ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κλειστά σχολεία: Πότε ο Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘ δεν ήθελε τηλεκπαίδευση!

Διάδωσέ το

Πέρυσι, ημέρα Τρίτη 25.1.2022,  με οδηγία του Γενικού Γραμματέα του ΥΠΑΙΘ δεν έγινε τηλεκπαίδευση την επόμενη ημέρα, σε σχολεία που ήταν κλειστά λόγω κακοκαιρίας.

Ο Γενικός Γραμματέας εκείνη την ημέρα, από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας (εδώ η οδηγία), ενημέρωσε γονείς και εκπαιδευτικούς ότι δε θα γίνει τηλεκπαίδευση, στα σχολεία που παραμένουν κλειστά εξαιτίας της κακοκαιρίας  “Λόγω της κήρυξης κατάστασης ειδικής  κινητοποίησης πολιτικής προστασίας” . Μάλιστα η οδηγία έλεγε ότι “δεν θα υπάρχει ούτε διοικητικό προσωπικό για την τεχνική υποστήριξη της τηλεκπαίδευσης”. 

ΔείτεΤηλεκπαίδευση: Μην μας ενοχλείτε τα Σαββατοκύριακα κ. Κόπτση

Τελικά αν γίνεται  ή δεν γίνεται τηλεκπαίδευση, όταν τα σχολεία είναι κλειστά λόγω κακοκαιρίας, είναι ένα μεγάλο ερώτημα. Αν δεν έγινε πέρσι λόγω κακοκαιρίας και κινητοποίησης της Πολιτικής Προστασίας   γιατί να γίνει αύριο Δευτέρα 6/2/2023 σε κάποιες περιοχές που θα ισχύουν τα ίδια;  Υπάρχει  νόμος ή υπάρχει κάποιος που αποφασίζει κατά περίπτωση για το αν θα γίνει τηλεκπαίδευση; Το άρθρο 2 του νόμου 4188/2021 μπορεί να ορίζει ότι:

“Σε περίπτωση έκτακτου ή απρόβλεπτου γεγονότος, το οποίο καθιστά αδύνατη ή ιδιαιτέρως δυσχερή τη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε τμήμα/τμήματα σχολικής μονάδας ή σε ολόκληρη σχολική μονάδα, όπως, ενδεικτικά, η παρεμπόδιση από οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο της πρόσβασης των μαθητών/τριών και/ή εκπαιδευτικών στους χώρους της σχολικής μονάδας, οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης υποχρεούνται να παρέχουν σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, όπου τόσο οι μαθητές/τριες όσο και οι εκπαιδευτικοί συμμετέχουν αποκλειστικά εξ αποστάσεως στην εκπαιδευτική διαδικασία”

αλλά από ό,τι φαίνεται δεν ισχύει πάντα.

Τα σοβαρά ερωτήματα που προκύπτουν είναι  πώς κάνουν τηλεκπαίδευση εκπαιδευτικοί από το σχολείο τους, όταν τα σχολεία είναι κλειστά και δεν μπορούν να πάνε σε αυτά λόγω της κακοκαιρίας. Από το σπίτι ούτε συζήτηση βέβαια.  Μπορούν να ειδοποιούνται εκπαιδευτικοί για προετοιμασίες μετάβασης σε τηλεκπαίδευση και να περιμένουν μηνύματα δημάρχων σε μη εργάσιμες ημέρες, εφόσον ως γνωστό σε καμία περίπτωση δεν παραβιάζεται το εργασιακό τους ωράριο;

Δείτε παρακάτω την περσινή ανακοίνωση του Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘ που έλεγε να μην γίνει τηλεκπαίδευση

Το γραφείο του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αλέξανδρου Κόπτση, ανακοινώνει:

• Λόγω της κήρυξης κατάστασης ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας, ΔΕΝ θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη 26.1.2022, τηλεκπαίδευση στις περιοχές στις οποίες τα σχολεία παραμένουν κλειστά εξ αιτίας της κακοκαιρίας (καθώς δεν θα υπάρχει ούτε διοικητικό προσωπικό για την τεχνική υποστήριξη της τηλεκπαίδευσης). Στις περιοχές που δεν έχουν πληγεί, τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά.

Τηλεκπαίδευση: Δοκιμές στο webex από την Κυριακή 

Να είναι έτοιμα τα σχολεία για τηλεκπαίδευση θέλει το Υπουργείο Παιδείας  σε περίπτωση που αυτά δε θα λειτουργήσουν τη Δευτέρα 6/2 λόγω κακοκαιρίας.

Διευθύνσεις Εκπαίδευσης επικαλούνται  οδηγία του Γενικού Γραμματέα του ΥΠΑΙΘ και αποστέλλουν μηνύματα προς  τις Διευθύνσεις των σχολείων ζητώντας από τους Διευθυντές των σχολείων να ενημερώσουν τους εκπαιδευτικούς να δοκιμάσουν τη χρήση της ηλεκτρονικής αίθουσας webex που διαθέτουν από  την προηγούμενη ημέρα, δηλαδή Κυριακή 5/2

Επισημαίνουν δε πως μια δοκιμή την προηγούμενη ημέρα, θα τους δώσει τη δυνατότητα να λάβουν τη νέα έκδοση του webex client.

Το μήνυμα μιας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης της Αττικής προς τους Διευθυντές/ντριες και προϊσταμένες των σχολικών μονάδων ευθύνης της  έχει ως εξής:

Σύμφωνα με οδηγία του Γενικού Γραμματέα σχετικά με την ενδεχόμενη αναστολή λειτουργίας των σχολείων σε περιοχές λόγω κακοκαιρίας, παρακαλούμε να ζητήσετε από τους εκπαιδευτικούς σήμερα να δοκιμάσουν τη χρήση της ηλεκτρονικής αίθουσας webex που διαθέτουν, νωρίτερα (προτιμότερο την προηγούμενη ημέρα, δηλαδή αύριο) από την εφαρμογή στην τάξη.

Αυτό είναι καλό να γίνει, ειδικά για περιπτώσεις εκπαιδευτικών που έχουν πολλούς μήνες να χρησιμοποιήσουν το webex και έχουν την παλαιά έκδοσή του λογισμικού.

Οπότε μια δοκιμή την προηγούμενη ημέρα (αύριο) θα τους δώσει τη δυνατότητα να λάβουν τη νέα έκδοση του webex client. Σας παρακαλούμε να γίνει άμεσα και να σταλεί σε όλους τους εκπαιδευτικούς για να είναι έτοιμοι. Για κάθε οδηγία /υποστήριξη οι εκπαιδευτικοί μπορούν να απευθύνονται στη σελίδα: https://webex.sch.gr/ Με εκτίμηση από την Διεύθυνση…

 

Δείτε επίσης

Οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης συναντήθηκαν με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ

Διάδωσέ το Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ είχε το Διοικητικό Συμβούλιο των Συμβούλων …