ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σ. Ζαχαράκη: Αξιολόγηση και τρόπος επιλογής στελεχών στο νέο νομοσχέδιο

Διάδωσέ το

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΣΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Συνέντευξη της υφυπουργού Παιδείας Σ. Ζαχαράκη στη δημοσιογράφο Ειρήνη Μπέλλα “Βραδυνή”

Ποια είναι τα βασικά σημεία του νομοσχεδίου που αναμένεται να καταθέσει το υπουργείο Παιδείας

Προτεραιότητά μας στο υπουργείο Παιδείας ήταν να υπάρξει μια καλή έναρξη της σχολικής χρονιάς. Αρα, πριν από το νομοσχέδιο, πρώτος στόχος ήταν η φροντίδα ώστε να έχουμε έγκαιρα την ολοκλήρωση όλων των διαδικασιών. Οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί να είναι στις θέσεις τους, τα βιβλία στα σχολεία, και να προσληφθούν οι αναπληρωτές σε χρόνο ικανό, για να προγραμματιστεί καλύτερα η σχολική χρονιά.

Το λέω αυτό γιατί η σχολική χρονιά είναι μια σειρά αλληλουχιών. Προφανώς μένουν ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν με τα κενά στα σχολεία και ζητήματα σπουδών, αλλά τα ελέγχουμε όλα και θα φροντίσουμε να επιλυθούν και αυτά σύντομα.

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας θα περιλαμβάνει τον τρόπο επιλογής των στελεχών Εκπαίδευσης, τις νέες δομές στην Εκπαίδευση, καθώς και ζητήματα αξιολόγησης. Είναι κεντρικά ζητήματα για την οργάνωση και την ποιότητα της Εκπαίδευσης. Η βασική μας στόχευση είναι η αξιοκρατία και η επιλογή των καλύτερων στις θέσεις που είναι νευραλγικές για την Εκπαίδευση .

Τα κριτήρια επιλογής στελεχών που θα βασίζεται το νέο σύστημα, σύμφωνα με το πρόγραμμα της κυβέρνησης

dictyo.gr

Δείτε επίσης

Υπουργείο Παιδείας: Την Παρασκευή 28/4 η κλήρωση για την εισαγωγή στα Πειραματικά σχολεία

Διάδωσέ το Το Υπουργείο Παιδείας ενημέρωσε ότι η δημόσια ηλεκτρονική κλήρωση για την εισαγωγή στα …

2 Σχόλια

  1. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΝΟΜΟΥ 4547/2018

    Ήταν στις προγραμματικές δηλώσεις και για αυτό ψήφισε ο Ελληνικός λαός αυτή την κυβέρνηση , για να εφαρμόσει αυτά που είχε εξαγγείλει προεκλογικά . Η Υπουργός μπορεί να αποκαταστήσει την αδικία κατά των πρώην ΣΣ βασιζόμενη πέρα από την κατάργηση όλου του νόμου 4547/2018 και στο ΦΕΚ 3813 τ. Β΄/04-09-2018 δημοσιεύθηκε η αριθμ. Φ.351.1/ 22 / 141872 /E3/03-09-2018 Υπουργική Απόφαση: «Παράταση προθεσμίας», και ανέφερε ότι «Το γεγονός ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες επιλογής και τοποθέτησης ή απόσπασης των Οργανωτικών Συντονιστών των Περιφερειακών Κέντρων Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.), των Προϊσταμένων των Κέντρων Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (Κ.Ε.Σ.Υ.) ή των Υπευθύνων Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών, αποφασίζουμε:
    Παρατείνεται για έξι (6) μήνες από την 1-9-2018 η προθεσμία του πρώτου εδαφίου της παρ. 10 του άρθρου 20 του ν. 4547/2018 για την παύση λειτουργίας των υπηρεσιών και των οργανικών μονάδων που καταργούνται με την παρ. 2 του άρθρου 17 του ίδιου νόμου, καθώς και για την έναρξη της πλήρους λειτουργίας των ΠΕ.Κ.Ε.Σ. και των Κ.Ε.Σ.Υ.»
    Αυτή την στιγμή εκκρεμούν τοποθετήσεις Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου κλάδων ΠΕ 03, ΠΕ 80 και ΠΕ 83 για την κάλυψη των κενών θέσεων στο 1ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου. Που είναι η έναρξη ταυτόχρονης/πλήρους λειτουργίας των ΠΕ.Κ.Ε.Σ; Η « ΠΛΗΡΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑ ΤΩΝ ΠΕΚΕΣ» ουδέποτε πραγματοποιήθηκε, άρα τίθεται ζήτημα νομιμότητας. Γιατί δεν δόθηκε παράταση στον προηγούμενο θεσμό (τέως ΣΣ), εφόσον οι νέες δομές δεν ήταν έτοιμες;; Αυτό δεν αποτελεί νομική παρατυπία; Οι τέως ΣΣ καταργήθηκαν, χωρίς να εφαρμοστεί αυτή η διάταξη….
    Περιμένουμε λοιπόν την αποκατάσταση της αδικίας!

  2. ΠΡΩΗΝ ΣΣ και. ΝΥΝ ΣΕΕ

    Να υποθέσουμε ότι το ανακριβές σχόλιο ανήκει σε πρώην ΣΣ που “αδικήθηκε” επειδή η θητεία του διήρκησε μόλις 7 έτη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *