ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Προσλήψεις εκπαιδευτικών: Από το κυνήγι των προσόντων στη ρουλέτα των εξετάσεων.

Διάδωσέ το

σχέδια δράσης

“Το νέο σύστημα προβλέπεται να αφορά τόσο μόνιμους διορισμούς, όσο και προσλήψεις (άκουσον -άκουσον) συμβασιούχων αναπληρωτών, οδηγώντας χιλιάδες εκπαιδευτικούς σε δοκιμασία συνεχών εξετάσεων και μόνιμης εργασιακής ανασφάλειας και μετατρέποντας το επάγγελμά μας σε εποχιακή εργασία”.αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπληρωτών Δασκάλων, σημειώνοντας  χαρακτηριστικά ότι”καλούμαστε από το κυνήγι των προσόντων να επιδοθούμε στη ρουλέτα των εξετάσεων”

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΑΔ για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών με γραπτές εξετάσεις

Από το πρωί παρακολουθούμε αποσβολωμένοι την αιφνιδιαστική αλλαγή πλεύσης που επιχειρεί η κυβέρνηση σχετικά με το σύστημα προσλήψεων και διορισμών, ενώ σύντομα αναμένουμε την έκδοση των προσωρινών πινάκων της πρόσφατης προκήρυξης που αφορά στη Γενική.

Στον απόηχο του εκλογικού αποτελέσματος, ο νέος υπουργός Παιδείας επέλεξε να κλιμακώσει την πολιτική στόχευση της κυβέρνησης και να ανακοινώσει άμεσα γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ, καταργώντας στην πράξη την ισχύουσα διαδικασία πριν καν εκδοθούν τα οριστικά αποτελέσματά της.

Το νέο σύστημα προβλέπεται να αφορά τόσο μόνιμους διορισμούς, όσο και προσλήψεις (άκουσον -άκουσον) συμβασιούχων αναπληρωτών, οδηγώντας χιλιάδες εκπαιδευτικούς σε δοκιμασία συνεχών εξετάσεων και μόνιμης εργασιακής ανασφάλειας και μετατρέποντας το επάγγελμά μας σε εποχιακή εργασία. Πρόκειται για αθέμιτη εξέλιξη, αφού από τη μια μέρα στην άλλη, καλούμαστε από το κυνήγι των προσόντων να επιδοθούμε στη ρουλέτα των εξετάσεων.

Ταυτόχρονα, ο Υπουργός εξήγγειλε μια σειρά μέτρων που εντείνουν τον ανταγωνισμό σε όλα τα επίπεδα και καταστρέφουν οποιαδήποτε έννοια κρατικής μέριμνας προς το παιδί, την οικογένεια και τον εκπαιδευτικό. Ενδεικτικά στοιχεία της εν λόγω πολιτικής κλιμάκωσης αποτελούν η ελεύθερη επιλογή σχολείου, η ίδρυση και η διεύρυνση των Πειραματικών Σχολείων με την κατάργηση οργανικών θέσεων για τους εκπαιδευτικούς και την αύξηση της αγωνίας των μαθητών κ.ά.

Όλα τα παραπάνω φαίνεται ότι θα συντελεστούν χωρίς καμία διαβούλευση με τον εκπαιδευτικό κλάδο, ο οποίος οφείλει να διεκδικήσει τον ρόλο του ισότιμου εταίρου στα θέματα που άπτονται της εργασίας μας.

Η απάντηση μας θα είναι ηχηρή και για τον λόγο αυτό προγραμματίζουμε ΑΜΕΣΑ τις επόμενες κινήσεις συντονισμού και οργάνωσης με όλους τους συλλόγους αναπληρωτών, έχοντας σκοπό τον ορισμό του κοινού τρόπου δράσης και προώθησης των θέσεών μας.

Τονίζουμε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι μπορεί τα προαναφερθέντα να είναι για τους κυβερνώντες ασκήσεις επί χάρτου, για εμάς όμως είναι η ίδια μας η ζωή.
ΠΑΣΑΔ

Δείτε επίσης:

Σχολεία: Ριζικές αλλαγές με αξιολόγηση και από τους γονείς

Επιμορφωτικό πρόγραμμα: Επίλυση Συγκρούσεων και Διαχείριση Κρίσεων στο Σχολείο – Διαχείριση Σχολικής Τάξης

freshedu

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …