ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σχετικά με το ξεπάγωμα των υπηρεσιακών μεταβολών

Διάδωσέ το

του Περάματος

Σχετικά με το ξεπάγωμα των υπηρεσιακών μας μεταβολών

Ενημέρωση εκπαιδευτικών του ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων από Βασίλη Λιόντο

Η αναστολή των υπηρεσιακών μεταβολών που προφανώς επηρέασε και το χώρο της εκπαίδευσης (μεταθέσεις, αποσπάσεις, οριστικές τοποθετήσεις, βελτιώσεις) λόγω των εθνικών εκλογών, παύει να ισχύει από αύριο μετά και την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.

Σας αναφέρω ενημερωτικά ότι η απαγόρευση των διορισμών/προσλήψεων και των μεταβολών στην υπηρεσιακή κατάσταση των δημοσίων υπαλλήλων κατά την προεκλογική περίοδο ρυθμίζεται, σε πάγια βάση, με τις διατάξεις του άρθρου 28 του ν. 2190/1994 όπως ισχύει, προκειμένου να διασφαλίζεται η διαφάνεια και η νομιμότητα των ενεργειών της Δημόσιας Διοίκησης.

Θυμίζω ότι στο ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων δεν πρόλαβαν να ολοκληρωθούν οι οργανικές υπεραριθμίες των συναδέλφων μας, καθώς από τη μια μεσολάβησαν οι μεταβολές των σχολικών μονάδων που δημοσιεύτηκαν σε ΦΕΚ την Τρίτη 4.6.2019 από την πλευρά του υπουργείου (ιδρύσεις, καταργήσεις, προαγωγές) και ενώ οι συνάδελφοι υπέβαλαν δηλώσεις και από την άλλη ακολούθησε η αναστολή των υπηρεσιακών μας μεταβολών λόγω των εκλογών που προκηρύχθηκαν.

Για τούτο και το υπηρεσιακό συμβούλιο (ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων) δεν προέβη σε καμία συνεδρίαση κατά το προαναφερθέν χρονικό διάστημα.

Αυτονόητο είναι επίσης ότι οι οργανικές υπεραριθμίες θα λάβουν χώρα εξαρχής καθώς είχαμε μεταβολές και σε σχολικές μονάδες της Διεύθυνσης Π.Ε. Ιωαννίνων και άρα οι συνάδελφοί μας θα κληθούν να κάνουν εκ νέου δηλώσεις τοποθέτησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Προσλήψεις στην εκπαίδευση: Τι έχουν πει ως τώρα Πρωθυπουργός και Ν. Κεραμέως

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *