ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πρόεδρος ΙΕΠ: Ο εκπαιδευτικός να μη βολεύεται πίσω από τις ελλείψεις των σχολείων, να παλέψει με αυτά που έχει

Διάδωσέ το

“Ο εκπαιδευτικός να παλέψει με αυτά που έχει και όχι παθητικά να βολεύεται πίσω από τις ελλείψεις των σχολείων σε προσωπικό και υποδομές. Να δημιουργεί και όχι να γκρινιάζει, όπως κάνουν οι συνδικαλιστές”

Τα παραπάνω  δήλωσε ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) Γιάννης Αντωνίου μιλώντας στην «Κ» (εδώ). 

Ο κύριος Αντωνίου σημείωσε ότι πρέπει να αλλάξει η κουλτούρα του εκπαιδευτικού σώματος αλλά αυτό όμως δεν είναι καθόλου εύκολο και δεν μπορεί να συμβεί σε συνθήκες πολιτικής πίεσης. “Κρίσιμο στοιχείο είναι κάθε εκπαιδευτικός να νιώσει πως η επιτυχία των μαθητών του είναι και δική του επιτυχία. Ότι η βελτίωση του εκπαιδευτικού έργου στο σχολείο οφείλεται και σε αυτόν. Να παλέψει με αυτά που έχει και όχι παθητικά να βολεύεται πίσω από τις ελλείψεις των σχολείων σε προσωπικό και υποδομές. Να δημιουργεί και όχι να γκρινιάζει, όπως κάνουν οι συνδικαλιστές¨, είπε ο ίδιος.

Τι λέει ο πρόεδρος του ΙΕΠ στο video  του Υπουργείου Παιδείας για την  ατομική αξιολόγηση 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΙΕΠ η  την ατομική αξιολόγηση έχει ανατροφοδοτικό χαρακτήρα και αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του διδακτικού, παιδαγωγικού και υποστηρικτικού έργου που παρέχεται στα σχολεία. Το ΙΕΠ στη διαδικασία της ατομικής αξιολόγησης έχει τις εξής αρμοδιότητες: Πρώτον συμβάλλει στην επιμόρφωση των εκπαιδευτικών των οποίων το έργο χρήζει βελτίωσης, μέσω υλικού που έχει εκπονήσει και μπορεί να αξιοποιηθεί από τα αρμόδια στελέχη κατά περίπτωση. Δεύτερον συμβάλλει στη βελτίωση του ίδιου του συστήματος της  αξιολόγησης στο πλαίσιο της μετα – αξιολόγησής του με σκοπό τη διαρκή βελτίωση των διαδικασιών και τη διασφάλιση της αξιοπιστίας του. Στο πλαίσιο αυτό προβλέπεται η σύνταξη ετήσιας έκθεσης με την  αποτελεσματικότητα των διαδικασιών του συστήματος, του βαθμού επίδρασης του συστήματος αξιολόγησης στην ποιότητα του εκπαιδευτικού συστήματος, την υποβολή προτάσεων αναφορικά με την ανάγκη διορθώσεων στο σύστημα αξιολόγησης για τη διασφάλιση της αποτελεσματικότητάς του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αξιολόγηση: Το όχι σε όλα τελικά είναι πάντα ένα μεγάλο ΝΑΙ!

Δείτε εδώ, με ποιον τρόπο εξαφάνισαν  δείκτες από την αξιολόγηση για να μην μιλούν οι εκπαιδευτικοί για τις ελλείψεις στα σχολεία

fresh-education: Το πρώτο εκπαιδευτικό site στην Ελλάδα με ειδήσεις και αναλύσεις μόνο για την εκπαίδευση. Εγκυρότητα ενημέρωσης και αναλύσεων για τους αναγνώστες του. 

Δείτε επίσης:

Αξιολόγηση: Έντυπο ντοσιέ προτείνει στους εκπαιδευτικούς ο Ηλ. Ματσαγγούρας

Τηλεκπαίδευση – οδηγία: Δοκιμές στο webex από την Κυριακή 5/2

 freshedu

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …