ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αξιολόγηση: Οδηγίες και υλικό δίνουν εκπαιδευτικοί στους μαθητές πριν έρθει ο Σύμβουλος στην τάξη

Διάδωσέ το

Εκπαιδευτικοί, πριν από την αξιολόγηση της διδασκαλίας τους από τον Σύμβουλο Εκπαίδευσης, φροντίζουν να προετοιμάσουν τους μαθητές τους   δίνοντάς τους οδηγίες και υλικό για τη διδασκαλία που έχει συμφωνηθεί να γίνει.

Η πλειονότητα των δασκάλων και καθηγητών σύμφωνα με την “Κ” δίνει οδηγίες προετοιμασίας στους μαθητές τους με στόχο να γίνει η διδασκαλία όσο το δυνατόν καλύτερη. Κάποιοι εκπαιδευτικοί δίνουν στους μαθητές τους  σχετικό υλικό και τις ερωτήσεις που θα κάνουν .

Μαθητές και γονείς αναφέρουν στην «Κ», ότι οι εκπαιδευτικοί κάνουν συστάσεις στους μαθητές, ενόψει της επίσκεψης του σχολικού συμβούλου, όπως να συμμετάσχουν όλοι στο μάθημα και να μη φοβούνται να σηκώσουν το χέρι ακόμη κι αν δεν είναι σίγουροι πως είναι σωστή η απάντησή τους. «Μου θύμισε τη δικιά μου εποχή, όταν ήμουν μαθητής στο δημοτικό σχολείο και επρόκειτο να έλθει ο επιθεωρητής στο μάθημα», ανέφερε χθες στην «Κ» 53χρονος γονιός 16χρονου μαθητή λυκείου. «Εγώ δεν το πήρα άσχημα. Κάποιοι άλλοι ωστόσο γονείς, νεότεροι από εμένα, διαμαρτυρήθηκαν στη διεύθυνση του σχολείου ότι η αξιολόγηση πρέπει να μη φαλκιδεύεται», πρόσθεσε ο γονιός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αξιολόγηση: Το όχι σε όλα τελικά είναι πάντα ένα μεγάλο ΝΑΙ!

Αξιολόγηση: Στη συνάντηση προετοιμασίας Συμβούλου –  Εκπαιδευτικού καθορίζεται το θέμα της διδασκαλίας

Η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών περιλαμβάνει τρία βασικά στάδια: α) Συνάντηση προετοιμασίας με τον Σύμβουλο Εκπαίδευσης,  β) Παρατήρηση διδασκαλίας και γ) Συζήτηση και αναστοχασμός.

Συνάντηση προετοιμασίας: Ο αξιολογητής, σε προγραμματισμένη συνάντηση διά ζώσης ή εξ αποστάσεως, συζητά με τον εκπαιδευτικό, προγραμματίζουν και προετοιμάζουν την παρακολούθηση της διδασκαλίας. Κατά τη συζήτηση αυτήν διευκρινίζονται πλήρως τα τυπικά θέματα, όπως η ώρα, μέρα, τάξη, μάθημα, καθώς και θέματα, όπως ιδιαίτερη εστίαση, συμπληρωματικά στοιχεία που μπορεί να ζητηθούν ως βοηθητικά τεκμήρια για τη διαμόρφωση πληρέστερης εικόνας. Ο εκπαιδευτικός έχει τη δυνατότητα να προτείνει μαθήματα και τάξεις. Τα κύρια σημεία και οι αποφάσεις της συζήτησης καταγράφονται και συνυπογράφονται από αξιολογούμενο και αξιολογητή. Το έγγραφο αυτό αποτελεί τεκμήριο για την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού και αντίγραφό του εντάσσεται στον ηλεκτρονικό φάκελο του εκπαιδευτικού.

 Διαβάστε το άρθρο της “Κ” εδώ

Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Σε ποιο στάδιο δίνουν βαρύτητα οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης

 

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …