ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τηλεκπαίδευση – οδηγία: Δοκιμές στο webex από την Κυριακή 5/2

Διάδωσέ το

 

Να είναι έτοιμα τα σχολεία για τηλεκπαίδευση θέλει το Υπουργείο Παιδείας  σε περίπτωση που αυτά δε θα λειτουργήσουν τη Δευτέρα 6/2 λόγω κακοκαιρίας.

Τηλεκπαίδευση: Δοκιμές στο webex από την Κυριακή

Διευθύνσεις Εκπαίδευσης επικαλούνται  οδηγία του Γενικού Γραμματέα του ΥΠΑΙΘ και αποστέλλουν μηνύματα προς  τις Διευθύνσεις των σχολείων ζητώντας από τους Διευθυντές των σχολείων να ενημερώσουν τους εκπαιδευτικούς να δοκιμάσουν τη χρήση της ηλεκτρονικής αίθουσας webex που διαθέτουν από  την προηγούμενη ημέρα, δηλαδή Κυριακή 5/2

Επισημαίνουν δε πως μια δοκιμή την προηγούμενη ημέρα, θα τους δώσει τη δυνατότητα να λάβουν τη νέα έκδοση του webex client.

Το μήνυμα μιας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης της Αττικής προς τους Διευθυντές/ντριες και προϊσταμένες των σχολικών μονάδων ευθύνης της  έχει ως εξής:

Σύμφωνα με οδηγία του Γενικού Γραμματέα σχετικά με την ενδεχόμενη αναστολή λειτουργίας των σχολείων σε περιοχές λόγω κακοκαιρίας, παρακαλούμε να ζητήσετε από τους εκπαιδευτικούς σήμερα να δοκιμάσουν τη χρήση της ηλεκτρονικής αίθουσας webex που διαθέτουν, νωρίτερα (προτιμότερο την προηγούμενη ημέρα, δηλαδή αύριο) από την εφαρμογή στην τάξη.

Αυτό είναι καλό να γίνει, ειδικά για περιπτώσεις εκπαιδευτικών που έχουν πολλούς μήνες να χρησιμοποιήσουν το webex και έχουν την παλαιά έκδοσή του λογισμικού.

Οπότε μια δοκιμή την προηγούμενη ημέρα (αύριο) θα τους δώσει τη δυνατότητα να λάβουν τη νέα έκδοση του webex client. Σας παρακαλούμε να γίνει άμεσα και να σταλεί σε όλους τους εκπαιδευτικούς για να είναι έτοιμοι. Για κάθε οδηγία /υποστήριξη οι εκπαιδευτικοί μπορούν να απευθύνονται στη σελίδα: https://webex.sch.gr/ Με εκτίμηση από την Διεύθυνση… Πηγή: especial.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αξιολόγηση: Το όχι σε όλα τελικά είναι πάντα ένα μεγάλο ΝΑΙ!

ΟΙΕΛΕ για τηλεκπαίδευση: Πρόχειροι και επικοινωνιακοί σχεδιασμοί

Η ΟΙΕΛΕ, σε ανακοίνωσή της για την τηλεκπαίδευση, χαρακτηρίζει  τους σχεδιασμού  πρόχειρους, επικοινωνιακούς και λαϊκίστικους  που δημιουργούν μεγαλύτερα προβλήματα, προτείνοντας για τις 2-3 ημέρες (το πολύ) ανά έτος που τα σχολεία κλείνουν λόγω κακοκαιρίας στην περιοχή της Αττικής (και στις περισσότερες περιοχές της χώρας), τα σχολεία να έχουν έτοιμα προγράμματα ασύγχρονης εκπαίδευσης. Είναι πολύ πιο απλή και πρακτική η διαμοίραση παιδαγωγικού υλικού σε μορφή βίντεο, φυλλαδίων, ηλεκτρονικών ασκήσεων κ.λπ. . Με τον τρόπο αυτό θα αποφευχθούν πολλά από τα προβλήματα που δημιουργεί η, σε απολύτως έκτακτες περιστάσεις, σύγχρονη τηλεκπαίδευση, αναφέρει στην ανακοίνωσή της

 

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …