ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αξιολόγηση: Έντυπο ντοσιέ προτείνει στους εκπαιδευτικούς ο Ηλ. Ματσαγγούρας

Διάδωσέ το

Διευθυντές σχολείων

Στην αξιολόγηση οι εκπαιδευτικοί μπορούν να διατηρούν και ένα έντυπο ντοσιέ με δείγματα εκπαιδευτικού υλικού, μαθημάτων, εξετάσεων, μαθητικών εργασιών, εποπτικού υλικού, πρότζεκτ μαθητικών ομάδων, συνέστησε ο πρόεδρος της Α.ΔΙ.Π.Π.Δ.Ε. κ. Ηλίας Ματσαγγούρας.

Ηλίας Ματσαγγούρας για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών: Τι πρέπει να καταχωρίσει στον ηλεκτρονικό φάκελό του ο εκπαιδευτικός – Τι πρέπει να έχει το έντυπο ντοσιέ 

Ο εκπαιδευτικός καταχωρίζει στην πλατφόρμα τεκμήρια σχετικά με την επιμορφωτική του εμπειρία, το σχετικό με την παιδαγωγική και διδακτική συγγραφικό του έργο, το διδακτικό του έργο και τη συμμετοχή του σε πάσης φύσεως προγράμματα και κάθε είδους δράσεις που συμβάλλουν στην αναβάθμιση του διδακτικού έργου.

Πριν και μετά από την αρχική συνάντηση με τον αξιολογητή καταχωρίζει δείγματα σχετικά με τη διδασκαλία ή το υποστηρικτικό έργο ή πρόγραμμα που παρακολούθησε (portfolio), έκθεση αυτοαξιολόγησης με συναφή τεκμήρια καταχωρισμένα, προγενέστερα ή νέα στοιχεία, σχετικά με το παιδαγωγικό και διδακτικό του έργο, προς τεκμηρίωση των απόψεων, ισχυρισμών και διαφωνιών αξιολογητή και αξιολογούμενου.

Ο πρόεδρος της Α.ΔΙ.Π.Π.Δ.Ε. κ. Ηλίας Ματσαγγούρας συνιστά στους εκπαιδευτικούς να διατηρούν και ένα έντυπο ντοσιέ με δείγματα εκπαιδευτικού υλικού, μαθημάτων, εξετάσεων, μαθητικών εργασιών, εποπτικού υλικού, πρότζεκτ μαθητικών ομάδων, κλπ, το οποίο ο εκπαιδευτικός θα πρέπει να έχει μαζί του κατά τη συνάντηση με τον αξιολογητή πριν και μετά από τη διδασκαλία που θα πραγματοποιήσει, έτσι ώστε να υποστηρίζει τις απόψεις τους και τις προτάσεις του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αξιολόγηση: Το όχι σε όλα τελικά είναι πάντα ένα μεγάλο ΝΑΙ!

Ειδική Εκπαίδευση

Να μην έχουν άγχος οι εκπαιδευτικοί για την αξιολόγηση

Δεν πρέπει να έχουν άγχος οι εκπαιδευτικοί για την ατομική αξιολόγηση, διαβεβαιώνει το Υπουργείο Παιδείας. Στον νόμο για την αξιολόγηση υπάρχουν συγκεκριμένες προβλέψεις που συμβάλλουν στην μείωση τους άγχους των εκπαιδευτικών μπροστά στον αξιολογητή τους.

Οι θετικές προβλέψεις του Ν. 4823 /2021, σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, για την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού σε συνεργασία με  τον  Σύμβουλο Εκπαίδευσης, οι οποίες μειώνουν το άγχος των εκπαιδευτικών είναι:

Προαξιολογική συνάντηση αξιολογούμενου με αξιολογητή για προετοιμασία και όχι αιφνιδιαστικές επισκέψεις

Προγραμματισμός συνεργασίας του αξιολογητή με τον αξιολογούμενο, ένα πλαίσιο που  μειώνει το άγχος και μετατρέπει την αξιολογική διαδικασία σε εκπαιδευτική διαδικασία ποιότητας

Ο νόμος αναφέρει ρητά ότι ο σκοπός της αξιολόγησης είναι η βελτίωση της ποιότητας στην εκπαίδευση

Δεν υπάρχουν ποινές, μόνο ανατροφοδοτήσεις και επιμορφώσεις

 

Δείτε επίσης:

Σύμβουλοι Εκπαίδευσης: Τι βαθμούς θα βάλουν στους εκπαιδευτικούς – Μια διδακτική ιστορία

 Αξιολόγηση: Ζεύγη συμβούλου – εκπαιδευτικού από τους Διευθυντές Εκπαίδευσης

Έρχεται έλεγχος στα σχολεία από τους Διευθυντές Εκπαίδευσης

Σύμβουλοι Εκπαίδευσης: Τον Μάρτη θα τοποθετηθούν -Τι θα γίνει με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών

freshedu

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …