ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Λάρισα: Αιτήματα και απορίες γονέων πριν πάνε οι μαθητές στις τάξεις.

Διάδωσέ το

 

απουσία μαθητή

“Έχουμε πολλές απορίες σε σχέση με το πώς θα υλοποιηθούν οι οδηγίες του ΕΟΔΥ για τις ελάχιστες αποστάσεις εντός των αιθουσών. Σύμφωνα με αυτές, ακόμη και η απόσταση του 1,5 μέτρου ανάμεσα στους μαθητές αντιστοιχεί σε κυκλικό εμβαδό περίπου 7 τ.μ.. Πόσοι λοιπόν μαθητές μπορούν να συγκεντρωθούν σε μια αίθουσα σύμφωνα με το εμβαδό των αιθουσών στην ελληνική πραγματικότητα; Πχ για 10 μαθητές απαιτούνται αίθουσες 70 τ.μ.!”

Ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών Δήμου Λαρισαίων επισημαίνονται τα εξής:

«Από την πρώτη στιγμή της πανδημίας και πριν ακόμα κλείσουν τα σχολεία, ως Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων πήραμε πρωτοβουλίες για την προστασία της δημόσιας υγείας, των μαθητών, των εκπαιδευτικών και της μείωσης του κινδύνου της διασποράς του ιού στην κοινότητα.

Ως Ένωση Γονέων Λάρισας είχαμε συναντηθεί με τον κ. Βούλγαρη (αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής και Εκπαιδευτικών Δράσεων) με αφορμή την εποχική γρίπη και εκθέσαμε τα άμεσα αιτήματά μας, τα οποία με τις εξελίξεις της πανδημίας covid-19 εμπλουτίστηκαν σε νεότερες ανακοινώσεις μας. Τα αιτήματα μας αυτά παραμένουν εξίσου επίκαιρα και χρήζουν άμεσης ικανοποίησης με ευθύνη του Υπουργείου πριν φτάσουν ξανά οι μαθητές στις τάξεις.

• μέσα ατομικής υγιεινής με ευθύνη του κράτους και των σχολικών επιτροπών σε όλα τα σχολεία,
• Μόνιμες και επαρκείς προσλήψεις καθαριστριών για εργασία πλήρους ωραρίου στα σχολεία,
• τακτές απολυμάνσεις των σχολείων και μετά τη λειτουργία τους,
• πλήρης αποζημίωση όλων των γονιών για τις σχολικές εκδρομές που ακυρωθήκαν, κ.α.

Οι ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας για επαναλειτουργία των σχολείων μας προβληματίζουν και οι ανησυχίες μας είναι πολλές γιατί βιώνουμε τα προβλήματα: έλλειψη καθαριότητας, ανεπαρκείς κτιριακές υποδομές, εκπαιδευτικά κενά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αξιολόγηση: Το όχι σε όλα τελικά είναι πάντα ένα μεγάλο ΝΑΙ!

Είμαστε ιδιαίτερα προβληματισμένοι με το δεύτερο κρούσμα του 8χρονου παιδιού στο Ομορφοχώρι Λάρισας, μετά το κρούσμα σε 6χρονο παιδί που είχε εντοπιστεί σε μαζική δειγματοληψία!

Τώρα είναι η ώρα οι Σύλλογοι Γονέων, αλλά και το ΔΣ της Ένωσης να μπούμε μπροστά και να διεκδικήσουμε.

Είμαστε το “μάτι” των γονιών σε κάθε σχολείο:
• ελέγχουμε τους όρους λειτουργίας των σχολείων και πως υλοποιούνται τα μετρά που εξήγγειλε το Υπουργείο
• ζητάμε συναντήσεις με Δημοτικές – Περιφερειακές Αρχές και με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης για τον έλεγχο της υλοποίησης των μέτρων
• προβάλλουμε τις διεκδικήσεις μας για τους όρους υγιεινής – ασφάλειας και ισότιμης δωρεάν μόρφωσης που πρέπει να παρέχει το σχολείο

Έχουμε πολλές απορίες σε σχέση με το πώς θα υλοποιηθούν οι οδηγίες του ΕΟΔΥ για τις ελάχιστες αποστάσεις εντός των αιθουσών. Σύμφωνα με αυτές, ακόμη και η απόσταση του 1,5 μέτρου ανάμεσα στους μαθητές αντιστοιχεί σε κυκλικό εμβαδό περίπου 7 τ.μ.. Πόσοι λοιπόν μαθητές μπορούν να συγκεντρωθούν σε μια αίθουσα σύμφωνα με το εμβαδό των αιθουσών στην ελληνική πραγματικότητα; Πχ για 10 μαθητές απαιτούνται αίθουσες 70 τ.μ.!

Για το άνοιγμα των σχολείων:

Πρωτεύον για εμάς είναι οι ΟΡΟΙ που θα ανοίξουν τα σχολεία. Με ευθύνη του Υπουργείου πρέπει να εξασφαλιστούν όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις προκειμένου να ανοίξουν με ασφάλεια τα σχολεία χωρίς να μετακυλίεται το κόστος και η ευθύνη σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Αυτά είναι τα σοβαρά ζητήματα προτεραιότητας και όχι το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που εν μέσω πανδημίας, πέραν όλων των άλλων, προβλέπει και αύξηση των μαθητών στις αίθουσες.

tinealarissa.gr

 

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *