ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σχολεία: Εγκύκλιος για τις επικείμενες τοπικές εκλογές

Διάδωσέ το

 

Η εγκύκλιος για τα σχολεία για τις επικείμενες τοπικές εκλογές  είναι το θέμα του απογευματινού δελτίου  που επιμελήθηκε και ανήρτησε στον διαδικτυακό του χώρο όπως πάντα το κανάλι “Εκπαιδευτικών Ενδιαφέροντα”. Το δελτίο εκφωνεί η Δασκάλα Χαρίκλεια Μαγαλιού.

 

Μεταφερθείτε στον διαδικτυακό χώρο του καναλιού πατώντας εδώ και κάντε εγγραφή

Ακολουθήστε τη σελίδα του καναλιού στο Facebook πατώντας εδώ

 

Παρακολουθήστε το δελτίο ειδήσεων για να μάθετε σχετικά με την εγκύκλιο για τα σχολεία στις επικείμενες τοπικές εκλογές:

Εορτασμός της Ευρωπαϊκής ημέρας γλωσσών
Εορτασμός της Ευρωπαϊκής ημέρας γλωσσών: Ημέρα αφιερωμένη στον εορτασμό των γλωσσών είναι η 26η Σεπτεμβρίου και το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κοινοποίησε στα σχολεία έγγραφο με προτάσεις με διάφορες δραστηριότητες.
Ο εορτασμός της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών (European Day of Languages) (https://edl.ecml.at/) καθιερώθηκε με απόφαση της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης (Council of Europe), στις 6 Δεκεμβρίου 2001.
Κάθε τέτοια ημέρα ενώνουν τη φωνή τους το Συμβούλιο της Ευρώπης (Council of Europe), το Ευρωπαϊκό Κέντρο Σύγχρονων Γλωσσών1 (European Center for Modern Languages) και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (European Commission), με σχολεία, Πανεπιστήμια, γλωσσικά ινστιτούτα, εκπαιδευτικούς, μαθητές, φοιτητές και απλούς πολίτες απ’ όλη την Ευρώπη και τον κόσμο για να εορτάσουν τον γλωσσικό πλούτο της Ευρώπης και του πλανήτη, με ποικίλες εκδηλώσεις.

Παρεμβάσεις: “Ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ και άλλα παραμύθια”

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: “Ένα νέο κανιβαλικό περιβάλλον για το στοιχειώδες αλλά βασικό δικαίωμα στην εργασία” δημιουργείται για τους εκπαιδευτικούς αναφέρουν σε ανακοίνωση τους οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις Εκπαιδευτικών Δ.Ε.
Η ανακοίνωση αναλυτικά
Ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ και άλλα παραμύθια
Ούτε να το σκέπτονται!
Διακαής πόθος της κυβέρνησης είναι η επαναφορά του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Αποτελεί ουσιαστικά μια επαναφορά του τρόπου διορισμού του νόμου Αρσένη του 1997, αυτή τη φορά σε ένα νέο περιβάλλον και με δεδομένο του συστήματος διορισμού του προσοντολογίου Γαβρόγλου.
Τι σχεδιάζει αυτή τη φορά η κυβέρνηση και γιατί;
Σχεδιάζει έναν νόμο όπου εκτός από το προσοντολόγιο Γαβρόγλου, δηλαδή το διαρκές κυνήγι μεταπτυχιακών, διδακτορικών, ξένων γλωσσών, γνώσης υπολογιστών κ.α. θα πρέπει κάποιος που ενδιαφέρεται να εργαστεί στην εκπαίδευση να πιστοποιήσει για μια ακόμη φορά το πτυχίο που έχει μέσω ενός διαγωνισμού. Και δεν φτάνει αυτό, αλλά για όσους δεν περάσουν τη βάση που θα θέσει το σύστημα δε θα προσμετρηθούν για την πρόσληψή τους ούτε τα μόρια του προσοντολογίου! Δηλαδή δε μιλάμε απλά για έναν παραπάνω φραγμό, ένα επιπλέον φίλτρο αλλά και για αποκλεισμό από τη μόνιμη και σταθερή εργασία! Με αυτόν τον τρόπο απαξιώνεται το πτυχίο, απομειώνεται η προϋπηρεσία και ουσιαστικά διαμορφώνεται ένα νέο κανιβαλικό περιβάλλον για το στοιχειώδες αλλά βασικό δικαίωμα στην εργασία. …Η συνέχεια του άρθρου εδώ

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …