ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αξιολόγηση: Τι λένε εκπαιδευτικοί σε αξιολογητή έξω από σχολείο

Διάδωσέ το

“Τόσα χρόνια δεν έχουμε δει ούτε έναν  Σύμβουλο  ούτε γενικής, ούτε ειδικής στο σχολείο, και τώρα για πρώτη φορά βλέπουμε να μας επισκέπτεται για την αξιολόγηση”, λέει εκπαιδευτικός έξω από σχολείο ειδικής αγωγής σε σύμβουλο εκπαίδευσης κατά τη διάρκεια επίσκεψης για αξιολόγηση νεοδιόριστου εκπαιδευτικού.

Παρακολουθήστε το video

Πηγή: ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Δείτε επίσης: Σύμβουλοι Εκπαίδευσης και ΠΕΚΕΣ δεν έχουν δημοσιεύσει την δική τους αξιολόγηση

Δεν “τραβάει” η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών

Ελάχιστοι νεοδιόριστοι έχουν αξιολογηθεί”, αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους  οι εκπρόσωποι των Παρεμβάσεων στο ΔΣ της ΔΟΕ. Χαρακτηριστικά σημειώνουν ότι η πρώτη εγκύκλιος (8/2/2023) που αφορούσε τις περιοχές της Κρήτης/Πελοποννήσου/ΝΑ Αιγαίο έθετε ως καταληκτική ημερομηνία πρώτης παρατήρησης των νεοδιόριστων την 28/2/2023, προθεσμία που δεν ακολουθήθηκε παρά μόνο σε ένα ελάχιστο ποσοστό της τάξης του 5%. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση των εκπροσώπων των Παρεμβάσεων για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών

Παραπαίει η ατομική αξιολόγηση!

Ελάχιστοι νεοδιόριστοι έχουν αξιολογηθεί

Μόνο 5% συμμετοχή στην Κρήτη,  σθεναρή αντίσταση  σε όλες τις περιοχές

Σε κλίμα γενικευμένης κοινωνικής οργής, με εκατοντάδες χιλιάδες νέες και νέους, εργαζόμενες κι εργαζόμενους στα απεργιακά συλλαλητήρια και τις συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα μετά το έγκλημα στα Τέμπη, τα επιτελεία του ΥΠΑΙΘ βρίσκονται σε εξαιρετικά δυσχερή θέση αναφορικά με τις διαδικασίες της ατομικής αξιολόγησης από την άρνηση χιλιάδων νεοδιόριστων να δεχτούν την αξιολόγηση.

Σε ολόκληρη την Κρήτη ο αριθμός των αξιολογημένων νεοδιόριστων του 2020 και 2021 δεν ξεπερνά τους 50 σε σύνολο 1000 νεοδιόριστων, ποσοστό μόλις 5%. Αντίστοιχη είναι η εικόνα και από τις υπόλοιπες περιοχές, όπου εκκινήθηκε σε πρώτη φάση η διαδικασία, την Πελοπόννησο και τα νησιά του ΝΑ Αιγαίου. Ενδεικτική για την ισχνή συμμετοχή είναι η σιωπή, του κατά τα άλλα λαλίστατου ΥΠΑΙΘ και των φιλικά προσκείμενων του ΜΜΕ. Οι εγκύκλιοι του γ.γ. Κόπτση που ορίζουν εκ νέου προθεσμίες αποδεικνύουν πως η διαδικασία δεν προχωρά με την προσδοκούμενη για το ΥΠΑΙΘ ταχύτητα και πως προσκρούει στη σθεναρή αντίσταση των εκπαιδευτικών.

Η πρώτη εγκύκλιος (8/2/2023) που αφορούσε τις περιοχές της Κρήτης/Πελοποννήσου/ΝΑ Αιγαίο έθετε ως καταληκτική ημερομηνία πρώτης παρατήρησης των νεοδιόριστων την 28/2/2023, προθεσμία που δεν ακολουθήθηκε παρά μόνο σε ένα ελάχιστο ποσοστό της τάξης του 5%. Δέκα μέρες από τη λήξη των προθεσμιών το ΥΠΑΙΘ δεν έχει τολμήσει να ανακοινώσει τον αριθμό των ήδη αξιολογούμενων επιχειρώντας να αποκρύψει την αποτυχία του να επιβάλλει στους εκβιαζόμενους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς τη διαδικασία ατομικής αξιολόγησης. Διαβάστε εδώ τη συνεχεια

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …