάζονται να επιτρέπουν την είσοδο χωρίς την αδιάλειπτη εποπτεία αυτών από τις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες.

Ακόμη, οι Διευθυντές/ντριες και προϊστάμενοι/ες Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων βρίσκονται συνεχώς αντιμέτωπες/οι με τις καθυστερήσεις από την πλευρά των τεχνικών υπηρεσιών των Δήμων λόγω της υποστελέχωσής τους και την αδυναμία ουσιαστικών παρεμβάσεων, ενώ το μεγαλύτερο μέρος των αναγκαίων εργασιών δίνεται σε εργολάβους, γεγονός που οξύνει τα προβλήματα. Οι εργολάβοι, με την ανοχή των Δήμων, εκτελούν τις εργασίες σε ώρες λειτουργίας των σχολικών μονάδων, ώστε να μειώσουν το εργατικό κόστος και να μην αποδίδουν υπερωρίες, αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο για τα παιδιά, όπως με δραματικό τρόπο επιβεβαιώθηκε στις Σέρρες.

Δείτε τι λένε οι  εκπαιδευτικοί στο video εδώ

Δείτε επίσης:

Διευθυντές σχολείων: Το κρυφό καθηκοντολόγιο με τα “τρελά” καθήκοντα

 

 

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …