ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Υπουργείο Παιδείας: Να μην έχουν άγχος οι εκπαιδευτικοί για την αξιολόγηση

Διάδωσέ το

 

αξιολόγηση των εκπαιδευτικών

Δεν πρέπει να έχουν άγχος οι εκπαιδευτικοί για την αξιολόγησή τους από τους Συμβούλους Εκπαίδευσης διαβεβαιώνει το Υπουργείο Παιδείας. Στον νόμο για την ατομική αξιολόγηση υπάρχουν συγκεκριμένες προβλέψεις που συμβάλλουν στην μείωση τους άγχους των εκπαιδευτικών μπροστά στον αξιολογητή τους.

Οι θετικές προβλέψεις του Ν. 4823 /2021, σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, για την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού σε συνεργασία με  τον  Σύμβουλο Εκπαίδευσης, οι οποίες μειώνουν το άγχος των εκπαιδευτικών είναι:

Προαξιολογική συνάντηση αξιολογούμενου με αξιολογητή για προετοιμασία και όχι αιφνιδιαστικές επισκέψεις

Προγραμματισμός συνεργασίας του αξιολογητή με τον αξιολογούμενο, ένα πλαίσιο που  μειώνει το άγχος και μετατρέπει την αξιολογική διαδικασία σε εκπαιδευτική διαδικασία ποιότητας

Ο νόμος αναφέρει ρητά ότι ο σκοπός της αξιολόγησης είναι η βελτίωση της ποιότητας στην εκπαίδευση

Δεν προβλέπονται ποινές μόνο ανατροφοδοτήσεις και επιμορφώσεις

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του το Υπουργείο Παιδείας ενημερώνει:

Ξεκινά η καταχώριση στοιχείων από τους εκπαιδευτικούς στην ειδική πλατφόρμα που έχει δημιουργηθεί. Το Υπουργείο Παιδείας ενημερώνει ότι με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης που υπεγράφη σήμερα  αποφασίστηκε η έναρξη λειτουργίας της ειδικής ψηφιακής εφαρμογής που προβλέπεται στον ν. 4823/2021 για τη  ατομική  αξιολόγηση  των εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ – ΕΒΠ.

Το υπουργείο Παιδείας σημειώνει στην ανακοίνωσή του ότι στην πλατφόρμα θα γίνεται ηλεκτρονική καταχώριση βιογραφικών στοιχείων των αξιολογούμενων, της προβλεπόμενης έκθεσης αυτοαξιολόγησης, τις αποτιμήσεις του αξιολογητή κατόπιν παρακολούθησης των δύο διδασκαλιών που προβλέπει ο νόμος, καθώς και την τελική αξιολογική έκθεση με την ολοκλήρωση του εκάστοτε κύκλου αξιολόγησης. Επιπλέον, μέσω της ίδιας εφαρμογής, παρέχεται στον εκπαιδευτικό η δυνατότητα να υποβάλει ένσταση, σε περίπτωση που διαφωνεί με την οριστική αξιολογική κρίση του αξιολογητή του, καθώς και να ενημερωθεί για την εξέλιξη της ένστασής του, μετά την εξέτασή της από την Ειδική Επιτροπή Αξιολόγησης.

Δείτε επίσης:

Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: 24ωρη απεργία – ανακοίνωση ΔΟΕ

Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Τι μας ζητάνε να βάλουμε στον ηλεκτρονικό φάκελο

Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Το τρίτο μπόνους που δίνει η Υπουργός Παιδείας

freshedu

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …