ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παρέλαση: 38 σχολεία, 2000 μαθητές και συνοδοί. Ποιος θα είναι θα είναι υπεύθυνος για την ιχνηλάτηση των κρουσμάτων

Διάδωσέ το


ANΗΣΥΧΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ……

Μέσα στην πανδημία η πρόθεση κάποιων Δήμων να κάνουν πολυπληθείς παρελάσεις με προβληματίζει και αυτή την ανησυχία μου εκφράζω στον Δήμαρχο Αμαρουσίου

Κ. Δήμαρχε,

Με έκπληξη ενημερώθηκα από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου μας Δ.Ε.Π.Α., με τον Α.Π 58676/19-10-2021 ότι σα να μην υπάρχει πανδημία και ένα νέο κύμα κρουσμάτων, ο Δήμος επέλεξε την πραγματοποίηση της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου για όλα τα σχολεία όπως γινόταν σε καιρούς κανονικότητας.

Εκφράζω τις μεγάλες ανησυχίες τόσο τις δικές μου όσο και των γονέων (οι οποίοι σήμερα μου τηλεφωνούσαν διαρκώς) ως προς τα εξής θέματα:

Η Επιτροπή παιδείας του Δήμου μας αποφασίζει με αυθαίρετο τρόπο -ενημερώστε μας αν υπάρχουν κάποιες μελέτες λοιμωξιολόγων- να συμμετέχουν στην παρέλαση 38 σχολεία με μέγιστο αριθμό μαθητών τους 50 δηλ. στον χώρο συγκέντρωσης να βρίσκονται περί τους 2.000 μαθητές και συνοδοί (τρομάζω να υπολογίσω τον αριθμό των συγγενών).

Στη Δοξολογία, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, θα βρίσκονται μέσα 4 μαθητές μαζί με το συνοδό τους, δηλαδή περί τα 160 άτομα μόνο από τα σχολεία, χωρίς να γνωρίζουμε τον αριθμό των επισήμων στον κλειστό αυτό χώρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αξιολόγηση: Το όχι σε όλα τελικά είναι πάντα ένα μεγάλο ΝΑΙ!

Για το λόγο αυτό, σας δηλώνω ότι σε περίπτωση εμφάνισης κρουσμάτων, ο τελετάρχης κ. Π. Σαγρής θα είναι υπεύθυνος για την ιχνηλάτηση των κρουσμάτων, που μας ζητάνε από τον ΕΟΔΥ, αφού κανείς δε θα γνωρίζει πώς θα είναι τοποθετημένοι οι μαθητές εντός του χώρου του ναού.

Γνωρίζοντας, κ. Δήμαρχε, την ευαισθησία σας σχετικά με τα προβλήματα της παιδείας, αναμένω από εσάς την τροποποίηση της ανωτέρω απόφασης, όπως έκαναν κι άλλοι Δήμοι της Αττικής (π.χ. Χαλάνδρι κ.ά.) κι άλλων περιοχών της Ελλάδας (π.χ. Θεσσαλονίκη κ.ά.) και λαμβάνοντας σα μοναδικό κριτήριο σας την υγεία των μαθητών όσο και των οικογενειών τους, έτσι ώστε από την επόμενη χρονιά εφόσον η κρίσιμη περίοδος με τον κορωνοϊό έχει περάσει να μπορέσουμε να γιορτάσουμε με τον τρόπο που αρμόζει.

Με εκτίμηση,

Ο Διευθυντής του 18ου Δ.Σ σχολείου Αμαρουσίου

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΡΙΒΑΣ

Διαβάστε:

Κεραμέως: «Ελληνική PISA» από φέτος σε Δημοτικό και Γυμνάσιο – Έρχονται επιλογές Συμβούλων Εκπαίδευσης

Συνθήματα και τρικάκια Ρουβίκωνα έξω από το σπίτι της Ν. Κεραμέως

Μακρή για “φασόν” κείμενα: Οι εκπαιδευτικοί αξίζουν να πάρουν με το σπαθί τους την καλή βαθμολογία

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *