ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Το τρίτο μπόνους που δίνει η Υπουργός Παιδείας

Διάδωσέ το

Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Νέο μπόνους  δίνει η Υπουργός Παιδείας στους εκπαιδευτικούς που θα αξιολογούνται θετικά. Σήμερα  στη Βουλή η υπουργός Παιδείας, αλλά και το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσαν ότι η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών αρχίζει άμεσα από την επόμενη εβδομάδα.

Πριν διαβάσατε παρακάτω το “νέο μπόνους” που δίνει η Υπουργός Παιδείας στους εκπαιδευτικούς πρέπει να παρακολουθήσετε την ίδια, προεκλογικά, στις 24.11.2018 και στην παρουσίαση του προγράμματος της ΝΔ για την Παιδεία όταν υποσχόταν ταχύτερη μισθολογική εξέλιξη των εκπαιδευτικών που αξιολογούνται θετικά κατά την ατομική τους αξιολόγηση. Παρακολουθήστε εδώ το video της ομιλίας της κας υπουργού από το 10:30

Επίσης να διαβάσετε την παρακάτω δήλωσή της στη Βουλή το 2021, που εξαφανίζεται ως δια μαγείας η φράση: “ταχύτερη μισθολογική εξέλιξη” και εμφανίζονται για πρώτη φορά τα μόρια:

“Αξιολογούμε, σημαίνει καταγράφουμε, μελετάμε, επιβραβεύουμε και βελτιώνουμε. Αν το αποτέλεσμα της αξιολόγησης είναι θετικό τότε αποτελεί μοριοδοτούμενο κριτήριο για να γίνεις διευθυντής σχολείου, για να γίνεις διευθυντής εκπαίδευσης, για να ανέλθεις στην ιεραρχία της εκπαίδευσης” 

Το τρίτο μπόνους : Η θετική αξιολόγηση οδηγεί σε ευρύτερη αναγνώριση και επιβράβευση του έργου του εκπαιδευτικού

Και πάμε σήμερα, προεκλογικά 2023, στο νέο μπόνους  που ανακοίνωσε η Υπουργός Παιδείας και το Υπουργείο Παιδείας

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε σήμερα, εδώ,  ότι “Η θετική αξιολόγηση συμβάλλει στην ευρύτερη αναγνώριση και επιβράβευση του έργου του εκπαιδευτικού” και δεν παρέλειψε βέβαια να αναφερθεί στα μόρια που εξακολουθούν να δίνονται απλόχερα.

Επίσης, στη Βουλή σήμερα η υπουργός Παιδείας, μάλλον ξέχασε τα μισθολογικά κλιμάκια που έταζε το 2018 και παρουσίασε την ίδια εκδοχή του  μπόνους λέγοντας  ότι “η αξιολόγηση σκοπεύει στην ανάδειξη του εκπαιδευτικού έργου..” Δείτε το video από 2:40 και μετά


Και την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινά  η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών

Το Υπουργείο Παιδείας με ανακοίνωσή του σήμερα ενημέρωσε  ότι αρχίζει άμεσα η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών

Η ανακοίνωση

Ξεκινά την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με το Νόμο 4823/2021, η ατομική αξιολόγηση, καθολικά και συστηματικά, πρώτη φορά μετά το 1982, όλων των εκπαιδευτικών, μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού, Διευθυντών, Προϊσταμένων σχολικής μονάδας ή Εργαστηριακού Κέντρου που παρέχουν διδακτικό έργο.

Προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες, εισήχθησαν στη Βουλή επιπλέον νομοθετικές ρυθμίσεις του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, οι οποίες προβλέπουν την ανάληψη υπηρεσίας, στις περιοχές όπου έχει ήδη ολοκληρωθεί η επιλογή και τοποθέτηση των Συμβούλων Εκπαίδευσης, οι οποίοι θα εκκινήσουν άμεσα και κατά προτεραιότητα την ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και συγκεκριμένα των νεοδιόριστων, καθώς η αξιολόγηση αποτελεί προϋπόθεση μονιμοποίησής τους.

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως δήλωσε:

«Χρειάστηκαν 4 δεκαετίες για να καταφέρουμε το αυτονόητο: να αξιολογηθούν οι εκπαιδευτικοί μας, σε μία καθαρά βελτιωτική διαδικασία, που θα αποφέρει μόνο οφέλη στους ίδιους, στα παιδιά μας, στο εκπαιδευτικό σύστημα, σε ολόκληρη την κοινωνία. Ξεκινά στην πράξη η υλοποίηση μίας κομβικής μεταρρύθμισης, που πολεμήθηκε μανιωδώς για 40 χρόνια από λίγους και θα λειτουργήσει ευεργετικά για όλους. Η αξιολόγηση, που εφαρμόζεται στη συντριπτική πλειονότητα των ευρωπαϊκών χωρών, αναμένεται να βελτιώσει σημαντικά το τοπίο στην εκπαίδευση, αποτελώντας κρίσιμη παρακαταθήκη για τη σταθερή αναβάθμιση του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος

freshedu

Δείτε επίσης

Οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης συναντήθηκαν με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ

Διάδωσέ το Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ είχε το Διοικητικό Συμβούλιο των Συμβούλων …