ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Προετοιμασία επαναλειτουργίας σχολείων Δ.Ε. Κοζάνης

Διάδωσέ το

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Π.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ

Κοζάνη, 03/05/2020

ΠΡΟΣ: 1. Δημάρχους Π.Ε. Κοζάνης 2. Προέδρους και μέλη Σχολικών Επιτροπών των Δήμων της Π.Ε. Κοζάνης (μέσω των Γραφείων Δημάρχων) 3. Διευθυντές Σχολικών Μονάδων Π.Ε. Κοζάνης

ΚΟΙΝ.: Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας

ΘΕΜΑ: «Προετοιμασία επαναλειτουργίας σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Κοζάνης».

ΣΧΕΤ.: το με αρ. πρωτ. 50434/ΓΔ4/02-05-2020 έγγραφό του Υπουργείου Παιδείας και  Θρησκευμάτων

Σύμφωνα με το παραπάνω σχετικό και ενόψει της επαναλειτουργίας των σχολικών μονάδων  (Γ’ Λυκείου στις 11 Μαΐου, Α’ και Β’ Λυκείου και Α’, Β’, Γ’ Γυμνασίου στις 18 Μαΐου) οι εκπαιδευτικοί των  Γυμνασίων και Λυκείων Π.Ε. Κοζάνης θα προσέλθουν στις 6 Μαΐου στις σχολικές μονάδες, όπου υπηρετούν  το τρέχον σχολικό έτος, για την αναγκαία προετοιμασία της επανόδου των μαθητών.

Συνεπώς, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να καταβάλλουμε όλοι μας κάθε δυνατή προσπάθεια για να  εξασφαλίσουμε τις απαραίτητες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας για τους εκπαιδευτικούς, το προσωπικό  και τους μαθητές των σχολείων μας. Είναι επιβεβλημένη η προμήθεια σαπουνιών, χειροπετσετών μιας  χρήσης, δοχείων συλλογής και απόρριψης, αναγκαίας ποσότητας αντισηπτικών και λοιπού υλικού καθώς  και η διασφάλιση της δυνατότητας καθαρισμού των σχολικών κτηρίων δύο φορές ημερησίως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Οργανωτικός Γραμματέας ΔΟΕ: Όπου έχει εφαρμοστεί αξιολόγηση οδήγησε σε φυγή από την εκπαίδευση

Ήδη,  σε τηλεφωνικές επαφές με τους αρμόδιους των Δήμων έχει γίνει αναφορά τόσο στην προμήθεια  των απαραίτητων υλικών όσο και στη σταδιακή απολύμανση και στον καθαρισμό των σχολικών χώρων.

Εν αναμονή νέων εγκυκλίων και οδηγιών του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων  για την ομαλή επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων, εργαζόμαστε όλοι για την ασφαλή επάνοδο εκπαιδευτικών και μαθητών στα σχολεία και την προαγωγή της δημόσιας υγείας και παιδείας.

Η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Κοζάνης

Δρ Βόντσα Βασιλική Φιλόλογος

dide.koz.sch.gr/

Δείτε επίσης

Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Τι πραγματικά είναι;

Διάδωσέ το Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Οι πραγματικές στοχεύσεις του νομοσχεδίου Ένα κείμενο για γονείς… και όχι …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *