ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στην Ελβετία οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί του προγράμματος ΟΙΕΛΕ-ΚΑΝΕΠ-CERN 2023!

Διάδωσέ το

Έφθασε η μέρα που 40 συνάδελφοί μας περίμεναν με ανυπομονησία. Η αποστολή των ιδιωτικών εκπαιδευτικών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ΟΙΕΛΕ-ΚΑΝΕΠ-CERN 2023 αναχώρησε σήμερα το πρωί για την Ελβετία!

Είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που η ΟΙΕΛΕ και το ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ προσφέρουν το συγκεκριμένο πρόγραμμα  επιμόρφωσης και εκλαΐκευσης της Σύγχρονης Φυσικής που πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις του παγκόσμιας φήμης ερευνητικού κέντρου CERN στη Γενεύη της Ελβετίας. Φέτος το πρόγραμμα είναι ιδιαίτερα αναβαθμισμένο, καθώς είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι και δεν έχουμε να αντιμετωπίσουμε τα εμπόδια που έθεταν οι υγειονομικοί όροι λόγω της πανδημίας.

Αγουροξυπνημένοι μεν, ενθουσιασμένοι δε, οι εκπαιδευτικοί της αποστολής βρέθηκαν στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”. “Αρχηγός” της ομάδας ο Στράτος Γεωργουδής, Υπεύθυνος Εκπαιδευτικών Θεμάτων του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ, που οργάνωσε την εκπαιδευτική δράση. Στο αεροδρόμιο για να αποχαιρετήσει την αποστολή βρέθηκε ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ Γιώργος Χριστόπουλος που είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους συναδέλφους και να ευχηθεί μια δημιουργική επίσκεψη στο CERN. Να αναφέρουμε ότι στο αεροδρόμιο είχαμε την ευτυχή συγκυρία να συναντηθούμε με την Εθνική Παραολυμπιακή Ομάδα Ξιφασκίας με αμαξίδιο που ταξίδευε με την ίδια πτήση για το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Nimes της Γαλλίας. Επικεφαλής της αποστολής των αθλητών μας ο Δημήτρης Κάζαγλης, Γενικός Γραμματέας της ΟΙΕΛΕ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αξιολόγηση: Το όχι σε όλα τελικά είναι πάντα ένα μεγάλο ΝΑΙ!

Να υπενθυμίσουμε ότι στο πρόγραμμα συμμετέχουν εκπαιδευτικοί διαφόρων ειδικοτήτων από ιδιωτικά σχολεία ολόκληρης της χώρας. Ευχαριστούμε θερμά, για μια ακόμη φορά, τα 14 ιδιωτικά σχολεία που συνέδραμαν στην προσπάθειά μας. Είναι κοινή η προσπάθεια των διοικήσεων των σχολείων και της ΟΙΕΛΕ για την αναβάθμιση του επαγγελματικού προφίλ των εκπαιδευτικών, για την ενίσχυση της επιμόρφωσης και της κατάρτισής τους, έτσι ώστε να επωφεληθούν οι μαθητές μας.

Το σημερινό πρόγραμμα

“Στρατιωτικό” πρόγραμμα αναμένει σήμερα τους συναδέλφους της αποστολής! Στις 11 περίπου προσγειώνονται στη Γενεύη κι από εκεί οδικώς θα μεταβούν στο CERN. Οι εκπαιδευτικοί θα μείνουν στο Hostel του κέντρου. Μετά το check in, θα ακολουθήσει ένα session για τη  παροχή πρακτικών πληροφοριών και στη συνέχεια οι εκπαιδευτικοί θα παρακολουθήσουν μια εισαγωγική ομιλία για το CERN. To απόγευμα οι συνάδελφοί μας πέφτουν στα “βαθιά”, καθώς θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στο Συγχρο-κύκλοτρο με την καθοδήγηση της Παναγιώτας Χατζηδάκη, διδακτορικής φοιτήτριας στο Πανεπιστήμιο του Lund και συνεργάτιδας σε εκπαιδευτικά προγράμματα του CERN. To Συγχρο-κύκλοτρο είναι ο επιταχυντής που λειτούργησε πρώτος στο CERN και κατασκευάστηκε το 1954, παράλληλα με το σύγχροτρο πρωτονίων (SP).

Το πλήρες πρόγραμμα της επίσκεψης μπορείτε να δείτε εδώ.

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …