ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Προσλήψεις στην εκπαίδευση: Τι έχουν πει ως τώρα Πρωθυπουργός και Ν. Κεραμέως

Διάδωσέ το
διορισμοί
Το fresh-education.gr παραθέτει ενδεικτικά αποσπάσματα από συνεντεύξεις του Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη και της Ν. Κεραμέως για τη συνέχιση των διορισμών στην ΕΑΕ, για το θέμα των αναπληρωτών και γενικά για τους διορισμούς στην εκπαίδευση

1.Σε συνέντευξη που έχει έδωσε η Τομεάρχης Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας Νίκη Κεραμέως   στη «Βραδυνή»και σε ερώτηση για το αν θα ισχύσουν, η προκήρυξη της Ειδικής Αγωγής , οι αιτήσεις που έχουν κάνει οι εκπαιδευτικοί καθώς και οι πίνακες, σύμφωνα με το νόμο Γαβρόγλου, η Τομεάρχης Παιδείας απάντησε ότι η προκήρυξη της Ειδικής Αγωγής θα ισχύσει, οι διαδικασίες έχουν προχωρήσει και το σχετικό κονδύλι έχει δεσμευθεί στον προϋπολογισμό του 2019.

Επίσης ανέφερε ότι η ενίσχυση της Ειδικής Αγωγής είναι προτεραιότητα στο πρόγραμμα  για την Παιδεία  της Ν.Δ. και ότι θα υπάρξει συνέπεια και σεβασμός σε όσους υπέβαλαν αίτηση

2.Σε συνέντευξη που  έδωσε ως υποψήφια  Βουλευτής Βόρειου Τομέα Β΄ Αθηνών της ΝΔ στο newpost.gr και στον Γιώργο Δ. Ευθυμίου ανέφερε ότι:

Έχουμε θέσει ως προτεραιότητά μας τις προσλήψεις σε νευραλγικούς τομείς, όπως η παιδεία, η ασφάλεια και η υγεία. Με διαφανή κριτήρια και διαδικασίες, και προηγούμενη καταγραφή των αναγκών. Ειδικά στην εκπαίδευση, είναι γεγονός ότι υπάρχουν κενά που πρέπει να καλυφθούν. Οι προσλήψεις όμως που χρειάζεται να γίνουν θα πρέπει να στοχεύουν στην κάλυψη αυτών των κενών και δεν θα πρέπει επ’ ουδενί να υπηρετούν κομματικές σκοπιμότητες. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα γίνουν με αξιοκρατικά κριτήρια, με ένα σύστημα αντικειμενικό, δίκαιο και αδιάβλητο. Προκειμένου να έχουν όλοι μια ευκαιρία για αξιοκρατικό διορισμό στο δημόσιο σχολείο, η Νέα Δημοκρατία προτείνει στους πυλώνες κριτηρίων να περιλαμβάνονται: η διδακτική προϋπηρεσία με αυξημένη βαρύτητα, τα ακαδημαϊκά προσόντα, τα αποτελέσματα γραπτού διαγωνισμού με ένα μικρό ποσοστό στη μοριοδότηση, καθώς και τα κοινωνικά κριτήρια. Οι πολύτεκνοι και τα άτομα με αναπηρίες οφείλουν να λάβουν την ξεχωριστή μέριμνα της Πολιτείας.

Είναι αδιαμφισβήτητο ότι οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, με αυταπάρνηση, υπό πολύ δύσκολες εργασιακές συνθήκες, έχουν σηκώσει στους ώμους τους το μεγάλο βάρος των οργανικών ελλείψεων στα σχολεία για περισσότερο από 10 χρόνια. Οφείλουμε να το λάβουμε υπ’ όψιν, μοριοδοτώντας την διδακτική προϋπηρεσία με αυξημένο συντελεστή. Ωστόσο, υπάρχουν και πολύ άξιοι και προσοντούχοι νέοι, οι οποίοι όμως δεν έχουν διδακτική προϋπηρεσία, γιατί δεν έχουν προλάβει ακόμα να την αποκτήσουν. Και για αυτούς τους νέους πρέπει να υπάρξει κάποια μέριμνα, προκειμένου να έχουν όλοι μια ευκαιρία για αξιοκρατικό διορισμό στο δημόσιο σχολείο.

3. Σε συνέντευξη που έδωσε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης στο κανάλι STAR και στη δημοσιογράφο Μ. Ζαχαρέα  αναφέρθηκε στις προσλήψεις εκπαιδευτικών τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι πρέπει να τελειώσει η ομηρία των αναπληρωτών καθηγητών και ότι θα σχεδιάσουμε -σε συνέχεια και πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει η σημερινή κυβέρνηση- προσλήψεις τακτικού προσωπικού στην Παιδεία με προτεραιότητα στους αναπληρωτές καθηγητές.

Σε άλλο σημείο της ίδιας συνέντευξης ανέφερε ότι:

«Εμείς θέλουμε να κάνουμε στοχευμένες προσλήψεις εκεί που έχουμε ανάγκη και ανάλογα με τις δημοσιονομικές μας δυνατότητες. Μακάρι να μπορούμε να ξεφύγουμε και από πιο αυστηρούς περιορισμούς και να προσλαμβάνουμε περισσότερους συμπολίτες μας εφόσον μας το επιτρέπει ο Προϋπολογισμός. Αλλά θα κάνουμε προσλήψεις εκεί που έχουμε ανάγκη, κυρία Ζαχαρέα, ξεκινώντας από νοσηλευτικό προσωπικό, προσλήψεις στην Παιδεία, πρώτα από όλα η ειδική αγωγή, και 1.500 προσλήψεις αστυνομικών που τις κρίνουμε απολύτως απαραίτητες»

4. Τέλος, πρόσφατα σε συζήτηση που είχε  με αναπληρωτή εκπαιδευτικό ανέφερε ότι:

Δεκάδες χιλιάδες αναπληρωτές καλύπτουν θέσεις που θα έπρεπε να καλύπτονται από τακτικό προσωπικό. Πολλοί δουλεύουν για πολλά χρόνια. Έχω συναντήσει αναπληρωτές που δουλεύουν για παραπάνω από μια δεκαετία. Πηγαίνουν σε όλη την Ελλάδα και έχουν αυτή την εργασιακή ανασφάλεια, τι θα γίνει με το μέλλον τους. Η πρόθεση μας είναι ξεκάθαρη. Στο πλαίσιο που δίνουν τα δημοσιονομικά που έχουμε, θα δώσουμε περισσότερες δυνατότητες σε αναπληρωτές να καταλαμβάνουν θέσεις τακτικού προσωπικού, επιβραβεύοντας και την προϋπηρεσία. Όχι μόνο την προϋπηρεσία αλλά και την προϋπηρεσία. Γιατί είναι σημαντικό να υπάρχει μια επιβράβευση για ανθρώπους οι οποίοι έχουν μια εμπειρία μέσα στην τάξη. Άρα σε πρώτη φάση θα εξακολουθούμε να έχουμε για το εκπαιδευτικό έτος 19- 20 τον θεσμό των αναπληρωτών, αλλά δεν πρέπει να αισθάνεται κανείς καμία ανασφάλεια για αυτό. Διότι οι αναπληρωτές είναι απαραίτητοι για να καλύψουμε τα κενά τα οποία έχουμε. Και θα αρχίσουμε σταδιακά -σε βάθος χρόνου προφανώς θα γίνει αυτή η άσκηση-, και ανάλογα με τις δυνατότητες που έχουμε, να προσλαμβάνουμε τακτικό προσωπικό. Θέλω να θυμίσω ότι τακτικές προσλήψεις στην εκπαίδευση έχουν να γίνουν εδώ και μια δεκαετία και προφανώς δεν γίνεται να έχουμε ένα τόσο μεγάλο κενό σε δασκάλους και καθηγητές που επιτελούν ένα τόσο σημαντικό ρόλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Προκήρυξη ΠΜΣ: “Εκπαιδευτική Πολιτική: Σχεδιασμός, Ανάπτυξη και Διοίκηση”

Δείτε επίσης

Αναπληρωτές: ειδική προκήρυξη για κάλυψη κενών στα σχολεία

Διάδωσέ το Ειδική προκήρυξη κάλυψης λειτουργικών κενών σε σχολεία Π.Ε. και Δ.Ε. από αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *