ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σύψας: Πότε οι μαθητές θα βγάζουν τη μάσκα. Σε ποιες περιοχές μπορεί να μην είναι τόσο υποχρεωτική

Διάδωσέ το

 

Σήμερα Πέμπτη 20/8 θα συζητηθεί στην επιτροπή το θέμα της ηλικίας που οι μαθητές θα φορούν μάσκα στα σχολεία, ενημέρωσε ο λοιμωξιολόγος Ν. Σύψας, μιλώντας χθες στο βραδινό δελτίο Ειδήσεων του ΣΚΑΪ. Θα ακούσουμε την εισήγηση των παιδιάτρων και θα πάρουμε τις τελικές μας αποφάσεις, τόνισε.

“Οι ομάδες που θα δημιουργηθούν στα σχολεία θα είναι κλειστές και στο πλαίσιο αυτό, εφόσον η ομάδα είναι κλειστή, θα μπορούν τα παιδιά κατά τη διάρκεια της παραμονής στην τάξη, να χαλαρώνουν και να  βγάζουν τη μάσκα λίγες ώρες μέσα στην τάξη  και να την ξαναφορούν όταν βγαίνουν από την τάξη”, αποκάλυψε ο καθηγητής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Οργανωτικός Γραμματέας ΔΟΕ: Όπου έχει εφαρμοστεί αξιολόγηση οδήγησε σε φυγή από την εκπαίδευση

Σύμφωνα με τον κ. Σύψα υπάρχει  η σκέψη, που θα συζητηθεί στην επιτροπή, “σε περιοχές που έχουν πολύ χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο ενδεχομένως η μάσκα να μην είναι τόσο υποχρεωτική, όπως θα είναι σε μια άλλη περιοχή με μεγάλο  ιικό φορτίο, όπως είναι η Αθήνα.

Διαβάστε: Τι λένε οι εκπαιδευτικοί: Μάσκα, διδασκαλία και καθημερινά εφημερία

Δείτε επίσης

Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Τι πραγματικά είναι;

Διάδωσέ το Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Οι πραγματικές στοχεύσεις του νομοσχεδίου Ένα κείμενο για γονείς… και όχι …

2 Σχόλια

  1. Κεραμέως: ”Τα σχολεία θα ανοίξουν με αυξημένα μέτρα προστασίας. Μάσκα υποχρεωτικά για εκπαιδευτικούς και μαθητές.”
    Σύψας: ”Οι ομάδες που θα δημιουργηθούν στα σχολεία θα είναι κλειστές και στο πλαίσιο αυτό, εφόσον η ομάδα είναι κλειστή, θα μπορούν τα παιδιά κατά τη διάρκεια της παραμονής στην τάξη, να χαλαρώνουν και να βγάζουν τη μάσκα λίγες ώρες μέσα στην τάξη και να την ξαναφορούν όταν βγαίνουν από την τάξη.”

    H ομίχλη μπαίνει από παντού στο σπίτι..

    Απορίες: O ιός δεν κολλάει σε κλειστές ομάδες; To κάθε μέλος της ομάδας εκτός σχολείου δεν έρχεται σε επαφή με έναν μεγάλο αριθμό συνομηλίκων και ενηλίκων οι οποίοι με τη σειρά τους κάνουν το ίδιο? 25 παιδιά κλεισμένα σε μια τάξη 6 ώρες καθισμένα δίπλα δίπλα δεν κινδυνεύουν μας λέτε; Για να καταλάβουμε….
    Και πότε κινδυνεύουν? Όταν θα βγούν στο προαύλιο χώρο που εκεί δυνητικά η απόσταση που μπορεί να κρατήσει το ένα από το άλλο – αφού μάλιστα τα διαλείμματα θα είναι διαφορετικά- είναι κατά πολύ μεγαλύτερη;

    H Κεραμέως μας λέει μάσκα μέσα ίσως και έξω αν τα πράγματα χειροτερέψουν. Εσείς μας λέτε βγάλτε τη βρε παιδιά μέσα, δεν χρειάζεται, μόνο έξω να την φοράτε..

    Houston, we have a problem..

    • Nα τα δουν αυτά όσοι εμπιστεύονται την παρούσα κυβέρνηση και αυτούς τους «ειδικούς».

      Εν τω μεταξύ ο τύπος (καταλαβαίνουν όλοι σε ποιον αναφέρομαι) μοιάζει με άτομο που συχνάζει στις παιδικές χαρές με τις τσέπες γεμάτες καραμέλλες, και αργά ή γρήγορα εμφανίζεται στα δελτία ειδήσεων. Μία γειτόνισσα που ερωτάται σχετικώς λέει «Ήταν ήσυχος, σοβαρός, δεν είχε δώσει κανένα δικαίωμα», όμως μετά βγαίνει μία άλλη που λέει «Ήταν φόβιος άνθρωπος. Απ’ την αρχή κατάλαβα πως κάτι δεν πήγαινε καλά με δαύτον – είχε ένα βλέμμα αλλόκοτο, παράξενο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *