ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αποτίμηση ημερίδας: “Προσεγγίσεις πολιτικών επιμόρφωσης εκπαιδευτικών”

Διάδωσέ το

ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ:
“ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ. ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ ΤΩΝ «BOTTOM-UP» ΚΑΙ ΤΩΝ «TOP-DOWN» ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ”

Αθήνα, 16-12-2018

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Ημερίδα με θέμα: “Προσεγγίσεις πολιτικών επιμόρφωσης εκπαιδευτικών. Αναζητώντας τη χρυσή τομή των «bottom-up» και των «top-down» πολιτικών επιμόρφωσης”. Οι συμμετέχοντες ήταν περισσότεροι από 140 παρά το ότι υπήρξαν προβλήματα στην ενημέρωση για την Ημερίδα καθώς και κλειστοί σταθμοί του μετρό την ημέρα της διεξαγωγής της. Πραγματοποιήθηκε στο «Αμφιθέατρο Αντώνης Τρίτσης» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων. Οι συμμετέχοντες στην Ημερίδα προερχόταν και από την Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο, την Θεσσαλονίκη.
Την Ημερίδα διοργάνωσε η Μονάδα Μεθοδολογίας Πολιτικών και Πρακτικών Επιμόρφωσης του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (Δείτε παρακάτω τις τέσσερις συνεδρίες της Ημερίδας)
Χαρακτηριστικά της Ημερίδας ήταν η πλούσια συζήτηση, σε κομβικά ζητήματα της σύγχρονης επιμόρφωσης και των πολιτικών της σε επίπεδο σχολείου, περιφέρειας (ΠΕΚΕΣ) και ΥΠΕΘ, οι καινοτόμες μορφές πολιτικών επιμόρφωσης από το νηπιαγωγείο μέχρι το ΕΠΑΛ, το κενό εθνικής πολιτικής και οι κακοδαιμονίες επιμόρφωσης σε επίπεδο πολιτικών του ΥΠΕΘ και επιτελικών του φορέων. Συζητήθηκαν ακόμα οι δυναμικές που υπάρχουν σήμερα στην Ελλάδα με την υπάρχουσα σχετική τεχνογνωσία και τα νέα θεσμικά πλαίσια όπως αυτό του ΠΕΚΕΣ.
Η ημερίδα βιντεοσκοπήθηκε.

Γιώργος Μπαγάκης, Συντονιστής της Ημερίδας

 

Δείτε επίσης

Τεχνητή νοημοσύνη, προκλήσεις και προβληματισμοί: webinar Θεολόγων εκπαιδευτικών

Διάδωσέ το Τεχνητή νοημοσύνη, προκλήσεις και προβληματισμοί Επιμορφωτικό webinar Θεολόγων εκπαιδευτικών Στερεάς, Θεσσαλίας, Μακεδονίας  Συνεχίζονται …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *